Het nieuws van december 2009

Wat is er allemaal in NEER te doen? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".        Gebruik in het vervolg mijn nieuw adres www.pietvantoon.nl en verwijder het oude bij Uw favorieten! Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan. 

NIEUWS van EERDER! 

 

 

Donderdag 31 december. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto 2631 zien, hoe wij vanavond het Nieuwe Jaar 2010 in kunnen roetsen.

In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, gaat het over het nieuwe jaar, dat wij het gelukkig en gezond mogen begroeten.

 

Woensdag 30 december. Direct in het begin van 2010 hebben wij een 89 jarige. Stuurt U ook even een felicitatie? De gegevens staan onder "Jarig", ook te bereiken door "hier" te klikken.

 

Woensdag 30 december. Op 28-12-'09 is weer een baby geboren. De gegevens vind U in de rubriek "Geboren". Ook tijdelijk te bereiken door "hier" te klikken.

 

Woensdag 30 december. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto 2630, een foto zien van de verkeersspiegels die op de Boerderijweg geplaatst zijn.

In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, kan ik jullie een schilderij laten zien, door een Canadese van Nederlandse/Neerse afkomstgemaakt. Vooral de manier en het waarom van hoe dat tot stand is gekomen, is interessant!

 

Dinsdag 29 december. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto 2629, weer een zeer mooi oudje zien uit die collectie van Frits van de Smaed.

In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat de dochter van de oud Neerse Riek Veling-Claessen, ons een mooi gedicht lezen.    

 

Maandag 28 december. De uitvaartdienst voor Sjaak Vennekens (zie 24-12-'09) wordt gehouden op dinsdag 29-12-'09 om 14.00 uur in de parochiekerk van Neer, waarna de crematie volgt in het crematorium te Baexem. De uitvaartdienst wordt gezongen door Mannenkoor Maas- en Neergalm, waarvan Sjaak het oudste Erelid was. Correspondentieadres: Hanssum 35, 6086BT NEER.

 

Maandag 28 december. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto 2628 nogmaals het voetpad zien, tussen de Goot en de Dorpsgraaf. Nu vanwege een spiegel!

In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Harrie van Pietjes ons zien, dat het in maart nog kan winteren.

 

Maandag 28 december. In de rubriek "Ons mooi Limburg" staat ook vandaag weer voor een tijdje een prachtige foto, nu een uit Thorn en ingezonden door Peter Peters uit Neer.

 

Zondag 27 december. Vanmorgen is in het Laurentiusziekenhuis op 75 jarige leeftijd overleden: Frans Croonenberg, echtgenoot van Lenie Croonenberg-Peeters. Aan Lenie en alle betrokkenen Onze Oprechte Deelneming. Woensdag 30 december '09 om 19.00 uur is in onze parochiekerk een avondwake. De crematie vindt plaats in het Crematorium te Baexem donderdagmiddag 31-12-'09.

Het adres voor condoleances is: Steeg 32, 6086EL NEER.

 

Zondag 27 december. Gisteren 26-12-'09 is een baby geboren. De gegevens vind U in de rubriek "Geboren". Ook tijdelijk te bereiken door "hier" te klikken.

 

Zondag 27 december. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto 2627 een klein beetje meegenieten van de Kerstviering van Mannenkoor Maas- en Neergalm, van gisteren.

In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, nog een mooie ingezonden winterfoto, die op een aparte manier is genomen.

 

Zaterdag 26 december, Tweede Kerstdag 2009. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto 2626 een prachtige Kerstfoto uit Neer zien.

In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, krijgen wij vanuit Vietnam Kerstgroeten.  

 

Zaterdag 26 december, Tweede Kerstdag 2009. Er is een baby geboren. In de rubriek "Geboren" staan de volledige gegevens. Ook tijdelijk te bereiken door "hier" te klikken!

 

Vrijdag 25 december, Kerstdag 2009. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto 2625 zien, hoe gisteravond het Kerstfeest is geopend.

