Het nieuws van mei 2011.

Laat nieuws dat Neer aangaat, s.v.p. snel weten.

Mail: Piet van Toon Tel. 0475-591317.

Terug

Wat is er allemaal te doen in NEER? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".
Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan.

NIEUWS van EERDER!


Dinsdag 31 mei 2011. Uit de krant van vandaag. In Horst is op 28 mei 2011 op 88 jarige leeftijd overleden: Coba Cox-Christiaens "Coba van d'n Boswachter. Coba is de moeder van onze dorpsgenoten Anny en Toon Jenniskens-Cox van de Waog en de weduwe van Ger Cox. 
Aan Anny, Toon en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.
De uitvaartdienst vindt plaats op vrijdag 3 juni 2011 om 10.30 uur in de parochiekerk van Horst-America, waarna de begrafenis plaats vindt op het kerkhof aldaar.
Het adres voor condoleances is: Familie Cox-Christiaens, Wouterstraat 16, 5966PR AMERICA.

Dinsdag 31 mei 2011. Vandaag is nog een reactie binnengekomen op dat "Insectenhotel" in "Bezoekers schrijven" nummer 0851 van 29 mei 2011. Voor liefhebbers: klik "hier".

Dinsdag 31 mei 2011. Omdat ze normaal op donderdag gesloten hebben is mij gevraagd, het volgende bericht te plaatsen: Sushi, teppan yaki en wok restaurant Kazoku, Napoleonsweg 82, Neer is ook met Hemelvaartsdag geopend vanaf 12.00 tot 22.30 en iedereen is van harte welkom om een hapje te komen eten. Gewoonlijk zijn wij sinds kort elke donderdag gesloten.
Daarnaast nodigen wij alle communie kinderen met hun gezin uit om zondag te komen eten. 
De kinderen krijgen uiteraard ook een cadeautje van ons!
Kazoku Neer.

Dinsdag 31 mei 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3141 een foto zien die foto Wiel heeft genomen van de goed geslaagde bromfietsbeurs van bromfietsclub 't Prónksjtök te Naer.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Jo Waegemans ons fanfare De Eendracht zien, trekkend door Nunhem, waar ze aan de jaarlijkse St.Servaasprocessie heeft meegedaan!

Maandag 30 mei 2011. De familie Frenken laat ons in de persoon van zijn broer Har het volgende weten: Ik wil namens de familie Frenken melden dat vandaag 30 mei 2011, onze broer en zoon Hans Frenken, geboren op 22 / 10 / 1964  plotseling is overleden. 
Morgen en overmorgen respectievelijk op 31 mei en 1 juni tussen 16.00 - 18.00 uur kan diegene die dat wil, persoonlijk afscheid komen nemen van Hans op het adres Eiland 2 te Neer. 
Op vrijdag 3 juni is er om 10.30 uur een uitvaartmis in de RK St.Martinuskerk te Neer en om 12.30 uur vindt de crematieplechtigheid plaats in crematorium Midden Limburg te Baexem. 
Familie en vrienden worden daarna uitgenodigd voor een afscheidsborrel om 14.30 uur op het adres Eiland 2 te Neer.

Aan vader Sjaak, moeder Truus, zijn broers, familie en alle betrokkenen: 
Onze Oprechte Deelneming. 
Het adres voor condoleances is: Familie Frenken, Eiland 2, 6086NA NEER.

Maandag 30 mei 2011. Vandaag is een mooie reactie op dat "Insectenhotel" in "Bezoekers schrijven" nummer 0851 van 29 mei 2011 binnen gekomen. Voor 't gemak: klik "hier".

Maandag 30 mei 2011. Uit de krant van vandaag. In Helden-Panningen is op 28 mei 2011 op 82 jarige leeftijd overleden de uit Kessel-Eik afkomstige: Toos Janssen-Bergs. Toos is de moeder van onze dorpsgenoten Nicole en Peter Janssen-Janssen van de Baand en de weduwe van Piet van Ingel (Janssen). Aan Nicole, Peter en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.
De plechtige uitvaartdienst vindt plaats op woensdag 1 juni 2011 om 10.30 uur in de parochiekerk van Kessel-Eik, waarna om 12.30 uur de crematie plaats vindt in Blerick.
Het adres voor jullie condoleances is: Familie Janssen, Averbodestraat 17, 5988AW HELDEN.

