Het nieuws van oktober 2010.

Laat nieuws dat Neer aangaat, s.v.p. snel weten.

Mail: Piet van Toon Tel. 0475-591317.

Terug

Wat is er allemaal te doen in NEER? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".
Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan.

NIEUWS van EERDER!


Zondag 31 oktober 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2931 een foto zien, die Dieter Hansen heeft genomen van de werkzaamheden aan de Neerbeek. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een bericht van heemkunde- vereniging "Oos Naer". Dat bericht is zeer belangrijk voor mensen die iets zouden willen weten van / over hun voorvaderen in de voormalige dorpen in het Leudal.

Zaterdag 30 oktober 2010. Onze dorpsgenoot Jo Beeren is door Omroep 3ML met hun programma "De Verzameling" bezocht. Er werd een mooie film over Jo zijn ansichtkaarten gemaakt. Hebt U die gemist? Door "hier" te klikken kunt U die alsnog zien!

Zaterdag 30 oktober 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2930 enkele foto's zien, die ik genomen heb in de St.Janskerk te Maastricht tijdens het uitreiken van de Masterbul aan onze kleindochter. Jullie zullen geloven, dat wij allen zeer trots waren en nog zijn!
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een dankbetuiging van de familie Stack in Canada. Zij danken de vele zenders van een bewijs van deelneming, op deze manier.

Vrijdag 29 oktober 2010. Er is een hond vermist in Neer.  De hond is bij de eigenaar terug!

Vrijdag 29 oktober 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2929 een foto zien, weer genomen aan de Maas. Als het even kan, gaan de inzendingen van de bezoekers aan deze site altijd voor, zo ook met deze foto!
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een zeer belangrijk bericht van Mannenkoor Maas- en Neergalm. Er staat ook nog een song bij, die zaterdag in premičre gaat.

Donderdag 28 oktober 2010. Er is weer een baby met "Naers blood" geboren.
Uit de krant van gisteren: Geboren op 25 oktober 2010 Josie, zusje van Stef en dochter van Roel en Chantal Verstappen-Delissen. Voor de duidelijkheid Chantal is een dochter van Jac en Toos Delissen-Luijten. Vanaf hier: aan alle betrokkenen, een van harte PROFICIAT!
Het adres voor jullie felicitaties is: Strikkenhof 31, 6081HA HAELEN.

Donderdag 28 oktober 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2928 een foto zien, genomen aan de Maas. Een pracht avondfoto!
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een zeer belangrijk bericht van drie hulpverlenersorganisaties bij elkaar. U zou er goed aan doen, door U op te geven!

Woensdag 27 oktober 2010. Vandaag is Annemiek van Sjra van Kaolepiet Sarah geworden!! 
Kun je dit zo vermelden op de site!! Bedankt en groetjes, René Berben.

Dat is dan voor dit maal en Annemiek: PROFICIAT!

Woensdag 27 oktober 2010. Voor de toenmalige kinderen van de bewaarschool op foto 2923.
Deze foto staat nu in de rubriek "Bezoekers schrijven" en belangrijk om nog even te gaan kijken, er zijn vanmorgen nog een paar reacties bij gekomen.

Woensdag 27 oktober 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2927 een foto zien, van een ansichtkaart van Neer die ik wel ooit gezien heb, maar die toch bij de minder bekenden moet worden gezien.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, kom ik nog eens terug op die mooie foto van de bewaarschool van 1966. Doen jullie zich even de moeite om nog eens te kijken?

Dinsdag 26 oktober 2010. Donderdag viert een oud Neerse haar 75-ste verjaardag. In de rubriek "Jarig" staan alle gegevens. Die zijn ook tijdelijk te bereiken door "hier" te klikken.

Dinsdag 26 oktober 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2926 een foto zien van de 10 jarige Bridgeclub van Neer. Wat een mooie vereniging!
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, staat een bericht van Fanfare De Eendracht over hun unieke muzikale activiteit van en met MusicHome. 

