Het nieuws van juli 2012.

Laat nieuws dat Neer aangaat, s.v.p. snel weten.

Mail: Piet van Toon Tel. 0475-591317.

Terug

Wat is er allemaal te doen in NEER? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".
Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan.
Als men 's morgens deze rubriek leest, kijk dan ook nog even terug naar de vorige dag, er wordt soms nog in de loop van de dag iets bijgeplaatst.

NIEUWS van EERDER


Dinsdag 31 juli 2012. In de rubriek "Bedankjes" een berichtje van Gerda Leunissen-Peeters.


Dinsdag 31 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3568 een prachtige foto zien, gemaakt door de vrijwilligers van het Huiskamerproject Neer, toen ze gistermiddag met hun gasten op bezoek waren bij Lotjeshaof op Brumhold.


Dinsdag 31 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vertelt Maria Adams ons, wie er allemaal de komende tijd in de "Lei Alberigs Museumkapel" exposeren.


Maandag 30 juli 2012. Thea van Teng van Enkus (Geenen-Stemkens) wordt morgen 90 jaar oud. Zij staat met foto en gegevens tijdelijk in de rubriek "Jarig"
Gaan wij ze met z'n allen, even feliciteren met deze prachtige leeftijd? Ja toch!


Maandag 30 juli 2012. Uit de krant van vandaag. Geboren op 27 juli 2012: Rens, broertje van Lotte en zoon van David en Kim de Klein-Karis. Aan alle betrokkenen: een van harte proficiat!
Het adres voor jullie felicitaties is: Dorpsgraaf 12, 6086NZ NEER.


Maandag 30 juli 2012. Omdat dat stemmen vandaag moet, staat dit bericht nu hier:
Wij zijn door naar de halve finale en zitten bij de laatste zes tuinen. 
Vandaag maandag 30 juli 2012 kan vanaf middernacht 0.00 uur tot aankomende nacht 24.00 uur gestemd worden op onze tuin Lotjeshaof via onze website www.lotjeshaof.nl of op de Belgische website http://www.tuinadvies.be/tuinbattles.php 
Drie van die zes tuinen die de meeste stemmen krijgen gaan door naar de finale en gaan vanaf 
1 augustus duelleren om het Goud, Zilver of het Brons. 
Wij hopen dat er heel veel mensen vandaag op Lotjeshaof gaan stemmen zodat we met onze tuin bij de laatste drie tuinen in de finale komen. 
Wij bedanken alvast iedereen die onze tuin Lotjeshaof de moeite waard vind om op te stemmen. Hartelijke groeten van Lowie en Riet Delissen van Lotjeshaof.


Maandag 30 juli 2012. In de rubriek "Bedankjes" staat een bedankje van Har en Leen van Knippenberg-Janssen.


Maandag 30 juli 2012. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" van vandaag, laat ik jullie een  foto zien, genomen door Annie Caelers uit Roggel, van een woning in Roermond.


Maandag 30 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3567 een prachtige foto zien, gemaakt op de Waije in Neer door Graad Adams.


Maandag 30 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, wordt jullie duidelijk gemaakt hoe het programma van het Boete Buuttegala, dat zondag 5 augustus 2012 op het Kerkplein in Neer voor de tweede keer wordt gehouden, er uit ziet.


Zondag 29 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3566 een foto zien, gemaakt door Karin Timmermans, hier midden in 't dorp. Had U al gezien, dat wat zij in de gauwigheid daar zag?


Zondag 29 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, doet Riet Delissen ons uit de doeken, hoe dat stemmen en de telling voor de "Mooiste tuin van Limburg" in elkaar zit!


Zaterdag 28 juli 2012. In de rubriek "Jarig" staat vandaag een Neerse, die morgen 80 jaar oud wordt. Gaat U ze ook even feliciteren? Ook tijdelijk via de link te bereiken.


