Het nieuws van maart 2012.

Laat nieuws dat Neer aangaat, s.v.p. snel weten.

Mail: Piet van Toon Tel. 0475-591317.

Terug

Wat is er allemaal te doen in NEER? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".
Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan.

NIEUWS van EERDER!


Zaterdag 31 maart 2012. Voor vandaag 31 maart 2012 staat een 80 jarige in de rubriek "Jarig".
Jullie gaan Jan toch ook even feliciteren met zijn verjaardag? 
Gegevens en foto zijn tijdelijk via bovenstaande link te bereiken.

Zaterdag 31 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3446 een paar foto's zien van de boomplantdag van de kinderen van b.s. de Kwir.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat heemkundevereniging "Oos Naer" ons weten, dat op de inloop van maandag bijzondere aandacht wordt besteedt aan genealogie.

Vrijdag 30 maart 2012. Onze dorpsgenoot James Parson is op 91 jarige leeftijd overleden.
Aan de familie: Onze Oprechte Deelneming.
De volledige gegevens staan tijdelijk in een apart bestand, te bereiken door "hier" te klikken.

Vrijdag 30 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3445 weer een foto zien van de werkzaamheden aan de vistrappen onder Dieker. Ditmaal van de laatste zijn het de laatste loodjes.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vertelt het K.V.W. ons dat ze morgen huis- aan huis Paaseieren komen verkopen. Dit om van de 50-tigste Kindervakantieweek iets geweldigs te maken. Koopt U ook een doosje?

Donderdag 29 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3444 een paar foto's zien, die genomen zijn vanaf Diekerbrug en die ons de stand van zaken, aangaande de vistrappen die daar gemaakt worden, laten zien.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vertelt een Weertenaar ons hoe hij het vorig jaar met Pasen hier bij ons in Neer zo genoten heeft van de rockmusical Jesus Christ Superstar. Dit jaar wordt het misschien nog wel mooier, omdat Muziekplein Neer nu samen met gemengd koor Vocante, op 2-de Paasdag de H.Mis van 11.00 uur opluistert.  

Woensdag 28 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3443 een foto zien, die genomen is toen Henk Franssen uit de Kwir tot Erelid van Muziekplein Neer (nieuwe naam voor "oos Famfaar") werd benoemd.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, worden twaalf leeskanjers van scholen uit Leudal, Maasbracht, Nederweert en Weert aan jullie voorgesteld, die met elkaar de strijd aangingen in de regionale finale van het voorleeskampioenschap. 

Dinsdag 27 maart 2012. In de rubriek "Vraag- en aanbod" is een nieuwe vraag gesteld.

Dinsdag 27 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3442 een paar foto's zien ingezonden door Toos Versteegen-Veugen van de werkzaamheden aan de Esdoornstraat.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, worden jonge muzikanten gevraagd om mee te doen tijdens het Music Home Alive Festival 2012.
Kijk ook nog eens even bij "Bezoekers schrijven" van 26-3-2012, daar zijn verschillende reacties op gekomen.

Maandag 26 maart 2012. In de rubriek "Vraag- en aanbod" is een nieuwe vraag gesteld.

Maandag 26 maart 2012. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" van vandaag laat ik jullie een foto zien van het interieur van de Waldfeucht Kapelle in de Kweekschool te Koningsbosch. 

Maandag 26 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3441 vier foto's en een verslag zien, van de zaalactiviteit van de Zonnebloem in Neer.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vraagt onze oud dorpsgenote Marij Selen-Thomassen uit Kessel-Eik even jullie aandacht. Ik hoop ook dat nog enkele foto's gevonden worden. Oud leerlingen van de St.Jozef meisjesschool, kijk eens in die oude doos?

Zondag 25 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3440 weer eens drie foto's zien van het windmolenpark in de Neerse Hei.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, verteld Edwin van Pol ons iets, van hun weekend uit met de familie. Er is een bezoek gebracht aan Westerbork.

Zaterdag 24 maart 2012. Frans Hautus heeft weer eens een van zijn wetenschappelijke verhaaltjes ingeleverd. Het staat onder zijn naam in de rubriek "Allerlei" maar is ook te vinden door "hier" te klikken.

Zaterdag 24 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3439 twee foto's zien van de afbraak van de meelfabriek op Hanssum.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een uitnodiging voor de CDA-Flitsenavond. 