In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, geef ik jullie, omdat er niets anders was, een paar kijk tips.

 

Donderdag 24 december 2009. Ook nog bericht ontvangen, dat op 88 jarige leeftijd is overleden onze dorpsgenoot Sjaak Vennekens, zoon van Vennekes Pieër op Hanssum. Ook hier volgt nog nader bericht.

 

Donderdag 24 december 2009. Bericht ontvangen dat op 86 jarige leeftijd is overleden onze dorpsgenote, weduwe van Flip Kierkels, Gon (Alda) Kierkels-Veugelers. Nader bericht volgt nog.

 

Donderdag 24 december 2009. Uit de krant van vandaag: Op 21-12-'09 is in Rheine, Duitsland ten gevolge van een noodlottig ongeval op 59 jarige leeftijd overleden, Ben Gubbels echtgenoot van Iet Gubbels-Meevissen en vader van onze dorpsgenoten Ruud en Lieke Gubbels. Aan alle betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming. De uitvaartdienst is maandag 28 december '09 om 10.30 uur in de parochiekerk van Roggel, waarna de begrafenis volgt op het kerkhof aldaar. Correspondentieadres: Pastoor Hanraetsstraat 30, 6088EH ROGGEL.

 

Donderdag 24 december 2009. In de rubriek "Jarig" staat een nieuwe 70 jarige. Feliciteert U hem ook? Dat kan door "hier" te klikken.

 

Donderdag 24 december 2009. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto 2624 een foto van

Mannenkoor Maas- en Neergalm zien, tijdens de gezongen Kerkdienst op tweede Kerstdag het vorig jaar. Komt U op tweede Kerstdag om 10.00 uur ook naar de H.Mis? Het beloofd mooi te worden. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, kom ik tóch nog eens terug op die bepaalde foto, er waren nog teveel vragen? 

 

Woensdag 23 december 2009. Er is weer een kindje geboren.

Voor de gegevens zie onder "Geboren" of klik "hier".

 

Woensdag 23 december 2009. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto 2623 een mooie foto van

Mannenkoor Maas- en Neergalm zien tijdens een concert op de Kreppel in Heytse! Op tweede Kerstdag zingt dit koor de Hoogmis. Daar kom ik nog op terug in een van mijn rubrieken.

In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, stellen Jo en Marlies Franssen van de Slup zich aan jullie voor. Zij laten ons zien, hoe ze in Nieuwe Niedorp wonen.

 

Dinsdag 22 december 2009. Zus Toos van onze dorpsgenoot Har van Pol laat ons weten, dat de partner van Har, Francien van Wilderen, vannacht op 57 jarige leeftijd in 't Laurentiusziekenhuis is overleden. Aan alle betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming. Nader bericht volgt nog.

 

Dinsdag 22 december 2009. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto 2622 een schitterende winterfoto van ons mooie dorp "NAER" zien! Prachtig Peter!

In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een oproep om de Gezinsmis van donderdag 24-12-'09 om 19.00 u. bij te wonen. 

 

Maandag 21 december 2009. Er is een kindje geboren. Voor de gegevens zie onder "Geboren" of klik "hier".

 

Maandag 21 december 2009. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto 2621 een dichtzittende Maas zien.

In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een mail van een acht (8) jarig meisje, die ons een paar foto's gemaakt door haar moeder, laat zien. 

 

Maandag 21 december 2009. In de rubriek "Ons mooi Limburg" staat ook vandaag weer tijdelijk een prachtige foto, nu een uit Beesel ingezonden door Walther Brouns.

 

Zondag 20 december 2009. Omroep 3ML heeft enkele mooie zang- uitvoeringen uitgezonden. Hebt U ze soms gemist? Ik plaats hier een paar linken, dan kunt U ze nog zien en beluisteren.

Mannenkoor Maas- en Neergalm heeft ter gelegenheid van hun 125- jarig bestaan in Dok6 in Panningen een prachtig Jubileum- concert gegeven. Door "hier" te klikken kunt U dat volgen.

