Het nieuws van december 2011.

Laat nieuws dat Neer aangaat, s.v.p. snel weten.

Mail: Piet van Toon Tel. 0475-591317.

Terug

Wat is er allemaal te doen in NEER? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".
Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan.

NIEUWS van EERDER!


Zaterdag 31 december 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3355 weer een oudje zien, ingezonden door Graad Adams. Een zeer mooie foto van de Vastelaovendjoptocht van 1981-1982.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, maakt Fred Janssen uit Roermond bekend, dat hij verschillende Vastelaovesgeztte gratis voor de liefhebber in de aanbieding heeft, ben er dus als U interesse hebt snel bij! 
In deze rubriek staat ook nog een Nieuwjaarswens.

Vrijdag 30 december 2011. Vanaf vandaag wijst de link op de startpagina van deze site rechtstreeks naar de nieuwe site van "Hairdesign Slabbers".

Vrijdag 30 december 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3354 een foto zien, die in 1933 in 't dorp van Neer is gemaakt. Zeker de tekst die er bij staat even lezen, daar staat iets bij dat U misschien nog nooit gehoord hebt.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, staat een link naar een filmpje van het Boerebroedspaar, opgenomen aan de Friedesemolen. 

Donderdag 29 december 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3353 een foto zien, die tijdens de Vastelaovendj van 2001 is genomen, dat is dus met carnaval van dit jaar ook alweer 11 jaar geleden. Kennen die vrouwtjes zich nog terug?
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, wordt iedereen uitgenodigd voor de Feestelijke Heropening van de winkel van Jac aan den Boom op het adres: Napoleonsweg 116. 

Woensdag 28 december 2011. De plechtige uitvaartdienst voor Betsie Houben-Claessen, weduwe van Arnold Houben, (zie 27-12-2011) wordt zaterdag 31 december 2011 om 10.30 uur gehouden in de St.Martinus parochiekerk van Neer, waarna de begrafenis volgt op ons kerkhof. Het condoleanceadres is: Heldenseweg 12/b, 6086PE NEER.

Woensdag 28 december 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3352 een foto zien, die indertijd op Gerheggen is genomen.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Gert Gielen ons van een prachtig Kerst- verhaal genieten. Dat moeten jullie zeker lezen, echt de moeite waard.
Daarbij staan er nog twee oude jaarswensen in, beiden ook echt de moeite waard om te lezen: een is een gedicht en het andere is tevens een oproep voor de jeugd, dat ze niet vergeten dat vanmiddag van het KVW iets voor hun te doen is. ZEGT DAT VOORT!

Dinsdag 27 december 2011. De plechtige uitvaartdienst voor Ton Pouls, echtgenoot van Lies Pouls-van de Beuken, (zie 24-12-2011) wordt vrijdag 30 december 2011 om 10.30 uur gehouden in de St.Martinus parochiekerk van Neer, waarna de begrafenis volgt op ons kerkhof. 
Het condoleanceadres is: Kwir 25, 6086BJ NEER.

Dinsdag 27 december 2011. Bericht ontvangen dat Betsie Houben-Claessen, weduwe van Arnold Houben (Nlleske) op 85 jarige leeftijd is overleden. Aan haar kinderen, aangetrouwde, nazaten en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.
Nader bericht volgt nog.

Dinsdag 27 december 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3351 een drietal foto's zien, die ons vertellen hoe mooi en prachtig de Kerst-Inn van Maas- en Neergalm gisteren verlopen is.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vertellen Leen en Har van Knippenberg ons iets over de mooie Kerststal in de buitenlucht bij Breukers, daar bij hun in de buurt.

Maandag 26 december 2011. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" staat deze week een foto, door mij zelf genomen in Nunhem, van de Mariakapel in het dorp.

Maandag 26 december 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3350 een viertal foto's zien, die de stand van zaken laten zien bij het windmolenpark.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vraagt Wim Jeurninck jullie medewerking voor de Jeugd Bntje Middig op 21 januari 2012.