Vrijdag 23 maart 2012. In de rubriek "Provincie LIMBURG" is een (1) nieuw bericht binnen gekomen. Als U geďnteresseerd bent, in wat gefinancierd wordt, dan moet U dát even lezen!

Vrijdag 23 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3438 een foto zien van de vistrappen in gebruik aan Hammermolen, gemaakt en ingezonden door Bep Korten-van Dijk. Ze heeft ook al vissen zien trekken, schrijft ze!
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, geeft Loetje Boonen uit Buggenum met een paar foto's aandacht aan het mooie Leudal.

Donderdag 22 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3437 een foto zien van de poster die de Bussen Schutten gebruiken, om het feest ter gelegenheid van hun 500 jarig bestaan aan te kondigen en wereldkundig te maken.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, verteld Erik Seuren ons al iets meer van het programma, dat Fanfare de Eendracht samen met het Gemengd koor Vocante in de H.Mis van 11.00 uur op Tweede Paasdag ten gehore zullen brengen.

Woensdag 21 maart 2012. Vanaf vandaag heb ik een nieuwe rubriek in het leven geroepen. Een van de bezoekers aan de site had een vraag en toen dacht ik, laat ons maar eens proberen. Het is een soort prikbord voor kleine berichtjes waar U iets mee kunt vragen maar ook aanbieden. De rubriek het "Vraag en aanbod" en staat op de startpagina. Ook te bereiken door "hier" te klikken.

Woensdag 21 maart 2012. Gisteravond zag ik op "TVL" Corien van restaurant "de Troost" hier op Hanssum aan de Maas. Zij fabriceerde daar een reuze hamburger. Wilt U ook zien hoe zij dat deed? Klik dan "hier", dan wordt U volledig ingelicht!

Woensdag 21 maart 2012. Voor vrijdag 23 maart 2012 staat een 95 jarige in de rubriek "Jarig".
Jullie gaan Corke van Crispien toch ook even feliciteren met die geweldige leeftijd? 
Gegevens en foto zijn tijdelijk via bovenstaande link te bereiken.

Woensdag 21 maart 2012. Dit bericht werd ter plaatsing aangeboden:
Fietsendief is actief in ons dorp. Vorige week maandag werd er een fiets bij Spuitjes gestolen en gisteravond twee fietsen bij Manuslust. 
De jongen draagt de gesloten gestolen fiets op zijn nek/schouder en fietst zo weg. 
U bent gewaarschuwd. Deze 3 fietsen zijn allen weer bij de rechtmatige eigenaar terug. 
Groetjes oplettende burgers.

Woensdag 21 maart 2012. In de rubriek "Bedankjes" is een bedankje toegevoegd.

Woensdag 21 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3436 zien, dat er vanaf maandag weer vlotop aan de Esdoornstraat gewerkt wordt.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laten de Busse Schutten ons zien, dat de eerste werkzaamheden voor dat grote feest (500 jarig bestaan) al zijn begonnen.
De schietmasten wijzen al trots naar de Hemel, klaar om de bolletjes te ontvangen. 

Dinsdag 20 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3435 in totaal vier foto's zien, van de zwerfafvalactie die zaterdag is uitgevoerd.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Drumband Schutterij St.Sebastianus ons weten dat er een uitgifte: "Uitgifte boek 75 jaar OLS-Federatie" zal plaatsvinden.

Maandag 19 maart 2012. In het afgelopen weekend zijn ergens in het Leudal de Jubilarissen van de "FNV Bouw Afdeling  Leudal" gehuldigd. Harrie Mertens stuurde mij daar 16 foto's van.
Deze zijn tijdelijk te zien in de rubriek "Jubilarissen FNV 2012", ook door op de link te klikken.

Maandag 19 maart 2012. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" van vandaag laat ik jullie een foto zien genomen in het Leudal, door Loetje Boonen uit Buggenum.

Maandag 19 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3434 vier foto's zien, genomen door Wiel aan den Boom van elk van de vier koren een, die gezamenlijk het voorjaarconcert van Zangvereniging Maas- en Neergalm, gehouden op zaterdag 17 maart 2012, hebben verzorgt. Jammer als U dat gemist hebt, het was geweldig!
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, herinnert heemkundevereniging "Oos Naer" jullie er even aan, dat a.s. woensdag 28 maart 2012 de jaarvergadering wordt gehouden. Na afloop is nog een optreden van "de Soetse" uit Ell.

