Het nieuws van oktober 2009:

Wat is er allemaal in NEER te doen? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".        Gebruik in het vervolg mijn nieuw adres www.pietvantoon.nl en verwijder het oude bij Uw favorieten! Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan. 

 

 

Zaterdag 31 oktober 2009. Voor foto 2570 in de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, maakte Tilly Nijssen-Reijnen mij blij (en door mij, hoop ik jullie) met een paar foto's, waar men een grote dosis geluk bij nodig heeft om die te kunnen maken.

In "Bezoekers schrijven" van vandaag, komen de mannen, die zoveel goeds in RoemeniŽ doen aan het woord. Wie van jullie heeft iets om mee te geven?

 

Vrijdag 30 oktober 2009. De vorige week brachten ze mij van omroep TV 3ML de vlaai van de week. Daar hebben ze te gelijk een filmpje van gemaakt. Die het wil zien, hij klikt  "hier", het duurt maar een minuut of vier.

 

Vrijdag 30 oktober 2009. In de rubriek "Jarig" staat nu om te feliciteren, Henk van Ratingen die in AustraliŽ woont en die a.s. maandag 2-11-2009, 70 jaar oud wordt. Een mooi oud fotootje!

 

Vrijdag 30 oktober 2009. Met foto 2569 in de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie een foto zien van het Dorp bij hoog water. In "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat ik jullie zien, hoe Neerenaren in een plaats in Duitsland ook een "Naerse Waerse" hebben gevonden.

 

Vrijdag 30 oktober 2009. In de rubriek "Natuur" vindt U onder "Herfst" nu ook een rubriek "Vergezichten".

 

Donderdag 29 oktober 2009. Met foto 2568 in de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat Harrie van Pietjes ons de vorderingen zien, die gemaakt worden met de sanering van de gronden rond de Neerbeek. In "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat heemkundevereniging "Oos Naer" ons een belangrijk bericht lezen. Geeft U zich ook op voor die mooie excursie?

 

Woensdag 28 oktober 2009. In de rubriek "Natuur" vindt U onder "Herfst" een rubriek "Paddestoelen". In die rubriek staat nu een serie van 22 foto's, genomen in 't Leudal, door Miek Aelmans- Verstappen. Ook te bekijken door "hier" te klikken.

 

Woensdag 28 oktober 2009. Sporthal 't Ligteveld heeft een eigen site. Vanaf vandaag staat een "link"  hier en op de startpage van deze site. Gaat U ook eens kijken, wat deze sponsor ons allemaal te bieden heeft?

 

Woensdag 28 oktober 2009. Met foto 2567 in de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met dank aan Herm Naus een artikel zien, dat gisteren in "de Limburger" editie Noord heeft gestaan. Het gaat over een (oud) Bekende Neerenaar.

In "Bezoekers schrijven" van vandaag, kan ik jullie een oud Neerenaar laten zien, die nu in TasmaniŽ woont en daar bezoek uit Neer heeft gehad. Sjamba bedankt voor de mooie foto!

 

Dinsdag 27 oktober 2009. Met foto 2566 in de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat Harrie ons zien wat voor een prachtig seniorenorkest wij in onze gemeente Leudal hebben.

In "Bezoekers schrijven" van vandaag, plaatst Leon Custers een oproep om deelnemers te werven, om mee te doen aan de Bonjte Aovendje van de Vastelaovesvereniging.

 

Maandag 26 oktober 2009. Met foto 2565 in de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat Jo Waegemans ons zien, dat wat hij gezien heeft, een BN-er (Bekende Neerenaar) die 50 is geworden.

In "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat John Bouten ons weten, dat Jan Kempen tot lid van de Orde van Oranje Nassau is benoemd.

 

Zondag 25 oktober 2009. Met foto 2564 in de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat Harrie ons weer eens iets moois zien.

In "Bezoekers schrijven" van vandaag, komt de Ponyclub weer eens aan het woord en ze laten ons een paar mooie paarden met getalenteerde berijdsters zien.

 

Zaterdag 24 oktober 2009. Met foto 2563 in de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, heb ik een mooie oude landkaart van Neer voor jullie. In "Bezoekers schrijven" van vandaag, twee berichten van fanfare de Eendracht uit Neer voor jullie.

 

Vrijdag 23 oktober 2009. Met foto 2562 in de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat Ton Timmermans ons zien, dat het in de natuur ook dikwijls hard om hard gaat!

In "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Daniel Frost ons iets komisch zien. Zou het beestje gewassen willen worden?

 

Donderdag 22 oktober 2009. Met foto 2561 in de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat Koos Verheijden ons weer eens een mooi stukje natuur zien, in de nieuwe Neerbeek delta.

In "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat de familie Smeets uit Baarlo ons hun prachtige Shetlandpony Kampioen zien.

 

Woensdag 21 oktober 2009. Met foto 2560 in de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, kom ik nogmaals terug op het priesterfeest van Wim Wagemans uit de Engelmanstraat.

In "Bezoekers schrijven" van vandaag, geeft Riet Delissen ons de naam van een bloem, die Cor Moors een keer heeft ingestuurd.