Maandag 30 mei 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3140 een foto zien met de winnaars van het beugeltoernooi 2011 voor niet leden van de club. Erik Versteegen heeft er een mooi verslag bij geschreven.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een mooie foto van de Communiekanten die a.s. donderdag (Hemelvaartsdag) de H.Communie doen. Meester Scheepers heeft er ook nog de namen bij gedaan. Aan allemaal: een pracht dag!

Maandag 30 mei 2011. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" staat deze week een foto van Walther Brouns uit Beesel. Hij laat ons genieten van een mooi stukje Beesel.

Zondag 29 mei 2011. Er is een losse sleutel gevonden op de weg naar Friedesemolen.
Klik "hier" voor meer gegevens of ga rechtstreeks naar "Tot jullie genoegen" voor gegevens.

Zondag 29 mei 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3139 een foto zien met een paar leden van judoclub Sei-Do, die hun zwarte band 1-ste Dan hebben gehaald.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, heeft Walther Brouns uit Beesel, bij een bepaalde foto een vraag aan jullie?

Zaterdag 28 mei 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3138 een foto zien, die onze oud dorpsgenoot Har vanne Bekker (Timmermans) heeft ingestuurd. De foto laat ons een ouderwetse hoge Neerbeek zien.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, verteld Graad Adams ons het een en ander over het op handen zijnde feest bij handboogvereniging "Vriendschap en Strijd".

Zaterdag 28 mei 2011. Morgen wordt het penaltytoernooi georganiseerd, waarvan de baten voor de jeugdafdeling van RKSVN bestemd zijn. 
Ook jullie zijn door de organisatie van harte uitgenodigd om een kijkje te gaan nemen. 
Wilt U er eerst iets meer over weten, klik dan "hier".

Vrijdag 27 mei 2011. Vandaag is het precies een week geleden, dat L1 TV hier in "NAER" opnames heeft gemaakt voor "Het mooiste dorp van Limburg". 
Op woensdag 25 mei 2011 hebben ze dat uitgezonden in hun rubriek "Goeiemiddag Limburg". 
Hebt U dat soms gemist of U wilt het nogmaals zien? Door "hier" te klikken, kan dat! 
Denkt U er aan, dat het scherm groot maken, ook hier kan.

Vrijdag 27 mei 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3137 een paar foto's zien, die onze dorpsgenoot Leon Custers inzond van een jeugdteam, dat afgelopen woensdag met tennissen kampioen is geworden.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Harrie van Pietjes ons het nieuwe moderne "Bad van Hanze Tjeuke" zien.

Donderdag 26 mei 2011. Onze dorpsgenoot Klaas Lispet is dinsdag 24 mei 2011 op 59 jarige leeftijd overleden. Dit kan ik opmaken uit enkele rouwadvertenties in de krant.
Aan zijn echtgenote Marianne, de kinderen en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming. Verdere gegevens ontbreken voor alsnog.

Donderdag 26 mei 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3136 een paar foto's zien, die onze dorpsgenoten Har en Leen van Knippenberg hebben ingezonden en die ze van de werkzaamheden aan de Neerbeek geknipt hebben.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vraagt directeur Tjeu Scheepers aandacht voor een evenement dat de b.s. Antonius uit Buggenum, morgen organiseert.

Woensdag 25 mei 2011. Vrijdag 27 mei '11 wordt de finale om het Kampioenschap voor niet leden van b.c. Onder ons gespeeld. De verschillende teams vragen jullie om te komen supporteren. Door "hier" te klikken kunt U zien wie nog allemaal in die finale zitten.
Denken de finalisten er aan, dat vanavond voor het laatst geoefend kan worden?

Woensdag 25 mei 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3135 een foto zien, die onze dorpsgenoot Graad Adams in Panningen heeft genomen. Hij laat ons daarmee een dorpsgenoot zien waarvan hij zegt: opdat wij hem niet vergeten.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vraagt Peter Derks, voorzitter van fanfare De Eendracht, aan Neerse muzikanten om medewerking te verlenen en zich op te geven voor het Music Home Alive Festival in 2011 in "In d'n Haammaeker" te Neer.

Dinsdag 24 mei 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3134 nog eens een foto van een pas geboren kalfje zien. Ditmaal is het van een damhert, Graad Adams is de inzender. Sterk! Jaren niets en nu in een week, twee!
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, verteld Fred Waegemans ons wanneer dat het door L1 opgenomen filmpje over "NAER" op de TV wordt uitgezonden. 