Maandag 25 oktober 2010. In Wijk bij Duurstede is gisteren Selena, een meisje met "Naers blood" geboren. Alle gegevens kunnen jullie vinden U in de rubriek "Geboren".
Ook tijdelijk te bereiken door "hier" te klikken.

Maandag 25 oktober 2010. Ga nog eens even naar foto 2923 kijken, de namen bij die foto zijn bijna compleet en dan nog een vraag? Kloppen die er staan, allemaal?

Maandag 25 oktober 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2925 een foto zien van een schilderstuk van onze kunstschilder, Grad Custers.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Will van den Brand ons nog meer paddenstoelen / zwammen zien. Niet te geloven hoeveel die er zijn.

Maandag 25 oktober 2010. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" staat deze week weer eens een foto uit het Weerter land, ingezonden door Jan Geenen, ja hoe kunt U het raden: uit Weert!

Zondag 24 oktober 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2924 een foto zien van de Friedesemolen van voor 1950. Ga ook nog eens even naar de foto van gisteren kijken, enkele namen zijn al aangeleverd. Moet er iets gecorrigeerd worden?
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Wiel aan den Boom ons ook nog een serie foto's zien, genomen vanaf- en aan de andere kant van de Maas.

Zaterdag 23 oktober 2010. Nader bericht op het overlijden van Rie Görtz (zie 22-10-2010).
U wordt uitgenodigd voor een informeel samenzijn, waarbij U ook afscheid van Rie kunt nemen, op dinsdag 26 oktober '10 van 10.30 tot 12.30 uur in Op het Broek uitvaartcentrum "Leudal" te Buggenum. Aansluitend vindt in besloten kring de crematie plaats.
Adres voor de condoleances: Sabine Senden, Moerbeilaan 15, 6086EC NEER.

Zaterdag 23 oktober 2010. Uit de krant van vandaag: Op vrijdag 22 oktober 2010 is op 73 jarige leeftijd in 'de Ark' te Roermond overleden: Miep van Nieuwenhoven-Seegers, echtgenote van Martin van Nieuwenhoven. Drie van haar kinderen n.l. Marian, Lisette en Angelique wonen in Neer en schoonzus Moniek is een oud Neerse. Aan haar man Martin, de kinderen en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.
De crematieplechtigheid wordt gehouden op woensdag 27 oktober 2010 om 11.00 uur in Evers uitvaarthuis te Hornerheide. Condoleanceadres: Galgenberg 17, 6082AZ BUGGENUM.

Zaterdag 23 oktober 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2923 een paar foto's zien, een met nummertjes er in, dit om op een gemakkelijke manier een lijst te kunnen maken met namen van de kinderen er op, die op deze foto staan.
Wie van die trouwe kijkers naar die rubriek, zet er zich eens voor en schrijft de namen op?
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Paul Hanssen uit Kessel-Eik ons zien, dat Kessel ook zeer mooi is.

Vrijdag 22 oktober 2010. Afgelopen nacht is in Roermond op 54 jarige leeftijd overleden, onze dorpsgenote Rie Görtz, voor velen beter bekend als Rietje van An van Gieërlingske oette Gaot. Aan haar dochter Sabine, haar broers Geert en Hans, zus Jeanne, tante Thea en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelname met dit zware verlies.
Eventueel nader bericht volgt nog.

Vrijdag 22 oktober 2010. Voor de jeugd van Neer e.o. een extra oproep: 
Vanmiddag van 14 tot 17 uur is er een supergave survival activiteit op het terrein van zwembad het Ligteveld!! Dus bij deze een oproep aan alle kinderen van Neer (en omstreken), heb je zin in een supercoole middag vol spanning en sensatie, kom dan richting het zwembadterrein en laat je verassen! De entree is 2,50 en dat is inclusief frisdrank en een zakje chips!!
Tot ziens op Ligteveld 2 van 14 tot 17 uur!!
Namens de activiteiten commissie van Ligteveld,


Vrijdag 22 oktober 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2922 een foto zien van de Vastelaovesoptocht in 1992, genomen door Jos Beurskens.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Ben Hendrickx ons zien, dat wij niet zo heel ver weg hoeven te gaan, om een wolf en wilde varkens te zien.  

