Het nieuws van januari 2012.

Laat nieuws dat Neer aangaat, s.v.p. snel weten.

Mail: Piet van Toon Tel. 0475-591317.

Terug

Wat is er allemaal te doen in NEER? Zie daarvoor de rubriek "Agenda Neer".
Deze rubriek leest van onderen naar boven, dus het laatste bericht staat bovenaan.

NIEUWS van EERDER!


Dinsdag 31 januari 2012. Op de pagina van de "Boerebroelof 2012" staat de tekst van hun slager: "Ein oaje Boerderie". Te zien en te horen door "hier" te klikken. Staat onderaan!

Dinsdag 31 januari 2012. Bent U dat of weet u iemand die op het fietspad langs de Napoleonsweg een bril in etui is verloren? Die is gevonden door en terug te halen bij: de familie Thommassen, Napoleonsweg 64 te Neer. Telefoon 0475-593931.
Ik hoorde deze avond nog, dat de bril door de eigenaar/verliezer is opgehaald. Goed zo!

Dinsdag 31 januari 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3386 een foto zien van Harrie van Pietjes (Geraets) van de eerste sneeuw in 2012.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag geeft vader Erik Seuren een verslag over de geweldig mooie dag, die ze met dochter Rianne en haar fans, hebben gehad.

Maandag 30 januari 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3385 een paar foto's zien ingezonden door Har van Knippenberg. Hij laat ons zien hoe goed de buurtschap Hanssum, met die dagen, bewegwijzerd is.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag wordt, nu het toch nog gaat winteren, jullie aandacht voor de vogeltjes in de tuin of op het balkon gevraagd.  

Maandag 30 januari 2012. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" staat deze week eens een foto die niet met de natuur of zoiets te maken heeft maar een foto met een hele klas geslaagde jonge meisjes in Venlo. Best ook mooi, sla wij weten dat het dit jaar al 60 jaar geleden is, dat die hun diploma A mee naar huis mochten nemen. Ga eens kijken, de namen staan er bij.

Zondag 29 januari 2012. De laatste tijd komt het steeds meer voor dat iemand, iemand anders wil bedanken. Om de bezoekers van deze site daarin tegemoet te komen, heb ik een nieuwe rubriek in het leven geroepen en op de startpagina geplaatst onder "Bedankjes". Nu voor de eerste keer te bereiken via de voorgaande link maar in het vervolg, heel even kijken onder de link op de startpagina. Het laatste bericht staat altijd bovenaan als er nieuwe zijn!

Zondag 29 januari 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3384 een oude foto zien ingezonden door Gerrit van Ratingen. Best de moeite waard om eens te gaan bekijken en zeker voor hen die herinneringen aan de oorlog bewaren.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag wordt bekend gemaakt dat dinsdag 7 februari 2012 de opening zal plaats vinden van de digitale dorpscafés in Neer en Buggenum.

Zaterdag 28 januari 2012. Het ene plezier is het andere waard. Van de foto's die ik in de rubriek "Zomaar un foto" heb geplaatst, heeft Jo Heber zich een selectie uitgezocht en daarmee een presentatie gemaakt. Hij noemt die "Waar is ons dorp gebleven" en hoopt daar jullie blij mee te maken. Te vinden in de rubriek "Allerlei" en dan onderaan! Ook door "hier" te klikken.
Wordt er ook aan gedacht, dat het een tijdje duurt? Het is een groot bestand!

Zaterdag 28 januari 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3383 twee recente foto's zien van de Neerbeek in de buurt van "Diekerbrök" genomen door oud Neerenaar Jack aan den Boom uit Hout-Blerick.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag laten de Kwiebussen jullie weten, dat morgen om 14.00 uur een belangrijke vergadering is voor de deelnemers aan de optocht van dit jaar. 

Vrijdag 27 januari 2012. Frans Hautus heeft weer eens een van zijn wetenschappelijke verhaaltjes ingeleverd. Het staat onder zijn naam in de rubriek "Allerlei" maar is ook te vinden door "hier" te klikken.

Vrijdag 27 januari 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3382 twee foto's zien van de werkzaamheden aan de vistrappen in de Neerbeek aan de Hammermolen. Ondanks het slechte weer, wordt er constant doorgewerkt.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag vertelt Wiel aan den Boom ons het een en ander over zijn foto presentatie van de werkzaamheden aan het windmolenpark in de Hei. 