Zondag 25 december 2011. Morgen tweede Kerstdag wordt onze dorpsgenoot Thei Trines, die op het ogenblik in het verzorgingshuis te Hornerheide wordt verzorgt, 81 jaar oud.
De gegevens staan in de rubriek "Jarig", maar ook tijdelijk te bereiken door "hier" te klikken.
Wij gaan hem toch met velen feliciteren?

Zondag 25 december 2011. Op deze Kerstdag kunnen jullie door op de datum te klikken het mooie lied "Heilige Nacht" gezongen door Helene Fischer beluisteren en zelfs zien.  
In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3349 een paar foto's zien van de Kerststal die in 1999 bij ons in de kerk stond.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vraagt Rob Hompe namens 3ML aandacht voor een grote inzamelingsactie. 
In diezelfde rubriek staan ook nu weer de eindejaarswensen die gisteren zijn binnen gekomen.

Zaterdag 24 december 2011. Vandaag is onze buurman, Ton Pouls op 82 jarige leeftijd in het Laurentiusziekenhuis te Roermond overleden. Aan zijn vrouw Lies, de kinderen en alle andere betrokkenen, Onze Oprechte Deelneming en sterkte in deze droevige tijd.
Nader bericht volgt nog.

Zaterdag 24 december 2011. Hebt U met die Kerstdagen eens een klein uurtje vrij of bent U zich aan het vervelen, kijk en luister dan naar aflevering 3 van het "Midzomer Boete Buutte Gala" dat op zondag 14 augustus 2011 in Neer op het Kerkplein georganiseerd is.
Te vinden bij 3ML maar ook te bereiken door "hier" te klikken.

Zaterdag 24 december 2011. Gistermorgen werd met klokgelui het Vredeslicht het parochiehuis van Neer binnen gedragen. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3348 een viertal foto's daarvan zien. Vanuit Neer is dat licht ook overgedragen aan de andere twee parochies van het cluster Heibloem-Neer-Roggel. Ik ben ook in de gelegenheid geweest om van dat gebeuren een filmpje te maken, te bereiken door "hier" te klikken. 
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Marianne Niessen ons het een en ander weten over haar hobby beeldhouwen. Daar is zelfs een presentatie van hun werken.
In diezelfde rubriek staan ook nu weer de eindejaarswensen die gisteren zijn binnen gekomen. In "Bezoekers schrijven van eerder" staan de wensen van de vorige dagen. Als U ze nog niet gezien heeft, ga dan even kijken want ze zijn voor allemaal de bezoekers van deze site, bedoeld!

Zaterdag 24 december 2011. Ter gelegenheid van de St.Hubertusjacht heeft 3ML op 3 november 2011 een film gemaakt, genaamd "Mien klup". Voor jullie gemak te zien, door op die link te klikken.

Vrijdag 23 december 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3347 een paar foto's zien van de werkzaamheden aan het windmolenpark hier in Neer.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Lenie Augustinus ons weten, dat haar broer Will zijn snor heeft verwed.
De Kerstwensen die gisteren zijn binnen gekomen, staan ook in deze rubriek.

Donderdag 22 december 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3346 een foto zien van een mooi pittoresk steigertje aan Friedesemolen.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vertelt Walther Brouns uit Beesel ons iets over een oud Neerenaar, die nu directeur is van de Maaspoort in Venlo.
Denken jullie er aan dat de eerste 10 Kerst- Nieuwjaarswensen, die gisteren binnengekomen zijn, ook in deze rubriek staan.