Maandag 23 mei 2011. Frans Hautus heeft zijn 11-de bijdrage ingeleverd. Die staat evenals de vorige tien in de rubriek "Allerlei". Ook rechtstreeks te bereiken door "hier" te klikken.

Maandag 23 mei 2011. Gisteren, zondagavond is tijdens het wandelen langs het Afwaterings kanaal tussen camping de Waterval en de Neerseweg onze bruine mini dwergpincher Wallie weggelopen. Mocht u Wallie zien u kunt haar gerust oppakken, zij bijt niet. Als u Wallie heeft gezien graag een bericht of telefoontje naar de  Familie Smeets, Esdoornstraat 13, Neer  
tel. 0613089873.  Wallie is geschipt en draagt een bruine of rode halsband.

Maandag 23 mei 2011. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" staat deze week een foto van Riet Delissen-van Lier. Zij laat ons genieten van een mooie foto uit Zuid-Limburg.

Maandag 23 mei 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3133 nog een mooie oude foto zien. Kunt U, ze zich nog herinneren?
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Ben Hendrickx ons zien, hoever dat ze in Nunhem met die nieuwe St.Jozefkapel zijn.

Zondag 22 mei 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3132 nog een foto zien, die indertijd bij café Claessen-Delissen voor het café is gemaakt. Jullie zullen wel direct zien, waarom ik deze foto als aanvulling op die van een paar dagen gelegen, nu aan jullie laat zien.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, heeft Peter Geenen, namens gemengd koor Vocante, een oproep aan alle liefhebbers van zang en muziek.

Zaterdag 21 mei 2011. Dorpsgenoot Wim Peters heeft enkele foto's genomen van de Bonte Specht. Deze heb ik aangevuld in de rubriek "Natuur". Ook te bereiken door "hier" te klikken.
Will van den Brand heeft ook weer een pagina bijgemaakt met natuurfoto's die hij in februari en maart 2011 genomen heeft. Die ze graag ziet, kan "hier" klikken.

Zaterdag 21 mei 2011. Wie is die eerlijke vinder die gezocht wordt? Ben jij dat zelf of weet je wie dat is? In de rubriek "Tot jullie genoegen" staan de totale gegevens. Klik maar eens op de link!

Zaterdag 21 mei 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3131 enkele foto's zien van een reekalfje, dat door oplettende Neerse mensen (jagers in samenwerking met een landbouwer), met bijna 100% zekerheid van een wissen dood is gered.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, aandacht voor de TV opnames, die L1 gisteren in "NAER" heeft opgenomen in het kader van het Leukste dorp van Limburg.

Vrijdag 20 mei 2011. Ik was verrast, dat wij zo'n mooie flyer, aangeboden door drukkerij Compri, vanmorgen in de bus kregen, dit in verband met de verkiezing "Mooiste dorp van Limburg".
Zou het mogelijk zijn deze flyer's ergens op te hangen waar ze goed gezien worden?
B.v. voor een raam of op een boom langs de weg, ergens echt in het oog vallend!

Vrijdag 20 mei 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3130 enkele foto's zien van een ballon, die woensdagavond een landing heeft gemaakt op de Graven, een zijstraat op Brumholt. 
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, worden jullie er nog eens aan herinnert, dat er dit weekend een recreatieve buitenvolleybaltoernooi wordt gehouden.

Donderdag 19 mei 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3129 een foto zien, die genomen is voor het café van Trui en Pieër Claessen-Delissen. Echt een mooi oudje. Wie zouden daar allemaal opstaan?
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vraagt beugelclub "Onder Ons" van jullie aandacht voor de receptie op zaterdag 21 mei 2011. Iedereen is van harte welkom.

Woensdag 18 mei 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3128 een foto zien door mij genomen bij ons op het Kerkplein, van onze vier dochters waar wij nu, An en ik nog altijd even "gruuëts op zeen". Ook nog even dit? 
De mezen zijn gisteren uitgevlogen! Ik had het dus goed gezien: ze waren "vläök".

In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een uitnodiging voor jullie om een lezing op 24 mei 2011 over: ‘Werken voor de vijand’ bij Bibliocenter Heythuysen bij te wonen.

Dinsdag 17 mei 2011. Vermist U een hond? Bij Robert en Monique is een hond aangelopen. 
Het is waarschijnlijk een jonge Goldenretriever. Hij heeft midden bovenop zijn kop een witte vlek. Groet Robert Noblesse, Baand 77, Neer. tel:591204. 
Ik hoor dat de hond bij de eigenaar terug is.