Zaterdag 28 juli 2012. Mensen, mensen, kijkers, bezoekers aan deze site. Jullie hebben mijn 84- tigste verjaardag, onvergetelijk gemaakt. Wat een aantal felicitaties, dat krijg ik nooit klaar om die allemaal persoonlijk te beantwoorden. Daarom vanaf hier alvast! Dank! Dank! DANK!


Zaterdag 28 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3565 een drietal foto's zien, gemaakt door Wiel aan de Boom en ingezonden door Jo Slaats. Daarmee laten ze zien dat het kerkbestuur, aan het onderhoud van onze St.Martinuskerk, hoge prioriteiten stelt en dat is zeer voornaam voor de toekomst van onze kerk!


Zaterdag 28 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, kan men door op een link te klikken een presentatie filmpje zien over ons Limburg.


Vrijdag 27 juli 2012. De tuin "Lotjeshaof" van Lowie en Riet Delissen van Brumholt zit nog volop in de race voor de mooiste tuin van Limburg. Gaat u vandaag nog, even stemmen?
Klik dan "hier", Riet is ook nog jarig, de gegevens zijn tijdelijk via de link te zien.


Vrijdag 27 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3564 een foto zien, gemaakt door Ben Hendrickx van een heus cruiseschip op de Maas.


Vrijdag 27 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vertelt het activiteiten team Ligteveld ons over de Beachparty van dit weekend, bij zwembad 't Ligteveld.


Donderdag 26 juli 2012. In de rubriek "Jarig" staat een goede bekende van jullie, die morgen men zal het niet geloven, al 84 jaar oud wordt. Ook tijdelijk via de link te vinden.


Donderdag 26 juli 2012. In de rubriek "Geboren" staat een in Haelen geboren baby met "Naers blood" in de aderen. De gegevens zijn ook tijdelijk te zien, door "hier" te klikken.


Donderdag 26 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3563 twee foto's zien, gemaakt door Harrie van Pietjes (Geraets) van een ander soort gans. Zo heeft onze Neerbeek toch maar van alles te bieden.


Donderdag 26 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, kan men zien hoe mooi Brouwershoof in Grathem is en wanneer dat moois weer eens bekeken kan worden.


Woensdag 25 juli 2012. Mijn oprechte excuses voor het zo laat overzetten van de diverse bestanden of eigenlijk moet ik dat excuus voor Ziggo maken, want die lagen er weer eens uit!
Tot drie uur vannacht geprobeerd, om alles naar mijn provider over te zetten, maar nee het lukte niet. Na een paar bestanden overgezet te hebben, lukte niks meer. Nu vanmorgen om 8.15 uur is het met veel moeite gelukt. Bedankt voor jullie geduld!


Woensdag 25 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3562 een drietal foto's zien, gemaakt in de buurt van de Hammermolen, aan de Neerbeek en op de dijk aan de Bypass. Hier hoef ik geen extra tekst bij te schrijven, ze bekijken en dan genieten, dat is wat ik denk dat jullie het beste kunnen doen. 


Woensdag 25 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vertelt Erik Seuren wat de komende weken het programma van Muziekplein Neer, ons gaat brengen.


Dinsdag 24 juli 2012. Toen ik gisteravond nog even met An aan de Maas zat te genieten van de ondergaande zomeravondzon, kwam een van die vaste bezoekers aan deze site even een praatje maken. Hij vroeg of hij een foto van ons mocht maken, want hij was van mening, dat het tijd werd dat wij weer eens samen op de startpagina van pietvantoon.nl kwamen te staan.
Zodoende, weer eens voor een tijdje: "Piet en An op een bankje aan de Maas"!


Dinsdag 24 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3561 weer eens een mooi oudje van onze Mariakapel, de zogenaamde "Wittekapel" zien.


Dinsdag 24 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, nog een paar foto's gemaakt op de Dorpsmarkt van zondag 22-7-2012 door Frits van Horne uit Haelen.


Maandag 23 juli 2012. Oud Neerse, Lenie Bosma uit Kerkrade heeft een vraag in de rubriek "Vraag en aanbod". Kunt U haar helpen? De vraag is ook te bereiken via de link.