Donderdag 26 januari 2012. Er is mij vertelt, dat vanavond in het T.V.-programma "Het mooiste meisje van de klas" iemand die van moeders kant "Naers blood" in de aderen heeft aan de beurt is, namelijk Petra Stienen s.t. uit Roermond. Ik zou dus zeggen: kijken!
Hebt U dat gemist? Klik dan "hier".

Donderdag 26 januari 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3381 een foto zien van een pamflet, dat in de oorlog 1940-44 werd verspreid en dat door Gerrit van Ratingen is ingezonden.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag vertellen de "Aoj Sjötte" hoe mooi het was, afgelopen zondag tijdens de H.Mis bij de zegening van hun nieuwe St.Sebastianusbeeld.

Woensdag 25 januari 2012. Morgen hebben wij in ons dorp Neer weer een 80 jarige. Gegevens staan tijdelijk in de rubriek "Jarig" . Gaat U hem ook even feliciteren?

Woensdag 25 januari 2012. Het overlijdensbericht, dat hier stond, heb ik op verzoek van een betrokkene moeten verwijderen.

Woensdag 25 januari 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3380 een foto zien van onze Vorst Kwiebus met zijn Adjudanten. De Kwiebussen laten ons weten, dat er ook dit jaar weer gratis posters van de Vorst zijn te krijgen.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag ook hier een belangrijke mededeling van de Kwiebussen. Van de Bonteavond wordt een DVD gemaakt. Daar kunt U zich voor opgeven.

Dinsdag 24 januari 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3379 een tweetal foto's zien, die wij te danken hebben aan Jo Waegemans. Hij was er bij toen zondagmorgen in de H.Mis het nieuwe St.Sebastianusbeeld werd gezegend.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Tinie Spiertz ons twee torteltjes zien.

Maandag 23 januari 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3378 een tweetal foto's zien, die wij te danken hebben aan enkele nichtjes van mij van moeders kant. Die foto's zijn van de houten noodbrug die na de oorlog (ergens gelezen, dat die in 1952 is gebouwd) over het Afwateringskanaal heeft gelegen nabij Moors Pietje, die in ons boek Van Naer Haer op bladzijde 238 te vinden is.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een extra herinnering aan de spreekbeurt van de heemkundevereniging "Oos Naer" over ons oud Neers klooster Keizerbosch.
De lezing wordt verzorgt door Jo Kuijpers van Leuve.

Maandag 23 januari 2012. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" staat deze week een foto, door Ed Timmermans uit Roggel gemaakt en ook ingezonden.

Zondag 22 januari 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3377 een drietal foto's zien, gemaakt en ingezonden door Anouk Jans. De sloopvergunning voor de "Maasoever" is afgegeven en volgens Anouk is de sloop begonnen. Wel voorlopig binnen, maar zij dacht nog snel even de buitenkant vastleggen. Anouk bedankt!
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, een belangrijk bericht over de website van het mannenkoor, Zangvereniging Maas- en Neergalm.

Zaterdag 21 januari 2012. Vandaag heb ik met medewerking van Mia Reijnen-Berben de namen bij foto nummer 3374 (die reünie) kunnen zetten. Als U die wilt overnemen, doe het dan nu!

Zaterdag 21 januari 2012. Ik ben vanmorgen op weg van de Lindenstraat via de Baand en de Hoogstraat naar de fysiotherapie mijn fiets tassen verloren. Zou U zo vriendelijk willen zijn deze oproep op je site te plaatsen. Als iemand ze gevonden heeft graag een telefoontje naar 0475593163. Heel hartelijk dank dan, Wies Houben.

Zaterdag 21 januari 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3376 een foto zien, gemaakt en ingezonden door Anouk Jans. Omdat ik die ook zeer mooi vond heb ik nogmaals voor onze Friedesemolen gekozen.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, nogmaals iets over glasvezel.

Vrijdag 20 januari 2012. Ook nog een vrolijk bericht binnen gekomen. Bij een gezin op de Eikenlaan is een zoon geboren. Alle gegevens staan in de rubriek "Geboren". Tijdelijk via deze link te bereiken.

Vrijdag 20 januari 2012. Bericht binnen gekomen via Peter Timmermans, dat Gerard Derikx in Canada ons hier in Neer laat weten:
401 Sandwich Street, S. | Amherstburg, ON  N9V 3K8 | 519-736-2134
Services Schedule OBITUARIES & TRIBUTES About Us Plan Ahead Funeral Cemetery Cremation AfterCare Contact Us Obituaries and Tributes
Listed below you will find our Recent Obituaries, which you can sort by date and/or last name or use the Search field to find an obituary. You can then sign the Guest Book, leave a Private Condolence , print the obituary and even share it with family and friends.