Dinsdag 17 mei 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3127 een paar foto's zien genomen door Harrie van Pietjes. Het gaat weer over de natuur, nu gaat het over een mezenpaar die in een brievenbus, de jongen heeft groot gebracht.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een pracht foto waar wij op zien hoe het Huiskamer-Project Neer van de Groene Kruis vereniging, een donatie in ontvangst mag nemen.

Maandag 16 mei 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3126 een foto zien uit 1930. Op die foto staan allemaal postbeambten.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, geeft Fred Waegemans ons bij een foto van Harrie van Pietjes, de stand van zaken in de strijd om de titel: het leukste dorp van Limburg.

Maandag 16 mei 2011. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" staat deze week een foto van Math Mennen uit Roggel. Hij laat ons daarmee een prachtige kapel, die op Hornerheide staat, zien!

Zondag 15 mei 2011. Vanmorgen even een paar filmpjes gaan maken aan de Friedesemolen. Zo kunnen de kijkers in de vreemde misschien een beter inzicht krijgen, van hoe het daar nu is. Het was er zeer rustig, op enkele wandelaars na en een gezin, die bezoek hadden uit Polen en die ze deze molen wilden laten zien.
Wilt U die filmpjes zien? Klik dan "hier" of voor het andere "hier".

Zondag 15 mei 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3125 enkele foto's zien van een wilde eend, die zomaar ergens in de tuin heeft gebroed.
Met de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Harrie van Pietjes ons enkele foto's zien, van de dodenherdenking op 10 mei 2011 in Stokkum, waar hij met andere veteranen is geweest. Het is toch prachtig, dat zoiets instant wordt gehouden.

Zaterdag 14 mei 2011. Zojuist ter afsluiting van de H.Mis van 19.00 uur deelde onze pastoor ons het heugelijke feit mee, dat onze oud dorpsgenoot Marcel Dorssers door de bisschop van 's-Hertogenbosch tot pastoor is benoemd. Hij zal in die functie per 1 augustus 2011 gaan werken in een cluster van vier parochies, t.w. twee in Waalwijk en ook twee in Waspik.
Marcel, vanaf hier een van harte Proficiat!

Zaterdag 14 mei 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3124 een paar foto's zien, van een pad dat wordt aangelegd langs de Leudalweg.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een oproep voor dames tussen 20 en 50 jaar!

Vrijdag 13 mei 2011. Deze week hebben wij in Neer weer eens een gouden Huwelijksfeest. 
De gegevens staan in de rubriek "Gouden Huwelijk". 
Die is ook tijdelijk te bereiken door "hier" te klikken.

Vrijdag 13 mei 2011. In de rubriek "Jarig" staat nu een oud Neerenaar die zondag 15 mei 2011 ook alweer 70 jaar oud wordt. Hij kan met een mailtje gefeliciteerd worden.
De rubriek "Jarig" is tijdelijk te bereiken door "hier" te klikken.

Vrijdag 13 mei 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3123 een foto zien, die bewijst dat het broeden van die fazant (zie foto 3120) goed is verlopen. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vertelt Ben van Neer ons het een en ander over geo-caching, een moderne manier van spoorzoeken. 

Donderdag 12 mei 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3122 een foto zien, ingezonden door Tilly Nijssen-Reijnen, van een mooi tafereel in een wei. Wie wil er nog op of over het genoemde gezegde reageren?
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vertelt Bert Meily ons, hoe hij indertijd bij de marine is terecht gekomen. De moeite waard om te lezen en misschien zit daar een aanleiding in om zelf eens met een verhaal te komen. De rubriek "Bezoekers schrijven" is veelzijdig!

Woensdag 11 mei 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3121 twee foto's zien, ingezonden door Harrie van Pietjes. Hij laat ons de stand van zaken zien, van het pad dat langs de Neerbeek wordt aangelegd.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, wordt jullie de kans geboden, om met een bus mee naar Pinkpop te gaan. Dat zou dan op zaterdag 11 juni 2011 zijn.

Woensdag 11 mei 2011. In de rubriek "Natuur" is weer een klein beetje gewijzigd. Bij "Bloemen" en dan onder "Allerlei" zijn weer een paar bloemenfoto's geplaatst. Denk er aan? Wel omlaag scrollen. Ook te bereiken door "hier" te klikken.