Maandag 23 juli 2012. Zondagmiddag omstreeks 13.00 uur, tijdens de Dorpsmarkt van Zangvereniging Maas- en Neergalm, heb ik op de Engelmanstraat ter hoogte van huisnummer 3 een filmpje gemaakt van zo'n drie minuten lengte. Dat filmpje geeft een indruk van, hoe druk het toen al was. Alleen te bekijken door "hier" te klikken.


Maandag 23 juli 2012. In de rubriek "Bedankjes" staat een bedankje van Herman Smeets, met een tip. Ook te bereiken via de link. 


Maandag 23 juli 2012. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" van vandaag, laat ik jullie weer een  foto zien, van Jan Geenen uit Weert. Ditmaal een foto uit de peel bij Eversoort.


Maandag 23 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3560 twee foto's zien, die ik gistermiddag omstreeks 13.00 uur tijdens de markt van de Dorpsfeesten 2012 heb genomen. Wat is dat een mooie, prachtige, grote markt geworden!
In de muziektent speelden toen de Vosberg Muzikanten uit Panningen. Van één nummer heb ik een filmpje gemaakt, te zien en te horen door "hier" te klikken.


Maandag 23 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een in Italië geboren baby. Er was toevallig geen artikel voor deze rubriek waar haast bij was, toen dit bericht binnen kwam. Dus daarom staat dat mooie meisje in deze rubriek en vanaf hier, een van Harte Proficiat aan de ouders en alle andere betrokkenen!


Zondag 22 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3559 een drietal foto's zien, die ik gisteravond heb kunnen maken van de opening van de Dorpsfeesten 2012. Het was geweldig! Ik was ook nog in de gelegenheid een paar filmpjes te maken. Het eerste is van het lied "Mijn Stamcafé", dat Herman Smeets ter afsluiting van zijn act zong. Het tweede is van de "plats" aansnijden. Ze zijn beiden te bereiken via de linken.


Zondag 22 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Ivette Selen ons een paar mooie foto's zien van een Koninginnepage, genomen bij hun in de tuin.


Zaterdag 21 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3558 een foto zien, die ik heb kunnen maken van een gedeelte van de mannen, die er voor hebben gezorgd, dat het Kerkplein van Neer voor dit weekend (tijdens de Dorpsfeesten) is omgetoverd tot een klein paradijs. Maas- en Neergalm? Proficiat met zulke leden.
Zou U daar niet bij willen zijn? U bent welkom!


Zaterdag 21 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Mathijs Joosten van 't Raodhoes ons het een en ander weten over zijn acties tijdens de Dorpsfeesten.


Vrijdag 20 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3557 een drietal foto's zien, waarmee ik kan laten zien, dit met dank aan de inzenders van de foto's, dat Neer afgelopen weekend een primeur had wat het schieten op de bolletjes betreft. 


Vrijdag 20 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Ton Metsemakers uit Buggenum ons een mooie foto van het Buggenummerveld zien, genomen vanaf de Ondersteweg in Neer. Om de foto echt te waarderen, moet men ze eerst zeer goed bekijken.


Donderdag 19 juli 2012. Morgen vrijdag 20 juli 2012 wordt onze dorpsgenoot Harrie Geraedt, (van Pietjes) 86 jaar. Hij staat tijdelijk in de rubriek "Jarig". Gaat U hem ook even feliciteren? 


Donderdag 19 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3556 een foto zien, die jullie nu al laat kennismaken met de bloemenpracht, die binnenkort in ons dorp te zien zal zijn. Graad, bedankt.


Donderdag 19 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Geert ons kennismaken met het programma van café Maneslust, tijdens de Dorpsfeesten.