Ons Gemengdkoor "Vocante" heeft in de St.Stephanuskerk te Stevensweert met meerdere koren het "Omroep 3ML Korenveld"  Kerstconcert verzorgt. Door "hier" te klikken, kunt U deel 3 van Korenveld zien en horen. 

 

Zondag 20 december 2009. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto 2620 een prachtig winters vergezicht van Harrie van Pietjes zien.

In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, heb ik foto 2617  uit de rubriek "Zomaar un foto" nog eens geplaatst, nu met reacties op het fluitercorps dat daar op staat. Vraag eens rond, misschien komen wij er dan achter van welke schutterij of dorp dit fluitercorps is?

 

Zaterdag 19 december 2009. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto 2619 een prachtig gespot vliegtuig zien. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, wordt de mop van het 'vuurwerk' nog eens gefotografeerd. Ja, ja! 

 

Vrijdag 18 december 2009. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto 2618 het paard van "Sinterklaos" zien, dat hier in Neer tot rust aan het komen is, na die zeer drukke tijd!  In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, stel ik jullie samen met het gemengd koor "Vocante" de "Kus van Vocante" voor. Dat is iets, dat men toch eerst geproefd moet hebben.

 

Donderdag 17 december 2009. Uit de krant van vandaag het bericht, dat op maandag 14 december 2009 in 't azM te Maastricht op 54 jarige leeftijd is overleden Lei Moust, de vriend van onze dorpsgenote Lien Berben-Berkers.

Aan Lien, familie en alle betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.

De crematieplechtigheid wordt gehouden op zaterdag 19-12-'09 om 11.00 uur in EVERS Uitvaarthuis te Hornerheide.

Het correspondentieadres is:

Lien Berben-Berkers, Engelmanstr. 41/c, 6086BB NEER.

 

Donderdag 17 december 2009. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto 2617 weer eens een prachtig oudje zien. Ik ben benieuwd of jullie daar reacties op hebben?

In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, geeft oud Neerenaar Mart Janssen ons, met een presentatie, veel goeds!

 

Woensdag 16 december 2009. Hebt U ook een mooie Kerst- en/of Nieuwjaarswens klaar? Vanaf nu is tijdelijk een rubriek ter beschikking om die in te plaatsen. De eerste zijn binnen, wie volgt? Te zien in de rubriek "Eindwensen 2009".

 

Woensdag 16 december 2009. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto 2616 zien, hoe dicht wij alweer bij Kerstmis en Nieuwjaar zitten. 

In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een herinnering aan het M.L.L.F. dat de Kwiebusse van NAER dit mogen organiseren. Welke deelnemer zal het winnende liedje hebben?

 

Dinsdag 15 december 2009. In Neer is een baby geboren. Voor de gegevens? Ga kijken in de rubriek "Geboren", daar staan tijdelijk de gegevens.

 

Dinsdag 15 december 2009. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto 2615 iets van b.s. De Kwir zien, waar meester Scheepers de nodige aandacht voor heeft gevraagd!

In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, iets over een Noors natuurverschijnsel, waar Jacques Emonts over schrijft.  

 

Maandag 14 december 2009. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto 2614 een foto zien, van de bromfietsclub van Neer, die gisteren nog een tourrit hield. 

In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, kan ik jullie al een foto laten zien van de B1 van R.K.S.V.N., die zaterdag met groot vertoon kampioen in hun klasse zijn geworden. Proficiat!

 

Maandag 14 december 2009. In de rubriek "Ons mooi Limburg" staat ook vandaag weer een foto, nu een van Jo Waegemans, die hij gisteren, hier in Neer aan het Schoor nam.

 

Zondag 13 december 2009. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto 2613 een paar foto's zien van Har van Knippenberg. Het mooie Schoor en Mussenberg!

In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat oud Neerenaar Gerrit van Ratingen ons een schilderij van eigen hand zien. 