Woensdag 21 december 2011. Ook dit jaar is het weer mogelijk om goede wensen in te sturen voor Kerst en Nieuwjaar. Omdat ik op het ogenblik geen vakje meer vrij heb op de startpagina van mijn site, moet ik een beetje andere regeling treffen.
Vanaf vandaag kan men insturen (worden de dag erna geplaatst) foto's in jpg en daar mag tekst bij, geen PowerPoint presentaties. Ook mag tekst alleen voor die geen foto hebben. 
De binnengekomen groeten worden elke dag in de rubriek "Bezoekers schrijven" geplaatst. 
Als er andere inzendingen zijn, sluiten de wensen daarbij aan. Als Iemand niet wil, dat zijn wens op de site vermeldt wordt, moet hij of zij dat aan mij mededelen.
Er wordt geplaatst op volgorde van binnenkomst.

Woensdag 21 december 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3345 een foto zien van een groep "krotte plkkers bie de Zuul", ingezonden door Jos Beurskens uit Schagen. Wie weet daar meer over te vertellen?
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat P.D.V. Tot Ziens aan alle genteresseerden weten, dat tweede Kerstdag weer zo als altijd een duivententoonstelling wordt georganiseerd, waarbij ook toepen en kruisjassen om plats en worst mogelijk is.

Dinsdag 20 december 2011. In de rubriek "Provincie LIMBURG" zijn wr twee (2) nieuwe berichten binnen gekomen. Daar ook een foto van de geerde Sporters van het Jaar 2011. 

Dinsdag 20 december 2011. Will van den Brand heeft zijn website weer eens uitgebreid, nu met de rubriek "Vogeltrek november 2011" ook te vinden in de rubriek "Natuur" op deze site.

Dinsdag 20 december 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3344 een foto zien van een groep meisjes, waar ik graag wat meer gegevens over zou willen hebben? Wie van de bezoekers aan deze site, weet er iets over?
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, wordt nog eens duidelijk uitleg gegeven over het masterplan Maasplassen en de visie op het Maasfront Hanssum.

Maandag 19 december 2011. In de rubriek "Jarig" staat tijdelijk een oud Neerenaar die vandaag 75 jaar oud wordt. Hij is te feliciteren via de link en zal daar blij mee zijn.

Maandag 19 december 2011. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" staat deze week een foto die genomen is in Haelen/Nunhem van Sint Elisabethshof aan de Roggelseweg. 

Maandag 19 december 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, wordt met foto nummer 3343 een uitleg/aanvulling geven, ingezonden door Har Timmermans, op de foto van dat kunstwerk dat gisteren geplaatst is. Ik denk dat velen van jullie dat wel zal interesseren?
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, staat een inzending uit Oostenrijk. Zou U een keer in Oostenrijk op vakantie willen gaan, dan moet U dat bericht zeker even lezen.

Zondag 18 december 2011. Afgelopen week is in Roggel een baby geboren met "Naers blood" in de aderen. Hij staat tijdelijk in de rubriek "Geboren", met foto en al.

Zondag 18 december 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, plaats ik op verzoek van een bezoeker aan deze site met foto nummer 3342 een foto, van het kunstwerk dat in eerste instantie op het benedenplein van het Kerkplein was geplaatst, van "Boer met paard".
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, wordt jullie medewerking gevraagd voor een geweldig goed initiatief. Geven jullie ook iets voor de kanker bestrijding? 

Zaterdag 17 december 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3341 een foto zien weer ingebracht door Harrie van Pietjes (Geraets). Wie is dit?
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, roepen de Kwiebussen jullie op om naar de jaarlijkse inloupmiddig bie Mieke van Maneslust te komen. Ze hebben jullie nodig! 

Vrijdag 16 december 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3340 een paar foto's zien ingebracht door John van Lier. Hij laat ons daar mee zien, dat ondanks dat het in de winter koud is de Kouwe Klouwen tocht, steeds meer in de belangstelling komt. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laten de mussenmannen van Neer ons weten, dat ze een Vogeltentoonstelling organiseren samen met Haelen.

Donderdag 15 december 2011. In de rubriek "Jarig" staat tijdelijk een oud Neerenaar die deze week 95 jaar oud wordt. Te feliciteren via de link en natuurlijk doen wij dat met zeer velen.