Zondag 18 maart 2012. Voor morgen staat een 70 jarige in de rubriek "Jarig".
Gaan jullie Tjeu, ook even feliciteren? Tijdelijk via bovenstaande link te bereiken.

Zondag 18 maart 2012. Carien en Thijs Boonen van Keizersbosch laten weten: Hallo, wij hebben een loslopende hond gesignaleerd op de Dries. Het is een bruine labrador met een wollige staart en een rood hals bandje. Loopt er sinds gistermorgen dat ik weet. Wie mist hem?

Zondag 18 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3433 een recente foto zien, genomen door Ben Hendrickx van een zeer mooie boom, die bij ons in Neer in de buurt Hammermolen staat.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, geeft Zangvereniging Maas- en Neergalm jullie al een klein voorproefje over, dat wat er het volgend jaar al zo gaat gebeuren bij hun 130 jarig Bestaansjubileum. Ze bestaan ja al, vanaf 1883!

Zaterdag 17 maart 2012. Zo juist 13.00 uur binnengekomen, onderstaand overlijdensbericht. 
Vanaf hier: Onze Oprechte Deelneming en sterkte bij dit grote verlies. 
Bij deze willen wij laten weten dat Ger Engels, partner van Wies Augustinus, gisteren om 12:00 uur bij ons thuis is overleden. Woensdagavond om 19:00 uur vindt er een avondwake plaats in de Sint Martinus kerk in Neer. Donderdag om 14:00 uur zal de afscheidsdienst worden gehouden in het crematorium te Baexem.
Condoleanceadres is: Steeg 28, 6086 EL Neer.

Zaterdag 17 maart 2012. Een interview in "Nader bekeken van 3ML" met "Marieke Kortenhorst" staat in de rubriek "Allerlei", ook te bereiken door op de link te klikken.

Zaterdag 17 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3432 een luchtfoto zien, genomen boven het windmolenpark in de "Naersehei".
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een aanmoediging van Zwembad Ligteveld om nu al Uw seizoenskaart te kopen voor het seizoen 2012.

Vrijdag 16 maart 2012. In de rubriek "Bedankjes" is een echt bedankje toegevoegd.
Op de "Zomaar un foto" van vandaag is een reactie binnengekomen, die er nu bij staat.

Vrijdag 16 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3431 een drietal foto's zien, ditmaal van een bever aan Dieker. Zijn ze zo tam geworden of is er iets anders aan de hand, wie weet het juiste antwoordt?
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat de Seniorenvereniging ons vijf van de op de jaarvergadering gehuldigde Jubilarissen zien.

Donderdag 15 maart 2012. In de rubriek "Geboren" is een nieuwe geboorte vermeldt. Suze is op donderdag 8 maart 2012 geboren. Gegevens en foto zijn ook tijdelijk te zien via de link.

Donderdag 15 maart 2012. Uit de krant van vandaag. In Roermond is dinsdag 13 maart 2012 op 92 jarige leeftijd overleden, Henk Kampschreur weduwnaar van onze oud dorpsgenote Anneke Hautus. Aan de kinderen, de familie Hautus en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming. De afscheidsdienst wordt gehouden op maandag 19 maart 2012 om 11.00 uur in de aula van crematorium Tussen de Bergen te Roermond.
Het condoleanceadres is: Irenelaan 1/b, 6042HW ROERMOND.

Donderdag 15 maart 2012. Op de startpagina van deze site staat vanaf vandaag ook weer een link naar de site "Beleef de LENTE" waar men vogels in en bij hun nest kunt volgen.
Ook via deze link te bereiken. Geniet er van!

Donderdag 15 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3430 weer eens een oude foto zien, ditmaal een vergezicht op onze St.Martinuskerk.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, willen ze proberen om met jullie medewerking van Kasteel Hoensbroek "Het leukste uitje van Limburg" te maken. Wel stemmen dan!

Woensdag 14 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3429 een foto zien, van de uitreiking van de An van de Klomp beker aan de winnaar van die trofee: Lei Derikx, van Piet vanne Böks van de Drees.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een oproep om als vrijwilliger mee te doen, aan de opschoonactie in NAER, op zaterdag 17 maart 2012.