Share |
Cornelis "Cor" VANDERMUREN
(February 18, 1935 - January 19, 2012)
 
Sign Guest Book | Send Private Condolences
VANDERMUREN, Cornelis "Cor" 76 years, passed away peacefully on January 19, 2012 at Hotel Dieu Grace Hospital. Beloved husband of Drina (nee Derikx) for 53 years. Loving father of Richard and partner Barbie Stewart, Mary Laing (Steve), David (Mary), Jim (June) and Michael (Lisa). Dear Opa to Robert, Richard, Jim Laing (Crystal), Scott Laing (Jessica Mickle), Jeremy, Stephanie, Adam, Jessica, Joey, Dean, Abby, Brett and great grandchildren Makayla and Aubrey. Dear brother to Dinphy deGraaf, Lea Jacobs, Cathy Gole (2009), Carlo, Theresa Desmarais (2001) and Mary Witt. Will be missed by many nieces and nephews. Cor was the former owner of Holiday Boarding Kennels for 28 years. The family would like to thank the staff at Richmond Terrace Nursing Home and Hotel Dieu Grace Hospital. Visiting will be held at James H. Sutton Funeral Home (401 Sandwich Street South, Amherstburg 519-736-2134) on Sunday from 2-5 PM & 7-9 PM. Parish Prayers at 7:30 PM. The funeral service will be held from the funeral home on Monday, January 23, 2012 at 10 am to St. John the Baptist Church for the Mass of Christian Burial at 10:30 am. Cremation to follow. In kindness memorial donations to the Parkinson's Society would be appreciated. A tree will be planted in memory of Cornelis Vandermuren in the Sutton Heritage Forest. A dedication service will be held in September 2012. All are welcome. On line condolences may be left at www.jhsutton-funeral.ca
Groetjes  Sjra & Georgette

Voor de duidelijkheid. Het gaat om de man van onze dorpsgenote Drien van Mčlk Sjeng (Derikx), die indertijd met vader, moeder en een groot gezin zijn geëmigreerd naar Canada.
Vanaf hier aan alle betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.

Vrijdag 20 januari 2012. Op 17 januari 2012 is in het Laurentiusziekenhuis op 84 jarige leeftijd overleden, onze oud dorpsgenote Justine Hansen, voor de ouderen onder ons beter bekend als Justien van Hanze Tjeuke. 
Aan haar zus Toos, de familie en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.
De uitvaartdienst is maandag 23 januari 2012 om 14.00 uur in de parochiekerk van Haelen, waarna de begrafenis zal plaatsvinden op het r.k. kerkhof aldaar.
Het adres voor jullie condoleances is: Van den Bongaertstraat 18, 6081BE HAELEN.

Vrijdag 20 januari 2012. Nadat ik weer eens een nachtje bij Laurentius in Roermond heb doorgebracht, moet ik mij nu haasten om bij te komen, met de werkzaamheden.
In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3375 een tweetal foto's zien, gemaakt en ingezonden door Jos Daniëls van de Heibloem. Werkelijk prachtig!
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vertelt Wim Jeurninck ons het een en ander over de middag voor de jeugd, die morgen 21-1-2012 plaats gaat vinden.

Donderdag 19 januari 2012. In de rubriek "Provincie LIMBURG" zijn twee (2) nieuw berichten binnengekomen. Misschien interesseert het je? Door te kijken, komt U daar achter.

Donderdag 19 januari 2012. De organisatie van de "Boerebroelof 2012" staat nu ook met een link op de startpagina van deze site. Tijdelijk te bereiken door "hier" te klikken.

Donderdag 19 januari 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3374 een foto zien, ingezonden door Huub Derks en ook door hem genomen van een reünie van 80 jarige "Naerse maedjes", die zondag 15 januari 2012 heeft plaatsgevonden.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vertelt Gerrit van Ratingen ons iets over het verschil tussen een Persoonsbewijs bij de gemeente gehaald in 1941 en een Identitietijdkaart van nu.

Woensdag 18 januari 2012. Zondag 15 januari 2012 is Stan geboren. Alle gegevens staan in de rubriek "Geboren". Tijdelijk via deze link te bereiken.

Woensdag 18 januari 2012. De slager van de "Boerebroelof" is klaar. Klik maar eens op de link.