Donderdag 21 oktober 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2921 een foto zien, van een pracht karper gevangen door Wim Boonen. Tevens heeft Wim een filmpje gemaakt over de Bouxweerd, ook te zien door "hier" te klikken.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, kunnen wij zien hoe dicht de aanstaande Vastelaovendj weer voor ons staat. Men is alweer hard aan het werken voor de Bóntje aovendje.

Woensdag 20 oktober 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2920 een foto zien, lang geleden genomen midden in het Dorp.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laten de Sportfokkers van Neer en omstreken ons weten, dat dit weekend de potchrysantenactie weer wordt georganiseerd.

Dinsdag 19 oktober 2010. Op donderdag 14 oktober 2010 is geboren: Reef, zoon van Maurice en Esther Vrenken-Hendrickx, broertje van Kéo en Faye. Voor de duidelijkheid: Esther is een oud Neerse, dochter van Ben en Annemie Hendrickx-Brosius. Aan alle betrokkenen: onze hartelijke gelukwensen. Hun adres: Holstraat 54, 6082BD BUGGENUM.

Dinsdag 19 oktober 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2919 een foto zien, van de oud Neerenaar Paul Kuijpers, die op zondag 17 oktober '10 zijn 50 jarig Priesterfeest heeft gevierd.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Lieveke van den Elsen ons een mooie zonsopkomst hier in Neer zien.

Maandag 18 oktober 2010. Bij die mooie foto van: van Rijt-Aarts met kinderen die vandaag in "Zomaar un foto" staat, zijn met dank aan Martha van Rijt-Janssen de namen toegevoegd.

Maandag 18 oktober 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2918 weer een mooie groepsfoto zien, nu van een 25 jarig huwelijk.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, gaat het over een stilstaande trein tussen de bossen en een ree, dat daar op zijn gemak naar ligt te kijken.

Maandag 18 oktober 2010. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" staat deze week een mooie natuurfoto met een rustend ree op, genomen in de buurt van Houterhof te Haelen door Paula Knops-Theelen.

Zondag 17 oktober 2010. Op woensdag 13 oktober 2010 heb ik melding gemaakt van de geboorte van een kindje op 10-10-'10. Daar staat nu een foto en de gegevens van in "Geboren".

Zondag 17 oktober 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2917 een zeer mooie oude groepsfoto van een gouden huwelijk zien.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, kom ik samen met Bianca Beens-Caris terug op de "Zomaar un foto" 2916 van gisteren. Bekijkt U ze ook nog eens?

Zaterdag 16 oktober 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2916 een paar recente foto's zien, die Peter van Metselieërs Lei (Peters) heeft genomen. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, maakt Bep Korten ons attent op een pracht bedrijf hier in Neer.

Vrijdag 15 oktober 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2915 een foto zien van de prijswinnaars van het kruisjastoernooi op dinsdag 12-10-'10. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vraagt een van die trouwe kijkers naar deze site, de mening over een paddenstoel, zwam, wat het is? De eerste duidelijke reactie die binnen komt, wordt geplaatst. Er kan ook rechtstreeks met Guus contact opgenomen worden.  

Donderdag 14 oktober 2010. Houdt U van cabaret? Er is een, zo om en om 7 minuten durend, filmpje over een "Rijbewijs" van Yoep van 't Hek. Wilt U het zien en horen, klik dan "hier".

Donderdag 14 oktober 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2914 weer een foto zien, van de vooruitgang aan de "kouk" van Friedesemolen.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Wim Becks ons zien, dat de bank rondom de Koningslinde iets moois wordt! Weet U het nog? De gedachtenisboom van het O.L.S. 

Woensdag 13 oktober 2010. Een trotse tante Marga laat ons weten, dat Lynn geboren is. Alle gegevens staan in de rubriek "Geboren", ook tijdelijk te bereiken door "hier" te klikken.