 

Dinsdag 20 oktober 2009. Met foto 2559 in de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie een oude foto zien van een stukje Engelmanstraat, met nog maar ťťn herkenbaar gebouw.

In "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Petra Peeters ons zien, hoe de witte champignon gekweekt wordt.

 

Maandag 19 oktober 2009. In de rubriek "Ons mooi Limburg" staat weer een mooie nieuwe foto, van een van de bezoekers aan deze site.

 

Maandag 19 oktober 2009. Met foto 2558 in de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie een foto zien van een reŁnie van een klas meisjes, die nu rond de 60 jaar oud zijn.

In "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Ton Timmermans aan jullie het begin van de werkzaamheden aangaande de sanering van de vervuilde gronden langs de Neerbeek zien.

 

Zondag 18 oktober 2009. Met foto 2557 in de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie een recente foto van die kruising van gisteren zien. In "Bezoekers schrijven" van vandaag, heeft Sinterklaas een belangrijke mededeling.

 

Zaterdag 17 oktober 2009. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto 2556 een vijf jaar oude foto van een straatbeeld, hier in Neer zien.

In "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat onze fanfare ons zien, dat wat zij vanavond in de St.Caeciliamis te bieden hebben.

 

Vrijdag 16 oktober 2009. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag wil ook ik, na die uitzending van woensdag, aandacht vragen voor het vele werk dat de Zonnebloem doet!

Dat doe ik met foto nummer 2555.

In "Bezoekers schrijven" van vandaag, een mooie foto ingezonden door Walther Brouns uit Beesel.

 

Donderdag 15 oktober 2009. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laten wij jullie met foto 2554 een drietal paarden zien, die de ochtendjas aan hebben. Harrie heeft ze mooi genomen!

In "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat de familie Naus van het Schoor ons een paar mooie foto's van de Maas zien.

 

Woensdag 14 oktober 2009. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto 2553 een mooie ochtendfoto van onze Wittekapel zien.

In "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Lili-jan ons genieten van een paar mooie oude familiefoto's.  

 

Dinsdag 13 oktober 2009. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto 2552 zien, hoe fanfare De Eendracht aan de winnende donateur, een aubade brengt!

Een goed initiatief van onze fanfare.

In "Bezoekers schrijven" van vandaag, kunt U naar een filmpje kijken en luisteren, dat Kermiswoensdag is opgenomen.

 

Maandag 12 oktober 2009. De rubriek "Vuelta door Neer" is verhuisd naar de rubriek "Foto galerie".

 

Maandag 12 oktober 2009. Deze dringende oproep is binnen gekomen: Ik ben Jasemin en ik woon op Napoleonsweg 36 in Neer. Vandaag 12 oktober '09 rond 2 uur is onze vogel ontsnapt.
Het is een grijzeroodstaart van slechts een paar maanden oud, dus hij kan niet zo heel goed vliegen. Hij is grijs en heeft een rode staart. Mocht u hem zien, bel ons alstublieft. 0653633689

 

Maandag 12 oktober 2009. Juul Rooyakkers heeft er in een keer, twee broertjes bij gekregen. Geboren op 9 oktober 2009 Raf en Sieb, zoontjes van Sandra en Wilbert Rooyakkers-van Herten. Aan alle betrokkenen een van harte PROFICIAT!

Het adres is: Dorpsgraaf 11, 6086NZ NEER. 

 

Maandag 12 oktober 2009. Op de maandag waren er steeds twee extra rubrieken, daar blijft "Ons mooi Limburg" van over. "Neerenaren in de vreemde" gaat langzaam verdwijnen, zie het extra bericht op 11-10-2009.

 

Maandag 12 oktober 2009. In "Bezoekers schrijven" van vandaag, heeft Peter Geenen een mededeling voor muziekliefhebbers.

 

Maandag 12 oktober 2009. Gisteren toch weer iets meer kunnen doen. In de rubriek "Zomaar un foto" staat vandaag met foto 2551 een foto van het onweer van afgelopen woensdag.

 

Zondag 11 oktober 2009. De rubriek "Neerenaren in de vreemde" gaat verdwijnen. Eventuele inzendingen voor die rubriek, worden in een andere rubriek ondergebracht, wel met een verwijzing bij het "Nieuws". Het verwijderen zal per week gebeuren.

 

Zondag 11 oktober 2009. In "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat ik jullie kennis maken met mijn kamergenoot in het ziekenhuis en zijn twee charmante kleindochters.

 

Zondag 11 oktober 2009. Hebt U deel 5 van de door 3ML uitgezonden serie "Toen alles nog normaal was" over de jongens in IndiŽ soms gemist, klik dan: "hier"

 

Zaterdag 10 oktober 2009. Voor vandaag is dit genoeg!

Tot morgen.

 

Zaterdag 10 oktober 2009. In de rubriek "Jarig" staat voor a.s. dinsdag een 80 jarige. Als U hem nu een mailtje stuurt, bent U er zeker van dat het niet vergeten wordt!