Donderdag 15 december 2011. In de rubriek "Provincie LIMBURG" zijn wr twee (2) nieuwe berichten binnen gekomen. Gaat U even kijken, of U daarvan iets interesseert?

Donderdag 15 december 2011. In Haelen, is thuis in de hem vertrouwde omgeving op 79 jarige leeftijd overleden: Huub Roumen, echtgenoot van onze oud dorpsgenote Mien van Sjake Sjang (Schaeken, in Van Naer Haer, op bladzijde 257, huisnummer 325).
Aan Mien, de kinderen en alle andere betrokkenen: Onze oprechte Deelneming.
De crematie zal in besloten kring plaatsvinden. 
Het condoleanceadres is: Bernhardstraat 7, 6081EN HAELEN.

Donderdag 15 december 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3339 een foto zien ingebracht door Har Beurskens uit de Kwir. Moet U zien.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vertelt Erik Versteegen de beugel liefhebbers iets over een bepaald beugel kampioenschap. Is misschien iets voor jou.

Woensdag 14 december 2011. In de rubriek "Provincie LIMBURG" zijn wr twee (2) nieuwe berichten binnen gekomen. Bent U genteresseerd in korting krijgen, ga dan even kijken? 

Woensdag 14 december 2011. In de rubriek "Provincie LIMBURG" is wr een (1) nieuw bericht binnen gekomen. Gaat U even kijken, of het U interesseert?

Woensdag 14 december 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3338 een foto zien van Stan Wiltschut uit Buggenum, die hij het vorig jaar om deze tijd maakte. Hij vertelt over het verschil tussen toen en nu. Ja, ja, zo gaat dat!
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, informeert Roel Theelen ons over een restaurant hier in de buurt, dat voor Neer ook van groot belang kan zijn.

Dinsdag 13 december 2011. In de rubriek "Provincie LIMBURG" is wr een (1) nieuw bericht binnen gekomen. Gaat U even kijken, of het U interesseert?

Dinsdag 13 december 2011. Gevonden:  Vanaf zondag 11 december 2011 is er een Gazelle herenfiets blijven liggen langs de Napoleonsweg. Hij zit op slot. Vanmiddag heb ik hem maar weggehaald en binnen gezet. De rechtmatige eigenaar kan hem bij mij op komen halen, moet dan natuurlijk wel in het bezit zijn van de bijbehorende fietssleutel. 
Met vriendelijke groet, Henk ten Kate. Napoleonsweg 30, Neer. Mail: henk@hefi.nl

Dinsdag 13 december 2011. Vanmorgen het bericht ontvangen, dat in Nieuw-Zeeland onze oud dorpsgenote Agatha Henrica Laan-Boonen, weduwe van Niek Laan op 88 jarige leeftijd is overleden. Een zeer droeve bijkomstigheid is het, dat dit de oudste zus van de hier in Neer overleden Jan Boonen is. De ouderen onder ons zullen zich haar nog herinneren als Aag van Dingenaas Sef. Ook zullen velen haar kunnen kennen door het internet, zij stuurde tot voor kort zo af en toe een artikeltje in voor deze site. Aag, dat zullen wij zeer zeker missen!
Aan haar kinderen met partners, kleinkinderen, familie en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.

Dinsdag 13 december 2011. De plechtige uitvaartdienst voor Jan Boonen, echtgenoot van Agnes Boonen-Coumans, (zie 12-12-2011) wordt vrijdag 16 december 2011 gehouden in de St.Martinus parochiekerk van Neer, waarna de begrafenis volgt op ons kerkhof. 
Het condoleanceadres is: Ondersteweg 4, 6086ND NEER.