 

Zaterdag 12 december 2009. Bericht ontvangen, dat op maandag 7-12-2009 is geboren: Roos, dochter van Jacqueline Kuunders en Wil Allers. Wil is een oud Neerenaar, zoon van Thei en Lies Allers-Sillekens van de Dries.

Aan alle betrokkenen, een van harte Proficiat!

Het adres is: Steenhoven 2, 5763PH MILHEEZE. Mail: "Thei-Lies"

 

Zaterdag 12 december 2009. In Kessel-Eik is een baby geboren. Voor de gegevens? Ga kijken in de rubriek "Geboren", daar staan tijdelijk alle gegevens.

 

Zaterdag 12 december 2009. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto 2612 nog een foto van Peter Peters zien. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een transformator van 100 ton, die in Neer moest worden overgeladen.

 

Vrijdag 11 december 2009. Onze oud dorpsgenote Mia Gastreich - Winkelmolen, voor velen van ons beter bekend als Mia van Sjmaed Sjang, is op woensdag 9 december 2009 op 83 jarige leeftijd overleden. Aan haar man Sef, de kinderen en alle betrokkenen, Onze Oprechte Deelneming. De uitvaartdienst wordt gehouden op maandag 14-12-'09 om 10.30 uur in de parochiekerk van Kessel, waarna aansluitend de begrafenis volgt op 't kerkhof aldaar. Het correspondentieadres is: Torenstraat 3, 5995XR KESSEL.

 

Vrijdag 11 december 2009. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto 2611 een recente foto van Peter Peters zien.

In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, weer eens een luchtfoto van Neer.

 

Donderdag 10 december 2009. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto 2610 een mooi doorkijkje aan de Neerbeek, net boven Friedesemolen, zien.

In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat ik jullie het Boerenpaar van dit jaar van Wessem zien! Het waarom? De bruid is één van onze kleinkinderen. 

 

Woensdag 9 december 2009. De uitvaartdienst voor  (Gertrudis) Trui Smeets-Hermans (zie maandag 7-12-'09) is vrijdag 11-12-'09 om 10.30 uur in de St.Martinus parochiekerk van Neer, waarna de begrafenis volgt op 't r.k. kerkhof aldaar.

Het correspondentieadres is: Bergerstraat 13, 6086BL NEER.

 

Woensdag 9 december 2009. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto 2609 en dank aan Jo Stemkens, nogmaals een mooi oudje zien. Op foto 2608 van gisteren is één reactie binnengekomen, als U die nog niet gezien heeft? Ze staat er nu bij! In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Harrie van Pietjes ons kennis maken, mèt eine Naerse aezel!

 

Dinsdag 8 december 2009. In de rubriek "Radio- TV zenders" is een link geplaatst met veel muzieknummers. Snel er heen? Klik "hier"!

 

Dinsdag 8 december 2009. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met dank aan Wil Pennings-Winkelmolen nogmaals genieten, van de 2608 - ste, van een mooie oude groepsfoto! Nu een oude Carnavalsfoto.

In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag staat voor alle belangstellenden een oproep van/over oude klokken.

 

Maandag 7 december 2009. Voor morgen hebben wij een 75 jarige Neerenaar te feliciteren. De gegevens staan in de rubriek "Jarig". (tijdelijk)

 

Maandag 7 december 2009. Zoon Dré laat ons weten, dat hun moeder: Trui Smeets-Hermans (weduwe van Sjeng) vanmorgen op 91-jarige leeftijd in het verzorgingshuis "De Sterrebosch" te Thorn is overleden. Aan alle betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming!

Nader bericht volgt nog.

 

Maandag 7 december 2009. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met dank aan Wil Pennings-Winkelmolen nogmaals genieten van 2607-de, een mooie oude groepsfoto!

In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag staat voor alle belangstellenden en iedereen die het wil lezen, een bericht van het werkcomité: "Voor het behoudt van zwembad 't Ligteveld". 