Woensdag 18 januari 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3373 een drietal foto's zien, ingezonden door Bep Korten en Harrie Geraets. Zij laten met die foto's het begin zien, van de laatste loodjes van de werkzaamheden aan de Neerbeek.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vertelt Jan Strous een beetje meer over hoe het toegaat tijdens de scheepvaart op de Maas. Op zijn "site" is daar meer van te zien. 

Dinsdag 17 januari 2012. In de rubriek "Provincie LIMBURG" is een (1) nieuw bericht binnen gekomen. Als subsidies op grote gebouwen U interesseren? Dan zeker even kijken.

Dinsdag 17 januari 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3372 een foto zien ingezonden door Stefan Nijssen van de nieuwe Jeugdvorst. 
Het is Hubertus Dorssers, de LII-ste (twee en vijftigste) Jeugdvorst van de Jeugdcarnaval.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag
een verslag van Erik Versteegen over de open Naerse beugelkampioenschappen voor niet-leden, samen met een foto van de winnaars. 

Maandag 16 januari 2012. Dorpsgenoot Gerard Mols s.s.t.t. is op vrijdag 13 januari 2012 tot Officier in de Orde van Oranje Nassau benoemd. 
Uitgebreide gegevens staan tijdelijk in de rubriek "Officier Gerard Mols".

Maandag 16 januari 2012. Denken jullie er aan, dat vanavond op al Uw vragen aangaande het glasvezelnet, U antwoord kunt krijgen in d'n Haammaeker aan de Hoogstraat in Neer.

Maandag 16 januari 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3371 een foto zien van de Bonte avond in 1986/87 van de Vastelaovesvereniging.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag een mededeling van de gezamenlijke bibliotheken. Voor ouders met jonge kinderen, zeer belangrijk. Ga dus kijken! 

Maandag 16 januari 2012. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" staat deze week een foto, door Peter Luijten uit Wessem gemaakt en ook ingezonden.

Zondag 15 januari 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3370 een paar foto's zien, genomen door Jan Verhaeg van 't Ulensvaaren, van het windmolenpark in de Neerse Hei langs het Afwateringskanaal.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag staan op een prachtige foto van Emiel Geelen, één Vorst en daarbij nog elf Prinsen, allen uit onze gemeente Leudal. Ga zien, waarom?

Zaterdag 14 januari 2012. Gisteren 13 januari 2012 is Sophie Beeren geboren. De volledige gegevens en foto staan in de rubriek "Geboren", tijdelijk ook via deze link te bereiken.

Zaterdag 14 januari 2012. Voor morgen hebben wij een 80 jarige tweeling ik de rubriek "Jarig" staan. Die gaan wij toch zeker met zijn allen even feliciteren.

Zaterdag 14 januari 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3369 een drietal foto's zien, van Harrie van Pietjes (Geraets). Hij neemt ons mee, via de Wijnbeek en de Bongert, naar de Cappersbergh en de Stievel.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, het derde artikel van Ir. Joos Caris over het belang om glasvezel te hebben / krijgen!

Vrijdag 13 januari 2012. In de rubriek "Rianne Seuren" is een flyer geplaatst, met veel mededelingen.

Vrijdag 13 januari 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3368 een drietal foto's zien, van en die te maken hebben me de afgelopen week overleden, wat nog een echte dorpsfiguur was, Tjeu van Kauve Baer (Franssen).
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, hebben de Kwiebussen nog eens de nodige aandacht gevestigd op het P & M Leedjesfestival van morgen zaterdag 14 januari 2012.

Donderdag 12 januari 2012. In de rubriek "Provincie LIMBURG" is een (1) nieuw bericht binnen gekomen. Gaat U even kijken, of het U interesseert?

Donderdag 12 januari 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3367 een foto zien, waarop te zien is waar in het bijzijn van Fred Waegemans het gedenkbord van, dat Neer in 2011 tot het "Leukste dorp van Limburg" is uitgeroepen.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vertelt Erik Versteegen ons hoe het verder gaat met de finale van de Naerse beugel-koppelkampioenschappen op 13 januari 2012.

Woensdag 11 januari 2012. Het Boerebroedspaar is druk aane gang om eine richtige BOERESLAGER te componeren en de veurzichtige resultate daovan zeen al te bewonjere op YouTube http://www.youtube.com/watch?v=eNBirJt6eyQ   
Natuurlik zulle we as de definitieve opname en de clip klaor zeen dit auch weer laote weite en ut programma en de oetneudigingen volgen auch nog. 
Alvast veul kiekplezeer en toet oppe Boerebroeloft deesdig 21 februari 2012 
Names de hieel Boerfemilie, Esther & Eric, Boerebroedspaar 2012.