Dinsdag 13 december 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3337 een paar foto's zien van Har van Knippenberg, waarmee hij ons de bevervraat laat zien. Het is te zien, het zijn echte ervaren houthakkers.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vertelt Riya Geboers jullie over de openingstijden in de maand december van de diverse bibliotheken.

Maandag 12 december 2011. In de rubriek "Provincie LIMBURG" zijn wr twee (2) nieuwe berichten binnen gekomen. Bent U genteresseerd, ga dan even kijken? 

Maandag 12 december 2011. Zo juist het bericht ontvangen, dat onze dorpsgenoot Jan Boonen, voor de meeste onder ons beter bekend als Jan van Dingenaas Sef, op 80 jarige leeftijd is overleden. Aan Agnes, de kinderen en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming. Nader bericht volgt nog.

Maandag 12 december 2011. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" staat deze week een foto die ingezonden is door Petra van An en Lowie vanne Klomp en genomen is in Kessel-Eik.

Maandag 12 december 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3336 een foto zien, van een vergezicht dat zaterdagmiddag is genomen door Peter.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, heeft het Boerenpaar een vraag voor jou?

Zondag 11 december 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3335 een paar foto's zien, die ik gistermiddag ook even van de Bussen Schutten kon nemen. Wat een pracht schutterij, daar mag "NAER" best "Gruuts" op zijn!
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, weer een uitnodiging voor een informatieavond. Ga maar eens kijken of het U interesseert?

Zaterdag 10 december 2011. De Bussen Schutten hebben vanmiddag de Sponsorboom geplaatst t.g.v. de opening van het Jubileumjaar 2012. Door verschillende festiviteiten zal dat 500 jarig bestaan gevierd worden. Voorafgaand werd vandaag een nieuwe groepsfoto gemaakt. Daar is een filmpje van, te zien door "hier" te klikken. Ook werd door een praktisch voltallige schutterij, een rondje kerk getrokken. Van de opstelling en het begin van die optocht is ook een filmpje te zien door "hier" te klikken. Beide filmpjes staan ook in de rubriek "Allerlei"

Zaterdag 10 december 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3334  een mooi stukje Neer zien. Harrie neemt ons mee naar de Maas en laat zien, dat ook met tegenlicht zeer mooie foto's te maken zijn.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, worden jullie opgeroepen om massaal naar de Informatieavond over de herinrichting van het Neerbeekdal te komen. Laat jullie stem horen!

Vrijdag 9 december 2011. Morgen gaat het gebeuren: dan vindt de opening van het Jubileumjaar van de Bussen Schutten plaats, die in 2012 hun 500 jarig bestaan gaan vieren.
Dienaangaande schreven zij ons:

Stichting 500 jaar, BUSSEN SCHUTTEN NEER. 
Zoals algemeen bekend zijn de voorbereidingen voor het 500 jarig jubileum al enige tijd 
bezig. 
Inmiddels hebben we een aantal Superhoofdsponsors aangetrokken. 
Deze hebben gekozen voor ons grootste sponsorpakket. 
Als tegenprestatie worden de logos van deze bedrijven op een sponsorboom geplaatst, welke zaterdag 10 december 2011 onthuld zal worden, op het kerkplein. 
Voorafgaand aan deze presentatie zal een nieuwe groepsfoto van de gehele vereniging gemaakt worden, welke voorop het jubileumboek zal komen te staan. 
- 13:45 bijeenkomen alle leden in uniform bij t Raodhoes 
- 14:00 maken nieuwe groepsfoto gehele vereniging 
- 14:30 opstellen en onder begeleiding van muziek rondje om het kerkplein 
- Na 5 min. terugkomst op kerkplein onthullen sponsorboom door burgemeester en sponsoren  onder het afschieten van kamerschoten en het spelen van enkele muziekstukken. 

Vrijdag 9 december 2011. Wie zullen wij nu weer eens kunnen verblijden? Bent U een sleutelbos, met daaraan 3 sleutels verloren op de kruising Napoleonsweg met de Maasweg en de Kappert? Zo ja? Dan kunt U zich melden op het mobiel telefoonnummer: 06 12 260722.
Ook al weer opgelost, de sleutel was snel bij de eigenaar terug!

