Het nieuws van december 2010.

Laat nieuws dat Neer aangaat, s.v.p. snel weten.

Mail: Piet van Toon Tel. 0475-591317.

Terug

Wat is er allemaal te doen in NEER? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".
Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan.

NIEUWS van EERDER!


Vrijdag 31 december 2010. Oudejaarsdag. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2992 een foto zien van een boot op de Maas, die het oude jaar voor ons wegbrengt. Zullen wij het nieuwe zien komen?
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat oud Neerenaar Frans Klerken ons de St.Martinuskerk van Tegelen zien. 

Donderdag 30 december 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2991 een paar foto zien van Jeldau Janssen, echte winterfoto's!
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een paar aparte vakantiefoto's van Koos Verheijden. Dit bewijst! Er is niets vreemd op deze wereld.

Woensdag 29 december 2010. Een oud Neerse doet ons de heugelijke mededeling van de geboorte van een jongen. Foto's en gegevens zijn tijdelijk te zien in de rubriek "Geboren", ook te bereiken door "hier" te klikken.

Woensdag 29 december 2010. Bij de overlijdensberichten vond ik enkele berichten, waar ik persoonlijk geen verdere mededelingen kan doen. 
Door "hier" te klikken zijn die rouwadvertenties (tijdelijk) te bekijken.
Aan alle betrokkenen, maar vooral onze eigen dorpsgenoten: Onze Oprechte Deelneming.

Woensdag 29 december 2010. Hier een mailtje met groeten uit TasmaniŽ, dat bestemd is voor jullie allemaal: Wilde laten weten dat 2 avonturiers Pascal Verheyden  en Jeffrey Gijsbers na 2mnd reizen door AustraliŽ nu zijn aan gekomen in TasmaniŽ bij Jeamba van Melick en fam. 
Ze hebben het erg naar de zin en helpen nu mee met het verzorgen en melken van de grote veestapel die Jeamba heeft opgebouwd. Ook hebben ze tijdens hun verblijf in Australie op een camping Stijn Augustinus en Jeanette Silvrants ontmoet. Zover van huis en in een immens groot land kom je gewoon je vrienden tegen. Ze houden het nieuws van Naer bij door op Uw site te kijken. Verder doen ze aan alle Naerse vrienden de zonnige groeten. Met groet Anita.

Woensdag 29 december 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2990 een foto zien van Zangvereniging Maas- en Neergalm, genomen tijdens een concertreis naar SŁchteln in Duitsland in 1935.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, staat een verhaal dat de moeite waard is om eens even te lezen. 

Dinsdag 28 december 2010. In de rubriek "Jarig" staat een nieuwe 70 jarige Neerenaar om te feliciteren, ook tijdelijk te bereiken door "hier" te klikken.

Dinsdag 28 december 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2989 een foto zien van het gezin van Thei en Merie Caris-Schroijen.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, heb ik een gedicht geplaatst waarin staat beschreven, hoe een kerstboom over zijn bestaan denkt!

Maandag 27 december 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2988 een paar foto's zien genomen aan het Schoor in de buurt van de Maas.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, kan ik jullie door toedoen van Jaen Driessen een prachtig oudje van Brumhold laten zien, die tevens iets schreef over fotografie.

Maandag 27 december 2010. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" staat deze week een foto genomen door Annie Caelers uit Roggel. De foto komt eveneens uit Roggel, precies zo als die van de vorige week. Wie heeft weer eens een mooie uit Zuid- of Noord-Limburg voor deze rubriek.

Zondag 26 december 2010. Tweede Kerstdag. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2987 een foto zien genomen op Kerstavond door Judith Verheijden. 
Werkelijk een foto, die een heel aparte Kerstsfeer oproept! 
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, de gemaakte carriŤre van een jonge man uit Kessel-Eik, die van moeders kant, "Naers blood" in de aderen heeft.

Zaterdag 25 december 2010. Kerstdag. Door op de datum te klikken, hoort U het Stille Nacht!
In de rubriek "Kerst- en Nieuwjaarswensen" staan nu van 34 man de goede wensen.
Ga ze maar eens zien.