Woensdag 18 juli 2012. Vanavond het bericht binnengekregen, dat in Molenbeersel (België) op vrijdag 13 juli 2012 op 77 jarige leeftijd is overleden, onze oud dorpsgenoot Willy Claessen echtgenoot van Thoke Sipers. Vele van ons zullen hem beter kennen als, Wiel van Klase Lei (Claessen). Aan zijn echtgenote Thoke, de familie en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming. De crematie zal in familiekring op donderdag 19 juli 2012 plaats vinden.
Het adres voor condoleances is: Zandbosstraat 4/12, 3640 Molenbeersel.


Woensdag 18 juli 2012. Het bestuur van het KVW heeft graag Uw hulp. In de rubriek "Vraag- en aanbod" staat, waar U ze mee kunt helpen, ook te bereiken via "deze" link.


Woensdag 18 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3555 een paar foto's zien, van Marlies Franssen de eigenares van landgoed De Slup, waarop te zien is dat men een kat ook gemakkelijk aan een riempje kan laten meelopen.


Woensdag 18 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vertelt het Comité Dorpsfeesten ons, dat wij a.s. zaterdag tijdens de opening van die Dorpsfeesten via de Bussen Schutten van echte Limburgse folklore zullen kunnen genieten.


Dinsdag 17 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3554 weer eens een oude foto zien, die wij te danken hebben aan oud Neerenaar Pierre Geelen.


Dinsdag 17 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, komt het bestuur van het K.V.W.-Neer nog eens terug op het gouden feest van dit jaar.


Maandag 16 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3553 vijf foto's zien, van die prachtige schutten-optocht die gistermiddag door ons dorp heeft getrokken. Ik was ook in de gelegenheid er in twee gedeeltes een film van te maken.
Te bekijken door op de navolgende linken: "Deel I" en "Deel II" te klikken.


Maandag 16 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, iets over een tamme 'ekster', tevens een paar leuke filmpjes van die ekster met de huiskatten.


Maandag 16 juli 2012. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" van vandaag, laat ik jullie weer een  mooie foto zien, ditmaal genomen in Meijel door Jan Geenen uit Weert.


Zondag 15 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3552 een drietal foto's zien, die Peter Peters en Jo Waegemans hebben gemaakt van een machine die bij de Lindeboom groot werk moet gaan verrichten, dat in het kader van de nieuwbouw die daar van start is gegaan.


Zondag 15 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat het comité Dorpsfeesten Neer ons weten dat de oud Neerenaar Herman Smeets ‘Hurmy’ dit jaar op zaterdag de Dorpsfeesten mede komt openen.


Zaterdag 14 juli 2012. Aanstaande maandag 16 juli 2012 wordt onze dorpsgenoot Har Verhaeg, 75 jaar. Hij staat tijdelijk in de rubriek "Jarig". Gaat U hem ook even feliciteren? 


Zaterdag 14 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3551 een foto zien van 't Music Home Alive Festival op vrijdag 29 juni 2012, ingezonden door Erik Seuren. Jammer! Dat is niet heet van de naald, zoals dat zo mooi gezegd wordt.


Zaterdag 14 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, zien jullie het vervolg van het ponyconcours op woensdag 11 juli 2012, met uitslagen van het springen.


Vrijdag 13 juli 2012. In de rubriek "Bedankjes" staat ook weer een bedankje, dat U zeker even moet gaan bekijken. Het komt van Jet Vaes-Geeris. Kan ook door op de link te klikken.


Vrijdag 13 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3550 een foto zien, ingezonden door Bert van Beem van de Waije. Hij vertelt hoe hij, met een bepaald apparaat, met zijn twee mooie paarden kan hooien.


Vrijdag 13 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een zeer belangrijk bericht van schutterij St.Sebastianus. Wilt U het even lezen en het dan aan iedereen die het wil horen, door vertellen? Dat bericht is door een vergissing, niet eerder geplaatst!


Donderdag 12 juli 2012. De Gouverneur van Limburg gaat weer op reis. Hij komt ook in Neer een 'gouverneur' drinken. Wilt U er alles over weten, ga naar "Provincie Limburg" op de startpagina van deze site, ook te bereiken door op de link te klikken.