Vrijdag 9 december 2011. In de rubriek "Provincie LIMBURG" is wr een (1) nieuw bericht binnen gekomen. Gaat U even kijken? De Gouverneur gaat weer op bezoek!

Vrijdag 9 december 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3333 (kijk eens, de 3333-ste al) een mooi stukje Neerse natuur zien, n.l. "Boumdrink". 
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, roept het Gemengd koor "Vocante" ons op om met grote getale hun winterconcert van a.s. zondag te bezoeken.

Donderdag 8 december 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3332 een avondfoto zien, weer van Wiel aan den Boom die hij maakte van de winkel van Sjaak en Ellie, die met hun bedrijf gaan verhuizen naar de Napoleonsweg.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, neemt Grad Custers ons mee naar een nieuw apenland, tenminste als wij hem geloven.

Woensdag 7 december 2011. In de rubriek "Provincie LIMBURG" is nog wr een (1) nieuw bericht binnen gekomen. Dus twee op n dag.  Gaat U even kijken?

Woensdag 7 december 2011. Vastelaovesvereniging de Kwiebusse hubbe de promotiefilm vr t P&M Leedjesfestival op 14 jannewarie 2012, dit jaor georganiseerdj door De Kwiebusse klaor. Door "hier" te klikken, gaat U er rechtstreeks naar toe! Ook te vinden in de rubriek "Allerlei" op deze site en natuurlijk ook op hun eigen site "Festival P&M 2012" waarvan ook een link op de startpagina van deze site: onderaan rechts in de hoek. Daar ook alle andere inlichtingen.

Woensdag 7 december 2011. Op donderdag 1 december 2011 kon ik jullie berichten, dat Roos, dochter van Tom Marcelissen en Loes aan den Boom was geboren. (zie dus 1-12-2011) 
Een trotse Peetoom Thijs aan de Boom stuurde vandaag een foto, die tijdelijk te zijn zal zijn door "hier" te klikken.

Woensdag 7 december 2011. In de rubriek "Provincie LIMBURG" is wr een (1) nieuw bericht binnen gekomen.  Gaat U even kijken?

Woensdag 7 december 2011. Vandaag via de familie Sijben het bericht ontvangen, dat hun tante: Mia Luijten-Leenders, weduwe van Martin van Merens (Luijten), die de letste 50 jaor in Gelaen hbbe gewoeandj, gister is gestorve op Hornerheide. Mia is 85 jaor gewaore.
Names de femilie, Pieter en Gonnie Sijben.
Aan de familie en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.
De afscheidsdienst voor Mia Luijten-Leenders is op maandag 12 december om 11.00 uur in de Boskapel, Hornerheide 1 te Horn. 
Het condoleanceadres is: Gonnie Heijnen-Sijben, Koppelstraat 45, 6088EN  ROGGEL.

Woensdag 7 december 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3331 een avondfoto zien van Wiel aan den Boom, die hij maakte in de Engelmanstraat richting de St.Martinuskerk en Kerkplein.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vertellen Sjaak en Ellie aan den Boom ons, dat hun bedrijf per 15 december 2011 naar Napoleonsweg 116, 6086AJ NEER gaat verhuizen.

Dinsdag 6 december 2011. In de rubriek "Provincie LIMBURG" is wr een (1) nieuw bericht binnen gekomen.  Gaat U even kijken?

Dinsdag 6 december 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3330 een paar foto's van Har van Knippenberg zien, die ons echt de eerste tekenen van de aankomende winter laten zien.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, nodigen een aantal winkeliers jullie uit, om morgen  CULI-NAER 2011 op de Engelmanstraat te komen bezoeken.