Zaterdag 25 december 2010. Kerstdag. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2986 een paar foto's zien met aparte Kerstpieken. Foto's: Riet Delissen.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag staan al een drietal foto's van Harrie Geraets genomen in de Gezinsmis van gisteravond, die om 19.00 uur is gecelebreerd door Bisschop de Jong. 

Vrijdag 24 december 2010. Peter Geenen heeft een film kunnen maken, bij hem in de tuin, van de Groene specht. Die film staat nu in de rubriek "Natuur" onder "Vogels",  "Zangvogels" en dan als laatste bij de "Groene specht". Ook te bereiken door "hier" te klikken.

Vrijdag 24 december 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2985 een foto zien met de veteranen van RKSVN. 
Prachtig! Dat er nog zo velen, ook op latere leeftijd, van de voetbalsport kunnen genieten.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag staat een dankbericht de VastelaovesgezŤtte Kemissie van de Kwiebussen van NAER. 

Donderdag 23 december 2010. Koos Verheijden laat weten: De Leudaltoertocht van WCL Midden-Limburg op 2e kerstdag kan geen doorgang vinden i.v.m. het extreme weer. 
De tocht is nu gepland op zondag 23 januari 2011.

Donderdag 23 december 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2984 een drietal winterfoto's zien, alle drie genomen op een andere lokatie.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag staat, een bericht over de muzikale activiteiten op Kerstavond 24 december 2010. Vandaag 24-12-2010 om 15.00 uur het bericht binnengekregen, dat dit festijn door de barre weersomstandigheden niet kan doorgaan.

Woensdag 22 december 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2983 een foto zien, genomen aan het bruggetje naar Klein-Hanssum onder in de beek.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag staat, dat Neer met twee slagers naar de halve finale gaat van het LVK 2011. Zet 'm op!

Dinsdag 21 december 2010. Zeer plotseling is op 15 december 2010 op 70 jarige leeftijd overleden, onze dorpsgenote de weduwe Wil Timmermans-Bakker, partner van John Reilly (voor de duidelijkheid: "t PaorvršŲwke" van de Dries). Vanaf hier aan alle betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming. De rouwbrief is te bereiken door "hier" te klikken.

Dinsdag 21 december 2010. Uit de krant van vandaag. In Zorgcentrum "Bergh" te St.OdiliŽnberg is op zondag 19 december 2010 op 98 jarige leeftijd zacht en kalm overleden, Gertrudis Kurstjens-Heemels, moeder van onze dorpsgenoten Wim en Rudi Kurstjens-Mols.
Aan al haar kinderen en andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming. 
De plechtige uitvaartdienst zal worden gehouden op maandag 27 december 2010 om 10.30 uur in de parochiekerk van Montfort, waarna de begrafenis volgt op de R.K. begraafplaats de "Huysbongerd". Correspondentieadres: Oude Brachterweg 5, 6065ND MONTFORT.

Dinsdag 21 december 2010. In de vroege morgen van maandag 20 december 2010 is in Helden op 56 jarige leeftijd overleden: Jo Hobus de vader van onze kleinkinderen Heiki en Toine Hobus. Voor de duidelijkheid: Jo was de levenspartner van Helma van Rijt. Heiki en Toine zijn zonen van onze dochter Karin. Aan alle betrokkenen Onze Oprechte Deelneming.
De crematieplechtigheid zal gehouden worden op vrijdag 24 december 2010 om 10.30 uur in de aula van het crematorium Midden-Limburg te Baexem.
Het correspondentieadres is: Korenbloem 20, 5988MC HELDEN.

Dinsdag 21 december 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2982 een stelletje foto's zien, ofwel van gewone mist of is het een natuurverschijnsel?
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, staan de wedstrijduitslagen van twee wedstrijden van Zang- en Kleur.

Maandag 20 december 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2981 een foto zien, van het echtpaar Caris-Schroijen, indertijd van de Boshei.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, nodigt P.D.V. Tot Ziens ons uit om hun postduivenshow op tweede Kerstdag te komen bezoeken.