Donderdag 12 juli 2012. In de rubriek "Bedankjes" staat ook weer een bedankje, dat U zeker even moet gaan bekijken. Het komt van Lei de Bruijn. Kan ook door op de link te klikken.


Donderdag 12 juli 2012. "Lotjeshaof" uit Neer doet mee aan de wedstrijd "Mooiste tuin 2012".
Riet vraagt ook om Uw stem. Dat moet wel vandaag en dat kunt U doen, door "hier" te klikken.


Donderdag 12 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3549 een drietal prachtige natuurfoto's zien, gemaakt door Thea Verheijden-Steeghs.


Donderdag 12 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, stuurt Anjo Timmermans ons een drietal foto's en een voorlopig verslag van het kamp van Jong Nederland in 2012 te Borkel en Schaft (NB).


Woensdag 11 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3548 een foto zien, waarop een schip dat cement vervoert over de Maas.


Woensdag 11 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Maas- en Neergalm jullie weten, hoe ze op een luchtige manier een einde aan het  repetitieseizoen maakt.
Dat nood uit om op een van die terrassen eens te komen luisteren.


Dinsdag 10 juli 2012. Morgen wordt onze dorpsgenoot Har van Pol (van Fried) 65 jaar. Zijn familie wil dat niet zomaar voorbei laten gaan. Door "hier" te klikken, kunt U hem ook gaan feliciteren. Hij zal tijdelijk in die rubriek staan.


Dinsdag 10 juli 2012. In de rubriek "Bedankjes" staat een bedankje, dat U zeker even moet gaan bekijken. Kan ook door op de link te klikken.


Dinsdag 10 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3547 een tweetal foto's zien, waarop het net lijkt alsof het windmolenpark ter hoogte van de kerk van Neer ligt, in plaats van in de Neersehei, die nog zo'n 5 km verderaf ligt. 


Dinsdag 10 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Peggy Konings ons een mierenpad zien. Als U dus niet weet wat dat is? Dan zeker kijken.
Er is ook een reactie op de "Bezoekers schrijven" van gisteren 9 juli 2912.


Maandag 9 juli 2012. Uit de krant van vandaag. In Thorn is vrijdag 6 juli 2012 op 63 jarige leeftijd overleden, Peter Parren, vader van onze dorpsgenote Claudy van Lier-Parren.
Aan moeder Marcella Parren-Gorissen, de kinderen, kleinkinderen en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming. 
De crematieplechtigheid wordt gehouden op donderdag 12 juli 2012 om 14.00 uur in de aula van het crematorium te Baexem.
Het adres voor condoleances is: Akkerwal 24, 6017AX THORN.


Maandag 9 juli 2012. De oud Neerse Truus Stemkens-Theelen laat ons weten, dat haar zoon Rick is geslaagd aan de universiteit van Gent in België. Foto's en gegevens staan tijdelijk in de rubriek "Geslaagd", ook te bereiken via deze link.


Maandag 9 juli 2012. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" van vandaag, laat ik jullie een zeer recente foto zien van de kerk van Kessel, genomen vanaf de Maas door Anouk Jans. 


Maandag 9 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3546 een drietal foto's zien, van het Ponytoernooi dat afgelopen weekend aan het Ligteveld is gehouden. Het viertal ABC-Licht: Fabiënne van Heugten- Kris Brabander- Karlijn Teeuwen en Silke Tijsen behaalden in die klasse de 1e prijs. 
Er is een filmpje gemaakt van dat viertal, te zien door "hier" te klikken.


Maandag 9 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Wim Peters ons genieten van een prachtige natuurfoto. Hij heeft er ook nog een vraag bij?


Zondag 8 juli 2012. Vanavond is het hierna volgende bericht binnengekomen, ingezonden door May Metsemakers-Beeks: 
Rianne Metsemakers, Jeanne van Roij en Michiel Kuypers hebben de Kennedymars 80 km volbracht in Someren, dat onder toch barre weersomstandigheden met onweer en regen. 
Er zijn veel mensen uitgevallen en het was een van de zwaarste Kennedymarsen ooit. 
Groetjes May.