Dinsdag 10 mei 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3120 twee foto's zien, ingezonden door een attente bezoekster aan deze site, van een fazant die bij haar in de voortuin zit te broeden op 14 eieren. Dat kan een groot gezin worden!
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, komt Erik Versteegen terug op het beugel kampioenschap voor niet leden. Ga het zien, eerstdaags is daar de finale van!

Maandag 9 mei 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3119 een foto zien, ingezonden door Jo Waegemans. Wat zal hij daar nu precies mee bedoelen?
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat ik jullie enkele foto's zien van een nieuw te openen winkel in de kom van Neer. Gaat Neer dan toch weer een beetje opleven?

Maandag 9 mei 2011. Ik ben blij dat ik gisteren dat "Ave Maria" t.g.v. Moederdag heb laten horen. Op moederdag hebben er 513772-512228=1544 naar gekeken en geluisterd.
Natuurlijk zijn die niet allemaal, door mijn site gaan kijken, maar toch zeker een gedeelte!

Maandag 9 mei 2011. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" staat deze week een foto van Jan Geenen uit Weert. Hij laat ons een paar prachtige paarden zien.

Zondag 8 mei 2011, Moederdag. Vandaag op moederdag eens iets anders in de rubriek "Zomaar un foto" . Ik bied alle moeders met foto nummer 3118 het Ave Maria van Franz Schubert aan.
Het wordt gezongen door Mirusia Louwerse met begeleiding van het orkest van André Rieu.
Geniet er maar van!
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, worden jullie opgeroepen om naar Stramproy te komen. Tenminste als men liefhebber is van Bergbeklimmen of Bergwandelen. 

Zaterdag 7 mei 2011. In de rubriek "Natuur" is een klein beetje gewijzigd. Bij de zangvogels is een jong vogeltje bij geplaatst. Ook te bereiken door "hier" te klikken.

Zaterdag 7 mei 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat het bestuur van de stichting zwembad 't Ligteveld met foto nummer 3117 ons weten, dat het zwembad open gaat en dat staven ze met enkele foto's van het vorig jaar.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, hebben twee verschillende Neerenaren, elk een belangrijk bericht voor jullie. Ga maar eens kijken.

Vrijdag 6 mei 2011. Aangevlogen: een Collie parkiet. Mist U die mooie vogel? Klik dan "hier" voor gegevens! Wel even omlaag scrollen.

Vrijdag 6 mei 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3116 enkele foto's zien van Minister-president Mark Rutte, die in Wageningen samen met een meisje met "Naers blood" (Lotte Geelen) het bevrijdingsvuur heeft ontstoken.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vertelt Marianne Niessen-Meerts ons het een en ander over 'dansende koeien', die voor het eerst in de wei mochten.

Donderdag 5 mei 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3115 een prachtige oude familiefoto zien. Werkelijk iets zeer moois!
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, geeft Erik Versteegen uitleg over het verdere verloop van het Beugel-Kampioenschap van Neer voor niet leden.

Woensdag 4 mei 2011. Door het kerkbestuur werd ik attent gemaakt op het feit, dat in de persberichten van deze week, geplaatst in de weekbladen een fout is geslopen.
Het foutje is? Dat de H.Mis op zondag 8 mei 2011 niet om 19.00 uur begint zoals in die berichtgeving staat, maar gewoon zoals altijd om 9.30 uur. Vertellen jullie het door? Ja toch!

Woensdag 4 mei 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3114 een paar foto's zien, genomen door Peter Peters en allebei een ander onderwerp behandelend. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vraagt Fred Waegemans weer eens jullie aandacht voor de wedstrijd: "Het Leukste dorp van Limburg".

Woensdag 4 mei 2011. Ook nu weer in de rubriek "Allerlei" een nieuwe serie filmpjes. Ditmaal een gedeelte van de liederen die op Koninginnedag, door de verschillende zangkoren zijn gezongen tijdens het Kwirzengersfestival. Van voorzitter Lei Derikx mocht ik deze opnamen maken. Hebt U interesse om ze te zien en te horen, klik dan "hier".

Woensdag 4 mei 2011. Dag dat wij de oorlogsdoden herdenken!
Morgen 5-5-2011 is het dan bevrijdingsdag. Oud dorpsgenoot, Jan Geelen te Wageningen laat ons weten: Lotte, mijn dochtertje, mag op donderdag 5 mei 2011 samen met minister-president Rutte het bevrijdingsvuur aansteken op de markt in Wageningen (om 13.00 uur). Dit is het startschot van alle bevrijdingsfeesten in Nederland. Ze doet dit in haar atletiekkleren. 
Komt wellicht op tv. Groet,
Jan Geelen. Geelen Consultancy. Marktonderzoek voor de Agri- en Foodsector. Costerweg 1, 6702 AA Wageningen (NL) T. 0031 - (0)317 - 425958 of 06 - 20607090.