Maandag 20 december 2010. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" staat deze week een foto genomen door Jo Waegemans uit Neer. De foto is genomen in Roggel.

Zondag 19 december 2010. De meeste van jullie zullen het wel gezien hebben, de rubriek om jullie Kerst- en Nieuwjaarswensen in te zetten is al enkel dagen open. Als men daar aan mee wil doen, laat het dan niet tot de laatste dag lopen, maar zend nu in! Tijdelijk "hier" te zien.

Zondag 19 december 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2980 een foto zien, ja van weer de Friedesemolen. Dit is wel een heel mooie overzicht foto! In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, staan oproepen van twee verschillende oud Neerenaren, maar wel zo te zien voor hetzelfde goede doel. Belangrijk om even te lezen. 

Zaterdag 18 december 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2979 een paar foto's zien, van de drumband van de fanfare. Wie weet hier meer over?
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Peggy Konings ons met een gedicht zien, wat zeer veel mensen de laatste dagen bezig heeft gehouden.

Vrijdag 17 december 2010. Op de "Zomaar un foto" van gisteren zijn enkele reacties binnen gekomen. Als U die wilt zien, moet u even terug gaan kijken. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2978 een paar foto's zien, waarop zo'n 150 schapen de web naar Bethlehem aan het zoeken zijn. Wat moeten die dan in Neer op de Molenstraat?
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vraagt het damesteam van RKSVN of iemand het team wil komen versterken als keepster.

Donderdag 16 december 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2977 een oude foto zien, van de Friedesemolen en het molenhuis.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, wordt aan jullie gevraagd om ideeŽn voor de VastelaovesgezŤt. Wie weet nog een goede mop voor dat blad? Mail die hun.

Donderdag 16 december 2010. Will van den Brand zijn site is weer uitgebreid, klik "hier" en ga dan naar "Overwinteraars". Allemaal vogels die hij thuis heeft gefotografeerd.

Woensdag 15 december 2010. Bericht ontvangen dat in Zorgcentrum St.Joseph te Nederweert op 13 december 2010 op 86 jarige leeftijd is overleden, onze oud dorpsgenote Roos Janssen. Zij was een dochter van Driek vanne Waever (zie het boek "Van Naer Haer" huisnummer 24, bladzijde 92). Aan alle betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming. De uitvaartdienst is zaterdag 18 december 2010 om 11.00 uur in de St.Lambertuskerk van Nederweert, waarna de begrafenis plaatsvindt op de Algemene begraafplaats van Nederweert-Budschop.
Het condoleanceadres is: Burg. van Udenstraat 3/a, 6031EH NEDERWEERT.

Woensdag 15 december 2010. In de rubriek "Jarig" staat een nieuwe 70 jarige Neerse om te feliciteren, ook tijdelijk te bereiken door "hier" te klikken.

Woensdag 15 december 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2976 een foto zien, ingezonden door Harrie van Pietjes en genomen tijdens zijn diensttijd in 1948 op Oost-Java in N.O.IndiŽ.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, kunnen jullie je opgeven om met de autobus mee te gaan naar Kruimeltje Joep in de Efteling.

Dinsdag 14 december 2010. Uit de krant van vandaag: geboren op 8 december 2010, Evi dochter van Pascal Kanters en Marlou Feijts. Even voor de duidelijkheid: Pascal is een oud Neerenaar, zoon van Gies en Ria Kanters-van Goor van Hanssum. 
Aan alle betrokkenen, een van harte Proficiat. 
Het felicitatieadres is: Hoogstraat 11/a, 6085ED HORN.

Dinsdag 14 december 2010. Zoekt U mee? Ik ben zondag 12-12-2010 ergens tussen Neer en Haelen mijn trouwring verloren. in de ring staat Liel 23-1-1981 zou dit op uw site kunnen plaatsen. Mijn telefoonnummer is 0642135868. Groeten en bedankt Kueb en Liel Janssen.