Woensdag 13 oktober 2010. Het bericht ontvangen, dat op 10 oktober 2010 (10-10-'10) is geboren: Vera Pouls, dochter van Roel en Bianca Pouls-Hanbeukers.
Aan de gelukkige ouders en andere betrokkenen, een van harte PROFICIAT!
Voor de duidelijkheid. Roel is een zoon van Fons (eertijds medewerker bij de Boerenbond) en Roel en Bianca zijn een huis aan het bouwen op 't adres: Kruisstraat 12/a, 6086AR NEER.
Daar wonen ze nu ook, tijdelijk in een woonunit!

Woensdag 13 oktober 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2913 weer eens een foto zien, in het kader van: dat wij het niet vergeten.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, maakt Huub van Heur uit Roggel ons attent op een pracht site uit Baexem. Daar mag gerust naar gekeken worden: het is de moeite waard!

Dinsdag 12 oktober 2010. In de rubriek "Geboren" staan de gegevens en een foto van de op donderdag 7 oktober '10 geboren Owen. Ook tijdelijk te bereiken door "hier" te klikken. 

Dinsdag 12 oktober 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2912 nog weer eens een foto zien, van dat gazon leggen midden in het dorp in 1992. 
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Tilly Nijssen-Reijnen ons enkele mooie herfstfoto's zien. Prachtig Tilly!

Maandag 11 oktober 2010. Omroep 3ML heeft een programma dat "Ger euver de vloer" heet. Dat programma wordt gepresenteerd door Ger Frenken. Hij is vrijdag 17 september 2010 in "NAER" geweest en heeft daar een relatief nieuw bedrijf bezocht.
Hebt U de uitzending gemist?  Dat is dan niet zo heel erg, want door "hier" te klikken kunt U die reportage alsnog zien en horen.

Maandag 11 oktober 2010. Zo juist (00.00 uur) het volgende overlijdensbericht binnen gekregen:
Op zaterdag 9 oktober 2010 is op 44 jarige leeftijd overleden in St. Catharines, Canada, de zoon van Kitty & Jim Stack-van Roij. De bedroefden zijn: zijn lieve echtgenote Linda, zijn zonen Tyler & Ryan, zijn ouders Jim & Kitty, zus Mary Ellen, zijn broers Jimmy & Bill.
Wij zullen hem te ruste leggen, op donderdag 14 oktober 2010.
Aan Linda, Tyler en Ryan, Jim en Kitty, Mary-Ellen, Jimmy en Bill en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming en de sterkte om dit zware verlies te dragen.
Er kan gecondoleerd worden via het mailadres van "Kitty en Jim".
Voor de duidelijkheid: Kitty is een oud Neerse, dochter van Wöllem vanne Klómpemaeker, in het boek "Van Naer Haer" pagina 260, huisnummer 330.

Maandag 11 oktober 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2911 weer een oudje zien. Ben toch benieuwd of er iemand is, die daar nog een goed antwoord op kan geven.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, het vierde artikeltje uit die krant van 1940, ingestuurd door Piet Luijten van de Hammermolen.

Maandag 11 oktober 2010. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" staat deze week een foto genomen door Jan Geenen in Weert, van de Doolhof bij de Biest in Weert.

Zondag 10 oktober 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2910 weer eens even iets zien van de werkzaamheden aan de Neerbeek.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat buurt de Rotonde ons weten, dat ze van de buurt uit nu ook een eigen website hebben. Met mededelingen, berichten, foto's enz. 

Zaterdag 9 oktober 2010. Uit de krant van vandaag, dat op maandag 4 oktober 2010 is geboren: Jieke, dochter en zusje van John, Virgie en Noeke Wijers-Geraets. Aan alle betrokkenen, een van harte PROFICIAT! Het adres voor jullie felicitaties is: Beukenlaan 2, 6086CR NEER.

Zaterdag 9 oktober 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2909 een drietal foto's zien van een en dezelfde bloem. Ik laat die alle drie zien, omdat ze allemaal schitteren van schoonheid. Ze zijn tevens verwerkt in de rubriek "Natuur" onder de sub-titel "Bloemen" en dan 'Allerlei'. Van dezelfde inzendster zijn ook drie foto's van vlinders in de vlinderrubriek aangevuld. Ik zou zeggen: ga alles even bekijken, het is zo mooi!
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, spreekt de voorzitter van het comité 100 jaar St.Martinus kerk een welgemeend dankwoord uit, over hoe tot nu toe alles verlopen is.

