Het nieuws van april 2011.

Laat nieuws dat Neer aangaat, s.v.p. snel weten.

Mail: Piet van Toon Tel. 0475-591317.

Terug

Wat is er allemaal te doen in NEER? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".
Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan.

NIEUWS van EERDER!


Zaterdag 30 april 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3110 weer een paar foto's zien, genomen aan de Neerbeek, nu door Jo Waegemans.
Het is hoe langer hoe meer te zien, dat de voltooiing nadert. 
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, aandacht voor de dames van Accretos 1, die afgelopen zondag in Nuth de beker hebben gewonnen.

Zaterdag 30 april 2011. Door een oplettende bezoeker aan deze site werd ik getipt, dat 3ML TV gisteravond weer een aflevering heeft uitgezonden, getiteld: Ooggetuigen van de oorlog, deel 3. In die uitzending is een echte Neerenaar geïnterviewd, n.l. Jo Pouls. Hebt U die uitzending gemist? Door "hier" te klikken, kunt U dat interview alsnog horen en bekijken!

Vrijdag 29 april 2011. In de rubriek "Jarig" staat voor zondag 1 mei 2011 een nieuwe 80 jarige Neerenaar. De foto en persoonsgegevens zijn ook tijdelijk te bereiken door "hier" te klikken.

Vrijdag 29 april 2011. Het heeft Hare Majesteit behaagd om aan onze Neerse "Mieke van Tom", Mia Boonen-Wagemans een Koninklijke onderscheiding door burgemeester Verhoeven te laten uitreiken. Deze foto van Mieke is ook tijdelijk te zien door "hier" te klikken.

Vrijdag 29 april 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3109 een paar foto's zien, genomen op van de nieuw aangelegde visvijver aan de Molenstraat.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, nodigt Ceciel Janssen-Houben ons uit om de tentoonstelling in Thorn (oude kant) te bezoeken. Moet zeer mooi zijn!

Donderdag 28 april 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3108 een drietal foto's zien, genomen op de reünie van de familie Theelen-Naus.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, geeft Erik Versteegen de laatste gang van zaken en het definitieve speelschema door, van het beugeltoernooi niet leden Onder Ons 2011.

Woensdag 27 april 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3107 een paar foto's zien, genomen op de reünie van de familie Geraets-Giezen.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Geert Klaessen ons weten, dat zijn buurman Erik koning is geworden bij de handboog en Corina Thommassen geeft ons de uitslag van de schietwedstrijd om de Wagemans beker. Allemaal: PROFICIAT!

Dinsdag 26 april 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3106 een foto zien, door mij genomen tijdens de H.Mis van gisteren, die muzikaal opgeluisterd werd door fanfare De Eendracht met de rockmusical Jesus Christ Superstar.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laten Jo en Marlies Franssen uit Nieuwe- Niedorp, eigenaren van de Slup ons zien, hoe bij hun de bloembollen bloeien.

Maandag 25 april 2011, Tweede Paasdag. Vandaag om 11.00 uur tijdens de kerkdienst in de parochiekerk van Neer, verzorgt fanfare de Eendracht met medewerking van verschillende solisten diverse nummers uit de rockmusical Jesus Christ Superstar. Voor meer, klik "hier".

Maandag 25 april 2011, Tweede Paasdag. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3105 een paar foto's zien van de Bussen Schutten. Daarbij laten ze ons weten, wat aankomende week op 30 april 2011, Koninginnedag, allemaal te gebeuren staat.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Riet Backes-Veugen ons zien, dat ook een kleiner stuk grond, nu nog altijd met een paard bewerkt kan worden.

Maandag 25 april 2011, Tweede Paasdag. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" staat deze week een foto van een sperwer, gemaakt en ingezonden door Tilly Nijssen-Reijnen.

Zondag 24 april 2011, Paasdag. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3104 een foto zien, van een gezelschap jonge judoka's, die al een prijs hebben gewonnen. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Marij van Heur-Derikx ons weten, dat haar broer Lei (beiden van dubbel Neerse afkomst) een kinderboek heeft geschreven.

Zaterdag 23 april 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3103 een foto zien, waarmee ik iets kan vertellen over mijn oma van vaders kant.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, wordt jullie iets vertelt over een foto-expositie 'Graffiti voor de Koningin' in Bibliocenter te Weert.

Vrijdag 22 april 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3102 drie foto's zien, ingezonden door Jac Sillekens, waarmee hij ons de jeugd bij de Oude Schutten laat zien. Zoiets is toch prachtig!
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vinden jullie het adres om je op te geven voor het 30ste recreatieve buitenvolleybaltoernooi, dat Accretos organiseert.