Dinsdag 14 december 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2975 een foto zien, ingezonden door Har van Knippenberg, waarmee hij ons laat zien, hoe de bevers ondanks de werkzaamheden aan de Neerbeek, ook gewoon doorwerken.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, wil Ton Timmermans het weten of hij het goed heeft waarom 't Eiland, Eiland heet. Wie heeft hier het goede antwoord?

Maandag 13 december 2010. De rubriek "Kerst- en Nieuwjaarswensen" is open. Jullie kunnen vanaf nu wensen insturen. Dat kan een foto zijn met tekst er in, maar het mag ook tekst zijn die per mail wordt ingezonden. Geen presentaties. Geef wel duidelijk aan, van wie die goede wensen zijn! En heel belangrijk, laat weten of Uw wensen ook voor deze rubriek zijn.
Zie de rubriek of klik "hier".

Maandag 13 december 2010. In de agenda van 2010 staat, dat dinsdag 14 december 2010 een herhalingsles is van de E.H.B.O. Dit is wel een heel aparte les, die voor iedereen toegangkelijk is. In de rubriek "Tot jullie genoegen" staat daar alles over, ook te zien door "hier" te klikken!

Maandag 13 december 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2974 foto's zien, ingezonden door Har Geenen van het Jeugd volleybal toernooi, hier in Neer. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een artikeltje over ons Neers dialect!

Maandag 13 december 2010. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" staat deze week een foto genomen door Daniel Forster uit Horn. De foto is genomen in de Grote Peel te Ospel.

Zondag 12 december 2010. In de rubriek "Tot jullie genoegen" staat de Veteraan van het jaar van R.K.S.V.N. Kijk daar voor meer gegevens, of klik "hier".

Zondag 12 december 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2973 een foto zien, ingezonden door Sjaen Theelen. Daarop zien wij de Marathon Kampioen 1973 met de duiven, tijdens de huldiging in Valkenburg.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, worden jullie gevraagd om mee te doen aan de Jeugd Bonte Middag. Laat die organisatie s.v.p. niet in de steek.

Zaterdag 11 december 2010. De afscheidsdienst voor Nellie Wilms-Claessen (zie ook 10-12-'10) vindt plaats op dinsdag 14 december 2010 om 9.30 uur in de parochiekerk van Neer. 
Aansluitend zal om 11.00 uur de crematie plaats vinden in het crematorium te Baexem.
Het correspondentieadres is: Familie Wilms, Kruisstraat 4, 6086AR NEER.

Zaterdag 11 december 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2972 een drietel foto's zien, waarmee Robert Noblesse ons laat zien hoe de Kolganzen zich met dat koude weer gedragen. Men moet al van goede huize zijn, als men ze ziet zitten.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, worden jullie er aan herinnert, dat zondag het VriegezellefieŽst VšŲr 't Boerebroedspaar plaatsvindt.

Vrijdag 10 december 2010. Als de klokken 's morgens om 11.00 uur in Neer luiden, dan weten wij dat er weer een dode te betreuren is. Vandaag luidde die klokken voor Nel Wilms-Claessen die op 85 jarige leeftijd is overleden. Voor velen van ons is zij beter bekend als Nellie van Klase Sefke. Aan haar kinderen en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.
Eventueel nader bericht volgt nog.

Vrijdag 10 december 2010. In de rubriek "Tot jullie genoegen" staat een dankbetuiging, ingezonden door Miranda Costin-Jochems. Ook tijdelijk te bereiken door "hier" te klikken.

Vrijdag 10 december 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2971 een foto zien, waarmee Harrie van Pietjes ons de Kerstsfeer wil laten proeven!
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vinden jullie de volledige uitnodiging van het Gemengd Koor Vocante voor het Winterconcert van a.s. zondag 12 december 2010. 

Donderdag 9 december 2010. Ofschoon dat ik zelf nooit heb gevoetbald, heb ik gisteravond genoten van de wederopstanding van Ajax. Die zette echt een pracht wedstrijd op de grasmat!
In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2970 een paar foto's zien, die samen met de tekst die er bij staat, van groot belang is voor hondenbezitters.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag staat, waar die aparte kalender voor 2011 met foto's van Peter Wijnands te koop is. Door te kopen, steunen jullie een goed werk, dus doen!