Deze prestatie verdient een welgemeend: PROFICIAT!


Zondag 8 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3545 een collage van foto's zien, gisteren ingestuurd door een Baarlose fan van onze Bussen Schutten. Ons zestal heeft op dat OLS te Ellikom in België een prachtige 8e plaats behaald.
Een geweldige prestatie en een van Harte PROFICIAT.
Bij foto 3544 van gisteren is een reactie geplaatst.


Zondag 8 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Ruud Beenders ons weten, dat in Roggel de winkel "JUNIEJOR" is geopend.


Zaterdag 7 juli 2012. Met de geboorte van Sem Boonen kwam bij de familie Franssen-Luijten de vier geslachten binnen. Tijdelijk te zien door "hier" te klikken.


Zaterdag 7 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3544 weer een tweetal foto's zien, gistermiddag vrijdag 6 juli 2012 door mij zelf gemaakt bij en in café het "Raodhoes". Laat Thijs Joosten vandaag en de komende tijd maar eens zien, hoe blij dat jullie (zeker ook de Naerse gemeenschap) is / zijn, dat in de kern van ons dorp weer een café met terras in bedrijf is! Thijs SUCCES!


Zaterdag 7 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laten de Oude Schutten, Schutterij St.Sebastianus, ons weten dat het volgende weekend in het teken staat van een Bonds Schuttersfeest van hun bond, met een optocht waaraan 21 schutterijen deelnemen.


Vrijdag 6 juli 2012. Vanmiddag ben ik tijdens het wandelen langs de Neerbeek, van Spuitjeshof het hele pad langs de molen en het visplateau tot aan het eind mijn autosleutel kwijt geraakt. Deze ben ik tijdens het wandelen verloren. Ik heb de route nog eens met de fiets gereden maar niets gevonden. De autosleutel zat in een zwart hoesje.  Het zou fijn zijn om een mailtje van u te ontvangen met de mededeling dat mijn sleutel gevonden is.
Hebt U die sleutel gevonden, laat het mij pjtim@home.nl even weten, dan kan ik de verliezer blij maken. Al bij voorbaat dank!


Vrijdag 6 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3543 weer een tweetal foto's zien, ingezonden en natuurlijk ook gemaakt door Harrie van Pietjes. Hij laat ons zien, hoe mooi een natuurlijke tuin kan zijn.


Vrijdag 6 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, neemt Ben Hendrickx ons mee naar een prachtig mooi veld met veldbloemen.


Donderdag 5 juli 2012. Neerenaar zwaar gedupeerd!  Zondag 1 juli 2012 heeft iemand ergens tussen Roggel en Neer zijn bril verloren. Hebt U die misschien gevonden? 
Laat het dan even weten op 0475591317 of op 06-30806452. Ik geef het door en die iemand zal zeer blij zijn als hij de bril bij U kan komen terughalen!


Donderdag 5 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3542 een tweetal foto's zien, weer ingezonden door Harrie van Pietjes. 
Hij laat ons op een mooie manier de Sint Antoniuskapel op 't Eiland zien.


Donderdag 5 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat de ponyclub van Neer ons weten, dat ze dit weekend een groot concours Hippique organiseren.
Er is geen entree en iedereen is van harte welkom!


Woensdag 4 juli 2012. Meester Scheepers heeft een bedankje gestuurd om in de rubriek "Bedankjes" op de startpagina van deze site te plaatsen. Ga kijken, het is gebeurd!


Woensdag 4 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3541 een tweetal foto's zien, ingezonden door Anouk Jans en Ruud Wiltschut. 
Zij laten iets zien, wat jullie misschien nog nooit gezien hebben. 
Het is in elk geval een uitzonderlijkheid. 