Zaterdag 9 oktober 2010. In het begin van de volgende week hebben wij in Neer weer een Gouden paar. Alle gegevens staan in de rubriek "Gouden Huwelijk". Die rubriek kunnen jullie ook tijdelijk bereiken door "hier" te klikken!

Zaterdag 9 oktober 2010. Will van den Brand heeft aan zijn natuursite weer een nieuwe rubriek toegevoegd, n.l. een echt herfst onderdeel: "paddenstoelen".  Klik "hier" om er na toe te gaan.

Vrijdag 8 oktober 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2908 een foto zien, die ons laat zien dat wat wij misschien te verwachten hebben.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, kan men zien wat bij het graven aan de Neerbeek gevonden is. Wie weet? Misschien wordt er nog meer gevonden.

Donderdag 7 oktober 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2907 een foto zien, van Walther Brouns een inwoner uit Beesel. Hij laat ons met een bijzondere (aparte?) foto zien, hoe Neer er van Beesel uit uitziet!
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laten wij jullie het derde artikeltje uit die oude krant van 10-7-1940 zien.

Woensdag 6 oktober 2010. Uit de Limburger van vandaag: Op maandag 4 oktober 2010 is thuis in zijn vertrouwde omgeving op 59 jarige leeftijd overleden Har Puts, echtgenoot van de oud Neerse Miek Puts-Versteegen. Miek is een dochter van Wim van Harrie Versteegen en Mien van bekker Duuër (Vestjens).
Aan Miek, de kinderen en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.
De plechtige uitvaartdienst wordt gehouden op vrijdag 8 oktober 2010 om 10.30 uur in de parochiekerk van Haelen, gevolgd door de begrafenis op het kerkhof aldaar.
Het adres voor jullie condoleances is: Berkenlaan 7, 6081EJ HAELEN.

Woensdag 6 oktober 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2906 een foto zien, van een rustig stukje "NAER".
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, doet meester Tjeu Scheepers financieel verslag van en over de sponsorloop 2010, georganiseerd door het team van b.s. de Kwir.

Dinsdag 5 oktober 2010. Voor vandaag staat een nieuwe jarige, nu een 75 jarige, in de rubriek "Jarig". De gegevens staan in die rubriek, die ook tijdelijk te bereiken is door "hier" te klikken.

Dinsdag 5 oktober 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2905 een foto zien, van de winnaars van de ploegentijdrit van 't Naers Peloton 2010.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat ik jullie enkele foto's zien van Tilly Nijssen-Reijnen, die zij maakte ter gelegenheid van het feest bij 't Kroekestöpke in Roggel.

Maandag 4 oktober 2010. Een attente bezoeker van deze site liet mij vanmorgen weten, dat in Dagblad de Limburger (Noord) de overlijdensadvertentie stond van onze oud dorpsgenoot Frans Mooren echtgenoot van Nellie Mooren-Hovens. Voor de duidelijkheid: Frans is een zoon van oud postdirecteur Harrieke van Fritskes Heinke. 22-10-1945 - 1-10-2010.
Aan Nellie, de kinderen, familie en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.
De crematiedienst zal in besloten kring plaatsvinden. Adres: Rolandstraat 32, 5935BW STEIJL. 

Maandag 4 oktober 2010. De plechtige uitvaartdienst voor onze oud dorpsgenoot Wiel Vossen (zie zaterdag 2-10-2010) vindt plaats op vrijdag 8 oktober 2010 om 11.30 uur in de parochiekerk van Kessel-Eik, waarna de crematieplechtigheid zal plaats vinden in het crematorium te Baexem. Het condoleanceadres is: Lanterdweg 11, 5995SC KESSEL-EIK.

Maandag 4 oktober 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2904 een foto zien, die aansluit op een van die foto's, die ik eerder heb geplaatst.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Sjaak van Neliske ons iets moois in Heytse zien. Wat een prachtige weerspiegeling in zo'n extra gemaakte regenwater poel. 