Dinsdag 3 mei 2011. In de rubriek "Geboren" "steit ein noew kiendtje". Klik "hier".

Dinsdag 3 mei 2011. Bij velen zal het wel bekend zijn, dat in de rubriek "Allerlei" interessante artikeltjes, filmpjes, video's en zo meer staan. Wist U dat niet? Dan nu bij deze!
Op tweede Paasdag heeft fanfare De Eendracht tijdens de H.Mis van 11.00 uur, een prachtige uitvoering gegeven van de rockmusical "Jesus Christ Superstar".
Van voorzitter Peter Derks mocht ik opnames maken, die vanaf vandaag door bezoekers aan deze site, te zien en te horen zijn in die rubriek "Allerlei". Ga maar eens kijken!

Dinsdag 3 mei 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3113 een paar foto's zien van de Mariakapel. Het is dit jaar 300 jaar geleden dat die kapel is gebouwd. Hier het bericht over de op handen zijnde viering van dat jubileum.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, aandacht voor het jaarlijks penaltytoernooi. Ook richtlijnen en hoe men zich kan opgeven, worden daar vermeldt.

Maandag 2 mei 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3112  een foto zien uit 1935, van vier schoolgaande jongens die zich Timmermans schrijven.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, aandacht voor de koningen 2011 van de Bussen Schutten, Ton Timmermans en Gerald Scheres bij de jeugd.

Maandag 2 mei 2011. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" staat deze week een foto van een oranje Koninginnedag avond, gemaakt en ingezonden door Tilly Nijssen-Reijnen.

Maandag 2 mei 2011. 3ML TV heeft donderdag 28 april 2011 van de Lintjesregen een video reportage gemaakt. Daar is ook onze dorpsgenote Mieke Boonen-Wagemans onderscheiden. Zou U die reportage willen zien en horen? Door "hier" te klikken kan dat!

Zondag 1 mei 2011. Wordt er nog even gedacht aan die 80 jarige van vandaag? U kunt hem feliciteren door "hier" te klikken.

Zondag 1 mei 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3111  een foto zien, van de viering van Koningennedag. Op de foto, de algemene kampioen stoepkrijten, de jonge juffrouw Luna ? Aan haar een van harte Proficiat!
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, aandacht voor de drukke dag van de Bussen Schutten. Eerst een foto genomen door Jo Waegemans van de Jubilarissen van de Busse Schutten. Later zijn nog twee foto's binnengekomen, die ik er nog heb bij geplaatst. Daar is er een bij van de nieuwe koning met zijn koningin. Proficiat!

Zondag 1 mei 2011. Ik hoor van alle kanten, dat ik voor zeer velen, gisteren niet te bereiken ben geweest. Ja! Ik kon zelf ook niets, de provider waar mijn site is ondergebracht was schijnbaar uit de lucht. Net voor 0.00 uur kon ik gisteravond zelf weer op de site. Gelukkig.

Zondag 1 mei 2011. U weet toch, dat men het "Nieuws van eerder" gemakkelijk kan gaan zien, door b.v. naar die rubriek te gaan of nog gemakkelijker, door "hier" te klikken.

Zondag 1 mei 2011. Als dit gelezen wordt door jullie, zijn we al begonnen aan de vijfde maand van 2011. Net als in de voorgaande maanden, vraag ik de bezoekers van deze site beleefd of U even de tijd wilt nemen om de sites van de sponsoren die op mijn startpagina staan, met een bezoek te vereren.
Het is vooral aan die bedrijven te danken, dat deze site kan blijven bestaan.
Hopelijk begrijpen de bezoekers van deze site dat!
Als dank daarvoor laat ik jullie vandaag het nummer Besame Mucho van Tino Rossi horen. 
Tino was een van de zangers, ik kan wel zeggen de zanger, waar ik in mijn jeugdjaren zo van kon genieten.
Klik maar eens op de link in de datum!
En dan nog iets! Hebt U het jonge Venlose talent Baer nog niet zien voetballen en U wilt dat zien? Klik dan "hier".