 

Zaterdag 10 oktober 2009. In de rubriek "Geboren" staan vanaf nu de foto's van de twee baby's, die de laatste tijd geboren zijn.

(zie deze rubriek 29-9-'09 en 5-10-'09)

 

Vrijdag 9 oktober 2009. Terug van weggeweest: Piet van Toon is weer thuis. Laat ik beginnen met allen, die mij beterschap gewenst hebben, te danken. Zoveel mails en mondelinge berichten werden doorgegeven, dat het onmogelijk is ieder apart te beantwoorden. Het is nu te laat om nog aan het grote werk te beginnen, maar hopelijk kan ik morgen een begin maken.

 

Dan wil ik van hieruit iedereen die mij in 't Laurentius zo goed verzorgt hebben, vanaf de aankomst op de eerste hulp bij ons Neerse Kriske (die dienst had), via de Flex tot op de afdeling B3 bedanken. Laat mij nog eens zeggen: heel hartelijk bedankt! 

Hier namen gaan noemen voert te ver, maar ik sta versteld hoe vriendelijk en behulpzaam de hele verpleging was, van specialist tot leerling verpleegster, allemaal even goed en attent. Bedankt! 

 

Woensdag 7 oktober 2009. Het gaat goed met Piet, morgen een onderzoek en dan verder maar weer afwachten. Dus nog even geduld allemaal. Groetjes.

 

Maandag 5 oktober 2009. Piet is al weer een heel stuk aan de  betere hand. Nog niet naar huis maar we gaan de goede kant op. Dus nog even geduld, jullie moeten 't nog even met dit beetje nieuws van mij doen. Groetjes Antoinette, An en de rest.  

Maandag 5 oktober 2009. Vandaag bericht ontvangen dat op donderdag 01-10-2009 is geboren Kay, zoon van Maurice en Fanny Vullers en broertje van Raf. Wilt u de gelukkige ouders feliciteren dit kan op hun adres Kinkhoven 18 in Neer. De foto van Kay wordt op de site geplaatst zodra Piet weer thuis is.

Zondag 4 oktober 2009. Zojuist zijn we bij Piet geweest, het gaat al een stuk beter maar hij mag nog niet naar huis. Dus voor 't grotere werk nog even geduld hebben. De groetjes en tot 't volgende nieuws.

 

Zaterdag 3 oktober 2009. Ja helaas is de lappenmand voor Piet 

't ziekenhuis geworden. Vanmorgen is Piet naar Roermond gebracht en moet daar blijven. Hij heeft een longontsteking en we hopen dat hij weer snel terug is. Wij houden jullie op de hoogte, groeten An en de kinderen. 

 

Vrijdag 2 oktober 2009. Uit de krant van vandaag. Overleden: te Weert op 30-9-'09 op 62 jarige leeftijd Hilda Peeters-Delissen. Hilda is een oud Neerse, dochter van Sjeng en Gonda Delissen-Janssen en gehuwd met Thijs Peeters, ook een oud Neerenaar. Aan Thijs, haar kinderen, haar moeder, broers, zussen en familie, Onze Oprechte Deelneming.

De crematie volgt na een crematieplechtigheid, die gehouden wordt op maandag 5 oktober '09 om 14.00 uur in EVERS-Uitvaarthuis, Heythuyserweg 23, HORN.

Het correspondentieadres is: Merefeltstraat 7, 6004XE WEERT.

 

Vrijdag 2 oktober 2009. Ja, ik ben er weer. In elk geval nog niet zoals het hoort te zijn, maar voor de dingen die moeten, hoop ik paraat te kunnen zijn.

 

Donderdag 1 oktober 2009. Zeer laat! Aan die trouwe bezoekers van deze site moet ik: Piet van Toon even laten weten, dat ik in de lappenmand lig en niks klaar kan maken voor morgen.

Hopelijk gaat het morgen beter en kan ik dat dan inhalen.

 

Donderdag 1 oktober 2009. Met foto 2550 van "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie weer een oude foto zien in het kader van "Opdat wij ze niet vergeten".

In "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Vermeulen uit Roggel ons een prachtig bloementapijt zien.

 

Donderdag 1 oktober 2009. Is het U bekend, dat als iemand van jullie een tijdje niet heeft gekeken en hij of zij zou het nieuws van eerder nog eens willen inzien? Dat kan op deze site!

Via de rubriek "Nieuws van eerder" of voor jullie gemak, via die link hier. Daar kunnen jullie zelfs terug tot juni 2001. Daar staan echt veel berichten in, waarvan U denkt als U het leest? O ja? Was dat toen?

 

Donderdag 1 oktober 2009. Een nieuwe maand is weer van start gegaan. Gaarne zou ik ook nu weer zien dat jullie, via de linken op de startpage van deze site, de sites van mijn sponsors even zouden bezoeken. Dikwijls hebben ze aan het begin van de maand, nieuwe extra aanbiedingen.

 

of per telefoon 0475-591317.  

 

 

Laat eerlijk nieuws, aangaande Neer, s.v.p. snel weten, via mail: pjtim@home.nl