Maandag 4 oktober 2010. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" staat deze week een foto genomen vanuit een luchtballon van de Zuid-Willemsvaart te Nederweert, ingezonden door Jan Verhaeg.

Zondag 3 oktober 2010. Vandaag viert onze oud dorpsgenoot Piet Hermans met zijn lieve vrouw Mia Muurmans hun 50 jarig Huwelijk. Alle gegevens staan in de rubriek "Gouden Huwelijk", ook tijdelijk te bereiken door "hier" te klikken.

Zondag 3 oktober 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2903 een foto zien, die aansluit op die foto's van gisteren. Jullie zien datzelfde gazon.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, weer een artikeltje uit die oude krant van 1940, in bezit bij Piet Luijten van Hammermolen. Met een reactie van Harrie van Pietjes.

Zaterdag 2 oktober 2010. In Kessel-Eik is thuis in zijn vertrouwde omgeving op 69 jarige leeftijd overleden onze oud dorpsgenoot uit 't Väörtje: Wiel Vossen, echtgenoot van Miep Vossen- Janssen. Aan Miep, de kinderen en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.
Nader bericht volgt nog.

Zaterdag 2 oktober 2010. Kleindochter Lynn is blij met de stemmen die nu al op haar haar hebben gestemd. Toch had zij er nog graag wat bij! Daarom? Als U nog niet op haar gestemd hebt, doe het dan nu! Door "hier" te klikken, kunt U (nogmaals) op haar stemmen.

Zaterdag 2 oktober 2010. In de rubriek "Allerlei" staat vanaf vandaag een nieuw artikeltje (nr.9) van Frans Hautus. Ook te bereiken door "hier" te klikken.

Zaterdag 2 oktober 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2902 een paar foto's zien uit 1992. Toen was een gazon aangelegd in het dorp.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een paar foto's van de vliegshow te Hechtel in België, ingezonden door Els en Pieër.

Vrijdag 1 oktober 2010. Als iemand van de kijkers naar deze site per toeval de laatste paar dagen niet naar het nieuws zou hebben gekeken zou ik hem willen aanraden, ga even via de link hierboven terug naar het "NIEUWS van EERDER" en dan naar september 2010.
Daar staan ook nog enkele belangrijke linken.

Vrijdag 1 oktober 2010.  In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag laat ik jullie met foto nummer 2901 weer een zeer oude foto (1901) zien, die ons de oude kerk van Neer toont.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag,
ontvangen wij een uitnodiging van de in Maastricht wonende oud Neerse Mine Stemkens.

Vrijdag 1 oktober 2010.  Morgen hebben wij in Neer een 90 jarige. Het is de al zeven jaar in Neer wonende James Parson, de vader van de op de Waije wonende Mary Stad-Parson. 
In de rubriek "Jarig" staan alle gegevens met een paar foto's van een paar schilderwerken van James. De pagina met zijn gegevens is tijdelijk te bereiken door "hier" te klikken. 

Vrijdag 1 oktober 2010.  Onze dorpsgenoot Grad Custers is woensdag 29 september 2010 te gast geweest, in het programma "Vijftig plus 29-09-2010 10.00 uur" van Radio 3ML. Zou U zijn vraaggesprek over ons mooie Leudal nog eens (of hebt U het gemist) willen beluisteren, dan kan dat via de volgende link. Klik "hier". Klik daarna op 'Vijftig plus 29-09-2010 10.00 uur'. Nu wel even geduld, want er wordt begonnen met het nieuws, muziek en vraaggesprek met Juul Poels. U kunt doorscrollen in de tijdbalk. Grad begint tussen de 19-de en 20-ste minuut.

Vrijdag 1 oktober 2010. Aan het begin van elke nieuwe maand, vraag ik de bezoekers van deze site beleefd, even de tijd te nemen om de sites van de sponsoren die op mijn begin pagina staan, met een bezoek te vereren. Het is vooral door het toedoen van die bedrijven, dat deze site kan blijven bestaan. Hopelijk begrijpen de bezoekers aan deze site dat!