Woensdag 8 december 2010. De familie Knubben laat ons over onze oud dorpsgenote weten: 
Afgelopen zondag 5 december is Wilmie Knubben plotseling op 45-jarige leeftijd overleden in het ziekenhuis in Venlo. Wilmie was de jongste dochter van Wiel en Mia Knubben- Latten.
Aan alle betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming. Eventueel nader bericht volgt nog.

Woensdag 8 december 2010. In de rubriek "Jarig" staat een nieuwe 75 jarige oud Neerse, ook tijdelijk te bereiken door "hier" te klikken.

Woensdag 8 december 2010. Sinterklaasdag 6 december 2010 is Neer verblijdt met een baby. 
Zie voor de gegevens de rubriek "Geboren". Ook tijdelijk te bereiken door "hier" te klikken.

Woensdag 8 december 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2969 een foto zien, die Wim Boonen heeft ingestuurd en waarbij hij iets verteld, dat mij en misschien ook anderen voorbij is gegaan, tenminste ik heb het nooit bewust gezien.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, staat een uitnodiging voor morgen. 
Ze komt van Leon Jeurninck en Christien Nijssen. 

Dinsdag 7 december 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2968 een foto zien, die Harrie van Pietjes weer van bij hem thuis uit het raam heeft kunnen maken. Er was weer belangrijk nieuws voor Kerstmis op het Kerkplein te zien!
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, staat weer eens een foto met vier geslachten. Dit maal is het de Neerse Toos Moors-Claessen, met een gedeelte van haar nakroost.

Maandag 6 december 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2967 een nostalgische foto zien, indertijd een keer op Brumhold genomen.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, staat een stier die in het Duitse Frankfurt gespot is door Frits van Horne uit Haelen. Nooit geweten dat er rond zoveel stieren staan?

Maandag 6 december 2010. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" staat deze week een foto genomen door Jan Geenen uit Weert. Hij laat ons een vergezicht op Nederweert zien.

Zondag 5 december 2010. Omdat het vanavond pakjesavond is kunnen jullie, door op de datum te klikken, naar een Sinterklaasliedje luisteren en door omlaag te scrollen, nog naar meer van dat moois. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2966 een paar foto's zien, genomen tijdens dit streng wintertje en die herinneren ons er aan: dat wij aan de vogels moeten denken met dit weer!
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een winterse foto, die Grad Custers inzond.

Zaterdag 4 december 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2965 een foto zien, genomen tijdens het Ceciliafeest van Fanfare De Eendracht van de 40 jarige Jubilaris, Beschermheer Jo Slaats.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een dankbetuiging van de groep "Dantedy".

Vrijdag 3 december 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2964 enkele foto's zien, die allemaal betrekking hebben op dit stukje winter.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, nogmaals een oproep van Jan Verkennis en de heemkundevereniging van de Heibloem. Ze hebben een mooi boek te koop! 

Donderdag 2 december 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2963 een foto/tekening zien van, hoe onze Neerbeek er in grote trekken zal uitzien, als de nu bezige werkzaamheden eens klaar zullen zijn.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een inbreng van Paula Knops-Theelen over een stier die ze in 2007 in Spanje gefotografeerd hebben.

Woensdag 1 december 2010. Aan het begin van iedere nieuwe maand, vraag ik de bezoekers van deze site beleefd, even de tijd te nemen om de sites van de sponsoren die op mijn start- pagina staan, met een bezoek te vereren. Het is vooral door het toedoen van die bedrijven, dat deze site kan blijven bestaan. Hopelijk begrijpen de bezoekers aan deze site dat!
Als dank laat ik jullie vandaag iets van Andrť Rieu horen en zien. Klik maar eens op de datum!

Woensdag 1 december 2010. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 2962 een foto zien van een winterse nieuwe "kouk" kolk aan Friedesemolen.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een inbreng van twee verschillende inzenders.

Woensdag 1 december 2010. Hopelijk denken de bezoekers aan deze site er aan, dat men het "Nieuws van eerder" heel gemakkelijk kan gaan zien, b.v. door "hier" te klikken.