Donderdag 21 april 2011. Het schijnt dat wij als "NAER" in de 'winning' zijn voor het leukste dorp van Limburg. Fred Waegemans schreef: Ik ben blij dat u weer opgeknapt bent. 
Ik weet niet of u het heeft meegekregen, maar bij de verkiezing van het leukste dorp van Limburg staat ons dorp NEER voorlopig op de EERSTE plaats. 
Misschien kunt u op de site nog een melding hiervan maken met tevens het adres van de website waarop gestemd moet worden (www.hetleukstedorpvanlimburg.nl).
Tevens heb ik een hyve aangemaakt. ( www.stemopnaer.hyves.nl
Als iedereen lid wordt van deze hyve en doorstuurt aan al zijn of haar vrienden met het verzoek om op NEER te stemmen, dan kan ons de eerste plaats niet meer ontgaan.
Alvast bedankt voor de medewerking, Fred Waegemans, Bongert 10, 6086 NX Neer.

Donderdag 21 april 2011. Nog snel een beetje bijgewerkt. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3101 twee foto's zien, ingezonden door Jo Waegemans, van afgelopen zondag het Koningschieten en de huldiging van de Jubilarissen van de Oude Schutten. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, maakt Erik Versteegen het spelschema van het 'beugeltoernooi voor niet leden Onder Ons 2011' bekent. Niet deelnemers zijn ook van harte welkom en kunnen op dit schema zien wanneer hun favorieten aan de beurt zijn om hun partijen te beugelen. Als oud competitie beugelaar kan ik jullie zeggen, ga kijken!
Het is best de moeite waard en ook nog eens een heel mooie zeer oude sport.

Donderdag 21 april 2011. Een binnengekomen bericht: 
Wij willen via deze weg iedereen bedanken voor de vele felicitaties die we in ontvangst hebben mogen nemen naar aanleiding van het gouden huwelijk. 
Frits en Leen Hebben-Naus, kinderen en kleinkinderen. 

Donderdag 21 april 2011. Vanuit een zonnige Kwir in Neer kan ik jullie vertellen, dat ik terug ben en weer (met hulp van Ralf Keijsers, want ik had ook nog stukken aan mijn apparatuur) met mijn geschrijf en gedoe bij jullie thuis kan komen. Het is gek, het oude spreekwoord: "Een ongeluk komt zelden alleen" ook hier van toepassing was. Mijn PC had het begeven.
Vooreerst hartelijk dank aan alle medewerkers van 't Laurentius in Roermond, vanaf de eerste hulp waar ik maandag ben binnengebracht, naar C1 en daarna B1, allemaal mijn grote dank!
Dan die vele blijken van medeleven en beterschapwensen, kan ik echt niet allemaal persoonlijk beantwoorden, dat doe ik daarom hier in een keer: Bedankt voor al die goede wensen!
Ook dank aan "Oos Antoinette" dat zij het voornaamste nieuws weer direct heeft verwerkt! 

Dinsdag 19 april 2011. Vandaag gaat 't al een heel stuk beter met Piet, heeft alweer warm eten gehad, 't gaat de goede kant op. Dus nog even geduld, groetjes Pietvantoon.

Dinsdag 19 april 2011. Vanmorgen is vanuit de Moerbeilaan een grijze valkparkiet weggevlogen, heeft iemand hem gezien graag een bericht aan Roy Joosten.Tel.0623949216.

Maandag 18 april 2011. Vanmorgen is Piet met darmklachten naar 't ziekenhuis gegaan, en moet er een paar dagen blijven. Dit is 't zelfde als de laatste keer. Hij is hier voor geholpen en voelt zich weer een stuk beter. 't belangrijkste nieuws zal ik weer op de site plaatsen. Ja en de rest zullen jullie even moeten missen. Groetjes van Piet en An.

Maandag 18 april 2011. Gisteren tijdens het Koningsschieten van de Oude Schutten zijn twee van hun leden t.w. Wiel Derikx en Sjra Janssen Koninklijk Onderscheiden door Burgemeester Verhoeven. De alerte Jo Waegemans stuurde mij een foto die te zien is in de rubriek "Koninklijk Onderscheiden". Ook tijdelijk te zien door "hier" te klikken.

Maandag 18 april 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3100 een oude foto zien, ingezonden door Jack aan den Boom uit Hout-Blerick.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag vertelt oud Neerenaar en sponsor Léon Pouls ons, via zijn nieuwsbrief, iets over zijn vernieuwde site.  

Maandag 18 april 2011. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" staat deze week een foto, gemaakt en ingezonden door Jan Geenen uit Weert en laat ons een weg in Weert zien.