Dinsdag 13 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3428 twee foto's zien, die ons precies vertellen waar indertijd het oude Sint  Antonius- kapelleke stond. Wij weten wel, dat dat ook op het Eiland stond, maar waar? Dus daar!
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, nodigt de Seniorenvereniging St.Martinus jullie uit om de presentatie "Omgaan met verlies" van a.s. donderdag bij te wonen.

Maandag 12 maart 2012. Voor woensdag staat een nieuwe 90 jarige in de rubriek "Jarig".
Gaat u Mia, met die gezegende leeftijd, even feliciteren? Tijdelijk via de link te bereiken.

Maandag 12 maart 2012. Gistermiddag 11-3-2012 is op het speelveldje tussen de Rinderloop en het Veurtje een fiets verdwenen. Het gaat om een blauwe Giant (mountain)bike van 26”
Wil degene die de fiets gevonden heeft deze terugzetten op het speelveldje of terugbrengen naar Rinderloop 18.
Bij voorbaat, onze dank! De fiets is al terug, goed zo! (16.00 uur)

Maandag 12 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3427 een foto zien, gemaakt door tante Mina Frissen-van Lier van het graf van oma Han (Anna Christina) van Lier-van der Linden, op het Hammerveld kerkhof te Neer. (is geruimd)
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, nodigt Dorpsoverleg Neer jullie uit om woensdag om 20.00 uur naar een presentatie te komen kijken "In d'n Haammaeker".

Maandag 12 maart 2012. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" van vandaag laat ik jullie een foto zien van de gerestaureerde "rinkaove" van Helden-Panningen, ingezonden door oud Neerenaar Pierre van Sieje Sjeng (Geelen) die in Aerdenhout woont.

Zondag 11 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3426 een foto zien, gemaakt van een dia die weer gemaakt was door Jan Leijendeckers uit Stramproy, van de beugelbaan die bij ons onder de zaalvloer lag.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vertelt Jos Reijnen ons wat met zijn pand op het adres, Engelmanstraat 5 in Neer gaat gebeuren. 

Zaterdag 10 maart 2012. Voor morgen staat een nieuwe 70 jarige in de rubriek "Jarig".
Tijdelijk via de link te bereiken.

Zaterdag 10 maart 2012. Op donderdag 8 maart 2012 is op 72 jarige leeftijd overleden, onze dorpsgenoot Har Bongers, partner van Dora Janssen-van Neerven.
Aan Dora, de kinderen en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.
De crematieplechtigheid wordt gehouden op dinsdag 13 maart 2012 om 11.00 uur in het uitvaarthuis van Evers op Hornerheide. Condoleanceadres: Spuitjes 34, 6086BZ NEER.

Zaterdag 10 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3425 een foto zien gemaakt door Harrie van Pietjes (Geraets) met daarbij een bericht, waar Naer gerust trots op mag zijn, dat zoiets nog in Neer gebeurd.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, wordt door Mat Rooswinkel uit Horn een vraag gesteld? Zou een van de bezoekers / kijkers naar deze site, die kunnen beantwoorden?

Vrijdag 9 maart 2012. Herm Naus stuurde mij een link, waarmee jullie heel gemakkelijk de straat en zelfs de woning waarin men woont op het scherm kunnen toveren. Op de startpagina staat de link onder "Hoe ziet dat huis er uit?". Vanaf hier te bereiken, door op de link te klikken.

Vrijdag 9 maart 2012. Zou jij via je site een oproep kunnen doen en mij zodoende aan een Chinese dwergkwartelhen te helpen? Ik had ook nog graag (2) twee kanariepoppen. 
Graad Adams, Winterstraat 69, Neer. Tel.06 22 932865.

Vrijdag 9 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3424 een foto zien, gemaakt door Harrie van Pietjes (Geraets) van de grote snoeibeurt.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vraagt Muziekplein Neer Uw aandacht voor gelden van de Provincie, die aan muziekgezelschappen zullen toekomen.

Donderdag 8 maart 2012. Na 10 dagen St.Laurentius Roermond is Sjaak van Dingenaas Sef (Boonen) terug thuis. Hij doet jullie de Hartelijke Groeten!