Woensdag 4 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, brengt Bart Boonen ons weer iets dichter bij de natuur. Ook de bevers worden hoe langer hoe meer: vrijer!


Dinsdag 3 juli 2012. Vandaag is Sem, de dochter van Lonneke geboren. Gegevens en foto staan in de rubriek "Geboren", ook tijdelijk te bereiken door op de link te klikken.


Dinsdag 3 juli 2012. De familie Geraets-Knops heeft een bedankt mail, bij het overlijden van Harrie Geraets, in de rubriek "Bedankjes" op de startpagina van deze site laten plaatsen. 
Ook te bereiken door op de link te klikken.


Dinsdag 3 juli 2012. Overmorgen, donderdag 5 juli 2012 wordt een oud Neerse 100 jaar oud, ja U leest het goed: Honderd jaar! Geweldig! Trui vanaf hier een van Harte PROFICIAT!
Hopelijk sturen alle bezoekers van deze site haar een felicitatie. Zij staat met foto en gegevens in de rubriek "Jarig" op de startpagina, ook tijdelijk te bereiken door "hier" te klikken.


Dinsdag 3 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3540 een tweetal foto's zien, gemaakt door Harrie van Pietjes. Het zijn foto's van een eend met haar jongen. Toch is er meer te zien op een van die foto's, b.v. hoe snel de natuur zich hersteld, ook na een behoorlijk zware ingreep, die daar nog niet zolang geleden heeft plaats gehad. 


Dinsdag 3 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Frans vanne Kuper (Peulen) ons iets zien van de natuur in het Leudal.


Maandag 2 juli 2012. Vrijdag 29 juni 2012 is onze oud dorpsgenote Maud Jacobs in het "Huwelijksbootje" gestapt. Foto en gegevens zijn tijdelijk te bereiken onder de link.


Maandag 2 juli 2012. Morgen 3 juli 2012 zijn twee oud Neerenaren 50 jaar getrouwd. Zij staan in de rubriek "Gouden Huwelijk". Tijdelijk te bereiken door op de link te klikken.


Maandag 2 juli 2012. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" van vandaag, laat ik jullie weer een zeer recente foto zien ook hier in Neer genomen. 
Har van Knippenberg was gisteren al vroeg aan de Maas.


Maandag 2 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3539 een drietal foto's zien van de installatie van de eerste Jeugd Keizer van de Bussen Schutten. Gerald, dat verdiend een van harte: PROFICIAT!


Maandag 2 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vertelt Will van den Brand uit Voorthuizen ons, dat hij pagina 'mei 2012' op zijn natuursite nu ook klaar heeft.


Zondag 1 juli 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3538 een paar foto's zien genomen van een "paedje" tussen de Molenstraat en Klein-Hanssum.


Zondag 1 juli 2012. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vertelt Maas- en Neergalm ons, met een prachtige poster, dat juli de maand van de Dorpsfeesten wordt hier in "NAER".


Zondag 1 juli 2012. Als U toevallig een paar dagen niet hebt gekeken naar deze site, dan raad ik aan om "hier" even te klikken, dan komt U terug bij het nieuws van juni 2012.


Zondag 1 juli 2012. U weet toch, dat men het "Nieuws van eerder" gemakkelijk kan gaan bekijken, door naar die rubriek toe te gaan. Nu nog gemakkelijker, door "hier" te klikken.


Zondag 1 juli 2012. Al weer een maand voorbij. Ook aan het begin van deze maand zou ik jullie willen vragen, om even de tijd te nemen om naar de sites van de sponsoren die op mijn startpagina staan te gaan kijken. 
Het is ondertussen wel bekend, dat door toedoen van die bedrijven deze site kan blijven bestaan. Als dank voor dat alles laat ik jullie vandaag door middel van deze "link" een leuke presentatie zien, gemaakt door Jo Heber met gebruikmaking van foto's uit de rubriek "Zomaar un foto" van mijn site. Gebruik eventueel het rechter pijltje op je toetsenbord.