Zondag 17 april 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3099 een foto zien die Ton Timmermans heeft ingestuurd, van zoals hij de Neerbeek zag gisteren 16-4-2011. Toen stond het water toch wel hoog, naar normale begrippen.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag vertelt meester Scheepers ons, hoe de leerlingen van groep 7a en 7b het er vanaf hebben gebracht tijdens hun verkeersexamen.
Best wel goed: een van harte Proficiat!  

Zaterdag 16 april 2011. De uitvaartdienst voor Piet Geraets (zie 15-4-2011), weduwnaar van Lies Joosten en partner van Nelly Hendrikx-van Heur is a.s. dinsdag 19 april 2011 om 10.30 uur in de parochiekerk van Neer, waarna de begrafenis zal plaatsvinden op het kerkhof aldaar.
Het condoleanceadres is: Kelperveen 29, 6037SG KELPEN-OLER.

Zaterdag 16 april 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3098 een foto zien, uit ons familiearchief. Wat is het mooi, als men zoiets met anderen kan delen. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag vertelt meester Scheepers ons, namens het hele team, hoe groot de opbrengst van een "Heitje voor een Karweitje" dit jaar was.

Vrijdag 15 april 2011. Vandaag het bericht binnen gekregen, dat wij a.s. maandag 18 april 2011 weer eens een Gouden paar in "Naer" hebben. Ga maar eens kijken in de rubriek "Gouden Huwelijk". Ook tijdelijk te bereiken door "hier" te klikken.

Vrijdag 15 april 2011. Gisteren is onze oud dorpsgenoot Piet van Pietjes Sjang (Geraets) op 88 jarige leeftijd overleden. Aan zijn kinderen en andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.
Nader bericht volgt nog.

Vrijdag 15 april 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3097 een foto zien, die ons een goed overzicht geeft van hoe het sinds april vorig jaar rond de jachthaven op Hanssum, uitziet.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag vertelt de fanfare ons, dat ze op Paasmaandag in de H.Mis van 11.00 uur de rockmusical ‘Jesus Christ Superstar’ ten gehore brengen.

Donderdag 14 april 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3096 een drietal foto's zien die Harrie van Pietjes voor ons heeft geknipt, waarmee hij ons buurt Wienerte vanaf de Maaskant laat zien.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, roept Loek Geelen ons op om te komen kijken of de "Red Dragons" op 16 april 2011 kampioen worden. Siem, dat zou prachtig zijn!

Woensdag 13 april 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3095 een foto zien, van prachtige Limburgse kersenbloesem. Tevens is via die pagina ook nog een clip te zien en te horen, gezongen door ons gemengd koor "Vocante".
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Tjeu Scheepers ons via een dia presentatie meegenieten van Eva Custers, die op een derde plaats eindigde in een zinderende voorlees wedstrijd in de Oranjerie te Roermond. Een van harte Proficiat!

Dinsdag 12 april 2011. Op zaterdag 9 april 2011 is Ben Koolen geboren. In de rubriek "Geboren" staan alle gegevens om de gelukkige ouders te feliciteren. Ook tijdelijk te bereiken door op de link te klikken.

Dinsdag 12 april 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3094 een foto zien, van de voortgang van de werkzaamheden op Wienerte, zoals Wiel Theelen het op 10-4-2011 zag.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Tjeu Scheepers ons zien, hoe de leerlingen van groep 4 van b.s. de Kwir opgeleid worden tot bakkers.

Maandag 11 april 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3093 een foto zien, van de nieuwe visvijver in de buurt van het Vaarlandj.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Fred Waegemans ons meegenieten van een foto die hij gemaakt heeft in de Keukenhof. Werkelijk prachtig!

Maandag 11 april 2011. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" staat deze week een foto, gemaakt en ingezonden door Anneke Emonts uit Maastricht. Het is een tafereeltje in het Leudal.

Maandag 11 april 2011. Op de startpagina van mijn site staan een paar rubrieken die met de Vastelaovendj te maken hadden. Als iemand van jullie daar nog iets van wil overnemen, doe het dan nu want een dezer dagen gaan die van de site af.

Zondag 10 april 2011. Vanmiddag tijdens een fietstochtje vanaf het kerkhof in Neer en dan een echt rondje door Neer is iemand een mapje met o.a. de huissleutel verloren. In dat mapje zit ook nog een briefje met de gegevens van fietsenmaker Hendrikx in Buggenum.
Heeft iemand die huissleutel gevonden? Meldt het dan even bij mij Piet Timmermans, Kwir 23, 6086BJ Neer, tel.0475.591317, kan ook bij fietsenmaker Hendrikx.
Dan komt het zeker op de plaats, waar die sleutel thuis hoort! Al bij voorbaat bedankt!
De sleutel is terecht en bij de eigenaar terug. Goed zo!