Donderdag 8 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3423 weer een oudje zien. Dit keer een gedeelte "bovenbeek" van de Neerbeek en dan boven de Friedesemolen.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, nodigt RKSVN jullie uit om vrijdag 16-3-2012 een te organiseren 90's party, te komen bezoeken.  

Woensdag 7 maart 2012. Op zondag 4 maart 2012 is op 80 jarige leeftijd overleden, de echtgenote van onze oud dorpsgenoot Frits Kuijpers: Trees Kuijpers-Hendriks. 
Frits zal voor velen van ons beter bekend zijn als, Frits van Leuve Piet. 
Aan Frits, de kinderen, familie, kortom aan alle betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.
De uitvaartdienst wordt gehouden op zaterdag 10 maart 2012 om 10.30 uur in de parochiekerk van Panningen, waarna de crematie zal plaats hebben in het crematorium te Venlo-Blerick.
Het adres voor condoleances is: Irenestraat 31, 5981XJ PANNINGEN.

Woensdag 7 maart 2012. De eerste reactie op de foto van vandaag is binnen en zoals ik verwacht had, van een van de mannen op de kar, namelijk Bert Meily uit Leiderdorp.

Woensdag 7 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3422 weer eens een oudje zien. Een foto die in augustus 1939 is genomen, zou U de buurt in Neer herkennen waar deze genomen is? Wie staan / zitten er op de kar? 
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een inzending van Wiel van de Bool met een artikel, dat heel belangrijk moet zijn voor de bijenteelt. Dus zeker even lezen. 

Dinsdag 6 maart 2012. Op vrijdag 2 maart 2012 is Tom geboren. Tom is een zoon van Silvia Heijnen en Pieter Derikx. Wij wensen de ouders, grootouders, broertjes Koen en Chris, kortom alle betrokkenen, een van harte PROFICIAT!
Het felicitatie adres is: Waije 8, 6086NP NEER.

Dinsdag 6 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3421 een paar foto's zien, genomen door Harrie. Hij vertelt ons daarmee, dat het werk aan de vistrappen aan / onder Dieker ook begonnen zijn.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Ben Hendrickx jullie met een viertal foto's zien, hoe dat guldens papiergeld er ook alweer uitzag. Wist U het nog?   

Maandag 5 maart 2012. De afscheidsdienst voor oud dorpsgenoot Piet Boonen (zie 3-3-2012) is op vrijdag 9 maart 2012 om 10.30 uur in de aula van crematorium Midden-Limburg te Baexem.
Het condoleanceadres is: Molenweg 60, 6088AS ROGGEL.

Maandag 5 maart 2012. Will van den Brand heeft zijn natuursite weer uitgebreid, nu met de maand "februari 2012". Werkelijk weer zeer mooie foto's. Klik maar eens op de link.

Maandag 5 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3420 een echt oudje zien, waar ik zelf ook op sta! Voor 't verschil? Kijk maar eens op de startpagina, daar kunnen jullie zien wat zo'n 75 jaren met een mens doen.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, de eerste nieuwsbrief van "Dorpsoverleg" Neer.

Maandag 5 maart 2012. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" van vandaag staat een foto die is ingestuurd door, Marianne Niessen-Meerts. Wie kan vertellen hoe dat weggetje heet?

Zondag 4 maart 2012. Zoon Theo laat weten, dat gisteravond 3 maart 2012 in de Wietel te Helden-Panningen op 93 jarige leeftijd is overleden, zijn moeder onze oud dorpsgenote Johanna Vullers-Rutjens. Theo, familie en alle betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.
De plechtige eucharistieviering zal plaats vinden op woensdag 7 maart 2012 om 10.30 uur in de parochiekerk van Roggel, waarna de begrafenis volgt op het R.K. kerkhof te Roggel.
Condolanceadres: Theo Vullers, Rieterweg 7, 6086PT NEER. Mail: theovullers@hotmail.com

Zondag 4 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3419 een foto zien door mij zelf genomen, van een prachtig stukje Neerbeek in Neer.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een bericht van Toos Versteegen-Veugen. Zij vertelt het een en ander over de reconstructie van de Esdoornstraat die is begonnen.