Maandag 5 december 2011. Vandaag het bericht binnengekomen, dat in Merum een kindje is geboren "mt Naers blood" in. Hij staat samen met dat van 4-12-'11 met foto en gegevens in de rubriek "Geboren". Ook tijdelijk te zien, door "hier" te klikken.

Maandag 5 december 2011. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" staat deze week een foto die door Leo Pouls in Vaals is gemaakt op zondag 30 oktober 2011.

Maandag 5 december 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3329 een foto zien, uit mijn familiearchief. Het is een groepsfoto die gemaakt is op 
8 januari 1940 ter gelegenheid van de Gouden Bruiloft van mijn opa en oma van vaders kant.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, nodigt het nieuwe Boerenpaar jullie uit voor "ein veurpreufke". Het beloofd iets moois te worden!

Zondag 4 december 2011. Gisteren 3 december 2011 is in Kessel-Eik een kindje geboren, met "Naers blood" in de aderen. Zij staat met foto en gegevens in de rubriek "Geboren". 
Ook tijdelijk te zien, door "hier" te klikken. Denk aan, even scrollen!

Zondag 4 december 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3328 een foto zien, ingezonden door Sjaen Theelen en hij laat ons zien, wat het betekend om de jeugd te hebben. Die die heeft, heeft ook de toekomst!
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, staat een vervolg op het Kinger Vastejaovend Leedjesfestival. Fred en Chantal laten ons de Naerse deelnemers zien.

Zaterdag 3 december 2011. In de rubriek "Gouden Huwelijk" staat ook weer eens een gouden paar, waarvan de bruid een oud Neerse is. Tijdelijk te bereiken door op de link te klikken.

Zaterdag 3 december 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3327 weer een oudje zien, nu van het huis van Katte Ties.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, staan de finalisten van het Kinger Vastejaovend Leedjesfestival.

Vrijdag 2 december 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3326 een foto zien, van "was oppe bleik" vroeger bij ons in het dorp.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Harrie van Pietjes (Geraets) ons prachtig mondharmonica spel horen en zelfs zien. Denk aan groot maken.

Donderdag 1 december 2011. Ziggo gaat hier straks aan het netwerk werken, daarom ga ik nu al omzetten.

Donderdag 1 december 2011. In 't azM te Maastricht is van morgen vroeg geboren: Roos, dochter van Tom Marcelissen en Loes aan den Boom. Aan de gelukkige ouders en alle andere betrokkenen, onze hartelijke felicitaties. Voor de duidelijkheid: Loes is een dochter van Sjaak en El aan den Boom-Bongaerts. Het felicitatieadres is: Sphinxlunet 59c  6221JK MAASTRICHT. Kan ook via het mailadres van Loes: Loesaandenboom@hotmail.com

Donderdag 1 december 2011. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3325 een foto zien, van de bouwput van een van die windmolens die langs het Afwateringskanaal komen te staan. Het werk gaat dus gestaag door. 
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Harrie ons weer een stukje "Naer" zien.

Donderdag 1 december 2011. Als U toevallig een paar dagen niet hebt gekeken naar deze site, dan raad ik U aan om even "hier" te klikken.

Donderdag 1 december 2011. U weet toch, dat men het "Nieuws van eerder" gemakkelijk kan gaan bekijken, door naar die rubriek toe te gaan. Nu nog gemakkelijker, door "hier" te klikken.

Donderdag 1 december 2011. Als dit gelezen wordt, zijn we al weer bezig aan de twaalfde, ofwel de laatste maand van het jaar 2011. Zouden jullie, heel even de tijd willen nemen om naar de sites van de sponsoren die op mijn startpagina staan, te gaan kijken. 
Jullie weten toch, dat door toedoen van die bedrijven, deze site kan blijven bestaan. 
Als dank daarvoor laat ik jullie vandaag iets horen van Helene Fischer, namelijk de slager: "Mitten im Paradies". Te zien en te horen door op de datum te klikken.