Zondag 10 april 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3092 een foto zien, van de kersverse kampioenen van de Gastronoom. Hun 7-de team is met nog drie wedstrijden te gaan kampioen geworden in hun klasse!
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat directeur Tjeu Scheepers van b.s. De Kwir aan de ouders van inkomende kinderen weten, wanneer men die kan opgegeven.

Zaterdag 9 april 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3091 weer een foto zien, van die mooie lente gefotografeerd door Peter Peters.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vraagt de Gastronoom 7 ons om vanavond te komen supporteren. Er is een zeer goede kans, dat ze kampioen worden.

Vrijdag 8 april 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3090 een foto zien, van de zanggroep "De Kwirzengers". Door op de link te klikken, kan men ze ook nog over de "Kwir" zien en horen zingen en "hier" om er achter te komen, "wie 't vreuger waas".
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, iets over jeugd voetbal. De was doen hoort daar ook bij!

Donderdag 7 april 2011. In de rubriek "Jarig" staan in een keer twee jarigen. Een van 80 en een van 86, ga maar eens kijken wie dat zijn? Ook tijdelijk te bereiken door "hier" te klikken.

Donderdag 7 april 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3089 een foto zien, die Harrie Geraets heeft genomen van de werkzaamheden aan de Neerbeek, nu echter van een gedeelte dat zijn voltooiing nadert.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, geeft Tjeu Scheepers van b.s. De Kwir uitleg over het hoe en waarom van een "Heitje voor een Karweitje" dat de school organiseert.

Woensdag 6 april 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3088 een foto zien, die Harrie Geraets heeft genomen van de werkzaamheden aan de Neerbeek, onder de stuw aan "Dieker".
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, behandel ik een reactie op foto 3081 van de rubriek "Zomaar un foto", ingezonden door Anja Cox-Huijerjans. Er was door mij een fout gemaakt met de bijgevoegde namen, waarvoor hier nogmaals mijn excuus!

Dinsdag 5 april 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3087 een foto zien, die Harrie Geraets heeft genomen van zijn vriend, Sjra van Hanssen Sjang.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Ben Hendrickx ons zien, hoe eenvoudig iets moois kan zijn. Gewoon thuis achterom!

Maandag 4 april 2011. Vanaf vandaag kan er gestemd worden op het "Leukste dorp van Limburg". Hopelijk stemmen alle bezoekers aan deze site door "hier" te klikken!

Maandag 4 april 2011. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" staat deze week een foto, gemaakt en ingezonden door Jan Geenen uit Weert. Hij laat ons een mooi stukje Aldengoor in Haelen zien.

Maandag 4 april 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3086 een foto van een roofvogel zien, genomen door Ben Hendrickx.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat oud Neerenaar Ed Berben ons kennis maken met een fascinerende hobby, waar hij helemaal van vol is!

Zondag 3 april 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3085 weer eens een oudje zien, die ik tegenkwam in mijn archief.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, worden wij attent gemaakt op een bruidspaar, dat aanstaande dinsdag hun zilveren huwelijk gaat vieren. Kent U ze terug, zonder eerst naar de namen te kijken?

Zaterdag 2 april 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3084 een foto zien, die Wiel aan den Boom tijdens de jaarvergadering van Senioren- vereniging St.Martinus heeft genomen.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, doet de voorzitter van de stichting zwembad het Ligteveld een oproep aan jullie. Kijk maar eens of U hem kunt helpen!

Vrijdag 1 april 2011. In de rubriek "Jarig" staat weer eens een nieuwe 70 jarige, die ook tijdelijk te bereiken is door "hier" te klikken.

Vrijdag 1 april 2011. U weet toch, dat men het "Nieuws van eerder" gemakkelijk kan gaan zien, door b.v. naar die rubriek te gaan of nog gemakkelijker, door "hier" te klikken.

Vrijdag 1 april 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3083 een foto zien, die mede de lente inluidt.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Peter Peters ons genieten van een hout- zaag sculptuur, dat hij zag en fotografeerde aan de IJzerenman in Weert. 

Vrijdag 1 april 2011. Als jullie dit lezen, is de derde maand van 2011 alweer om. 
Net eender als eerder, vraag ik de bezoekers van deze site beleefd of U even de tijd wilt nemen om de sites van de sponsoren die op mijn startpagina staan, met een bezoek te vereren.
Het is vooral te danken aan die bedrijven, dat deze site kan blijven bestaan.
Hopelijk begrijpen de bezoekers van deze site dat!
Als dank daarvoor laat ik jullie vandaag Gheorghe Zamfir met zijn panfluit horen en hij speelt voor jullie samen met het orkest van James Last: Einsamer Hirte!
Klik maar eens op de link in de datum!