Zaterdag 3 maart 2012. Vandaag laat het bericht binnen gekomen, dat in Australië op 81 jarige leeftijd is overleden, Cyril Smart de partner/huisgenoot van onze oud Neerse Nellie Noblesse.
Aan Nellie en alle betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming. 
Condoleren kan via: nelly.n@bigpond.net.au
Nader bericht volgt misschien nog.

Zaterdag 3 maart 2012. In de rubriek "Geboren" is een nieuwe geboorte vermeldt. Emi is op donderdag 1 maart 2012 geboren. Gegevens en foto zijn ook tijdelijk te zien via de link.

Zaterdag 3 maart 2012. Uit de krant van vandaag. Op 84 jarige leeftijd is op woensdag 29-2-2012 overleden, Corry Mertens-Hoenselaar, weduwe van Jan Mertens, moeder en schoonmoeder van onze dorpsgenoten Wim en Ellen Peeters-Mertens.
Aan haar kinderen, kleinkinderen en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.
Er wordt afscheid van haar genomen tijdens een H.Mis op dinsdag 6 maart 2012 om 10.30 uur in de St.Lambertuskerk te Helden, waarna de begrafenis volgt op het RK kerkhof aldaar.
Condoleanceadres: Dorien Bouwmans-Mertens, Schrames 25, 5988NR HELDEN.

Zaterdag 3 maart 2012. Gistermiddag is in Roggel thuis in zijn vertrouwde omgeving op 87 jarige leeftijd overleden, onze oud dorpsgenoot Piet Boonen, voor de meeste van ons beter bekend als Piet van Dingenaas Sef, weduwnaar van Ton (Antonetta) Brunen.
Aan zijn kinderen, familie en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.
Nader bericht volgt nog.

Zaterdag 3 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3418 twee foto's zien van het vervoer van een gedeelte van de molenwieken die gebruikt worden bij de bouw van het windmolenpark hier in Neer. De foto's zijn genomen door Wiel aan den Boom. Het zal ondertussen wel algemeen bekend zijn, dat Wiel daar een echte presentatie van gemaakt heeft, die te zien is via zijn eigen site: www.fotowiel.nl 
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een bericht van Riya Geboers over de aankomende boekenweek. Ja, ja! Alweer een jaar om.

Vrijdag 2 maart 2012. In Haelen is donderdag 1 maart 2012 op 83 jarige leeftijd overleden onze dorpsgenote Agnes Vossen-van Roy. 
Aan haar man Jo, de kinderen en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.
De plechtige uitvaartdienst wordt gehouden op maandag 5 maart 2012 om 14.00 uur in de parochiekerk van Neer, waarna in besloten kring afscheid van haar wordt genomen in het crematorium te Baexem. Het condoleanceadres is: Rinderloop 14, 6086NT NEER.

Vrijdag 2 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3417 een drietal foto's zien van de vistrappen aan Hammermolen. Zo te zien wordt het mooi!
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een bericht over een lezing die zal gaan over "de Romeinse weg in Limburg". Voor enkele liefhebbers misschien interessant! 

Donderdag 1 maart 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3416 een paar foto's zien van een een groep Neerse dames, die al meer dan vijftig jaar een hechte band samen hebben.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat ik jullie met een paar foto's zien, dat wat de Herensportvereniging zondag 26 februari 2012 al gezien heeft tijdens een mooie wandeling.

Donderdag 1 maart 2012. Als U toevallig een paar dagen niet hebt gekeken naar deze site, dan raad ik U aan om even "hier" te klikken, dan komt U terug bij het nieuws van februari 2012.

Donderdag 1 maart 2012. U weet toch, dat men het "Nieuws van eerder" gemakkelijk kan gaan bekijken, door naar die rubriek toe te gaan. Nu nog gemakkelijker, door "hier" te klikken.

Donderdag 1 maart 2012. Al weer een maand voorbij. Ook aan het begin van deze maand zou ik jullie willen vragen, om even de tijd te nemen om naar de sites van de sponsoren die op mijn startpagina staan te gaan kijken. 
Het is ondertussen toch wel bekend, dat door toedoen van die bedrijven deze site kan blijven bestaan. Als dank voor dat alles laat ik jullie vandaag Joan Franka horen en zien met het liedje
"You and Me" waarmee ze als afgevaardigde van Nederland naar het Eurovisie Songfestival in Azerbeidzjan zal gaan. Klik maar eens op de link.