 

Maandag 7 december 2009. In de rubriek "Ons mooi Limburg" staat ook vandaag weer een mooie foto, nu van Jan Verhaeg.

 

Zondag 6 december 2009. Heeft Sinterklaas ook goed zijn best gedaan bij U vannacht? Hopelijk zijn jullie allemaal tevreden? Met foto 2606 in de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met dank aan Ruud Beenders het nu beklinkerde pad in de Goot zien! In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag een belangrijk bericht van het O.L.S.-comité, over een mooi fotoboek dat er aan staat te komen. Ik zou zeggen? Bestel het U! 

 

Zaterdag 5 december 2009. In de rubriek "Linken" staat een nieuwe "link" waarmee jullie gemakkelijk kunnen nagaan hoeveel naamgenoten er met dezelfde achternaam (gezinshoofden?) er in Nederland rond lopen en waar ze wonen. 

 

Zaterdag 5 december 2009. Met foto 2605 in de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met dank aan Wendy een paar mooie Pieten zien. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag laat Ceciel Janssen-Houben ons mee genieten van het kantklossen van onze oud dorpsgenoot Jan Geelen.

 

Vrijdag 4 december 2009. Met foto 2604 in de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie samen met Harrie van Pietjes een paar foto's zien, die hij gisteren aan de Maas heeft genomen.

Voor de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, stuurde Anny Kuijpers-Joosten een bericht in. De moeite waard om naar te gaan kijken.

 

Donderdag 3 december 2009. In "Bezoekers Schrijven" 306 van 2009 11 25 01 is nog een reactie geplaatst. Cecile, bedankt!

 

Donderdag 3 december 2009. Met foto 2603 in de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, kan ik jullie toch ook weer eens een paar mooie recente foto's laten zien. Tilly, bedankt!

Voor de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, stuurde Jeldau Janssen een bericht met een link in. Ga maar eens zien!

 

Woensdag 2 december 2009. Met foto 2602 in de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, kan ik jullie toch weer zo'n mooi oudje laten zien. Dit keer met dank aan de oud Neerse Niek Beurskens.

Voor de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, heb ik van Fanfare De Eendracht een verslag en foto's binnengekregen van "Allemaal Blaasmuziek".

 

Dinsdag 1 december 2009. En ook nog een vrolijk bericht:

Ik wil graag even laten weten dat ik peettante ben geworden van Kris Vullers, hij is geboren 28-11-2009. Zijn trotse ouders heten Frank Vullers en Linda Houben. Hij is nog heel klein, maar 1500 gram en zal nog even in het ziekenhuis moeten blijven, maar alles gaat verder goed. Hun adres is: Winkelveld 9, 6088HG ROGGEL.

Groetjes Sabine Houben.

Natuurlijk vanaf hier, een van harte PROFICIAT!

 

Dinsdag 1 december 2009. Mij bereikte het navolgende bericht:

Op zondag 29 november '09 is onze oud dorpsgenoot Jan Cuijpers (Jan van de meister) onverwachts op bijna tachtig jarige leeftijd overleden. Donderdag om 10.30 uur is de plechtige uitvaartdienst in de H. Maria Presentatiekerk te Asten. Jan was huisarts te Asten.

Aan alle betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.

 

Dinsdag 1 december 2009. Met foto 2601 in de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie weer een mooi oudje, van het rijke boerenleven, zien.

Voor de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, heeft Jan Noblesse uit Nederweert de foto's ingezonden.

 

Dinsdag 1 december 2009. Een nieuwe maand is weer van start gegaan. Gaarne zou ik ook nu weer zien dat jullie, via de linken op de startpage van deze site, de sites van mijn sponsors even zouden bezoeken. Dikwijls hebben ze aan het begin van de maand nieuwe extra aanbiedingen.

 
of per telefoon 0475-591317, kan ook met  06 30806452.  

 

 

 

Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: pjtim@home.nl
 Terug.