Woensdag 11 januari 2012. In de rubriek "Provincie LIMBURG" is een (1) nieuw bericht binnen gekomen. Gaat U even kijken, of het U interesseert? Het gaat over reiskosten vergoeding!

Woensdag 11 januari 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3366 met trots een prachtige familiefoto zien van mijn grootouders van moederskant.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vertelt Ir. Joos Caris het volgende deel over glasvezel. Ook vind U daar vier voorlichtingfilmpjes daarover.

Dinsdag 10 januari 2012. In de rubriek "Provincie LIMBURG" is een (1) nieuw bericht binnen gekomen. Gaat U even kijken, of het U interesseert?

Dinsdag 10 januari 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3365 een paar foto's zien uit een serie, genomen op zaterdag 7 januari 2012, van het hoge water, maar nu door een schipper op de Maas.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laten Boy en Gerrie Schreurs ons zien, welk bedrijf zij eigenlijk runnen en wat voor soort kachels zij verkopen.

Maandag 9 januari 2012. Op de startpagina van deze site staat tijdelijk een pagina voor de tiener Manon Emonts en haar vriendinnen.  Ook de tijd zolang als dat het duurt te bereiken door op de link te klikken. Het vastelaovesleedje: "Vastelaovend in Limburg" is te bereiken door op de link te klikken.

Maandag 9 januari 2012. In de rubriek "Jarig" zijn vandaag twee jarigen bij geplaatst, een wordt morgen 90 jaar en de vriendin op 14 februari 85 jaar oud. Twee respectabele leeftijden. Tijdelijk ook via de link te bereiken. U gaat toch ook even feliciteren?

Maandag 9 januari 2012. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" staat deze week een foto, door mij zelf deze zomer gemaakt in Baarlo.

Maandag 9 januari 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3364 een foto zien van onze nieuwe Vorst Kwiebus de LXI - ste, Ruud Mingers die gistermiddag is uitgeroepen.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, ontvangt U een uitnodiging om a.s. dinsdag Leon van May van Sjaen te komen feliciteren. Hij wordt dan 70 jaar oud.

Zondag 8 januari 2012. Op de startpagina van deze site staat in de rubriek "Filmpje over glasvezel" een filmpje, waarin Umberto Tan vertelt over 'glasvezel'. Klik "hier" om het te zien!

Zondag 8 januari 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3363 weer een drietal foto's zien van hoog water, hier in Neer aan Maas en Neerbeek.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, delen ze jullie mee, dat er een Workshop voor het maken van Middeleeuws keramiek wordt georganiseerd, waar U aan kan meedoen.

Zaterdag 7 januari 2012. In de rubriek "Jarig" staat voor maandag 9-1-2012 één jarige die dan 80 jaar oud wordt. Jullie gaan haar toch ook even feliciteren, zij is tijdelijk via de link te bereiken.

Zaterdag 7 januari 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3362 een drietal foto's zien van het hoge water aan de Maas. 
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, delen onze dorpsgenoten Dolf en Beppie Wong-Willems ons mede, dat zij een grote expositie houden via de Stichting Lei Alberigs Museumkapel te Venlo, waarop U van harte bent uitgenodigd.

Vrijdag 6 januari 2012. Op de startpagina van deze site staat tijdelijk een pagina voor onze tiener Rianne Seuren. Ook in die tijd te bereiken door op de link te klikken.
Het vastelaovesleedje: "Vastelaovendj koom mich haole" is te bereiken door op de link te klikken.

Vrijdag 6 januari 2012. Er kwam zojuist van de Vastelaovesvereniging een bericht binnen en omdat dat bericht voor morgenmiddag is, wordt het bij uitzondering hieronder geplaatst, het gaat over de kaartverkoop voor de Bonte avonden van dit jaar:
De kaartverkoup veur kwiebusse en kwiebusinne is op 7 januarie 2012 om 14.00 uur bie de tempel cafe Sjaen. De kaarte koste € 7,50 per stök en per persoeën kčnne maksimaal 6 kaarte gekoch waere. Net as väörig jaer geldj de regel der as men tösse 't äöpene van de kefee en de kaartverkoup de kefee oet geit, men vervolges biej opnoe bčnnekome achteraan mót sloete. Väöraaf kčnne gein plaatse gereserveerdj waere.

Vrijdag 6 januari 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3361 weer een oude foto zien. Wie kan daar meer over vertellen?
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, vertelt Joos Caris aan ons waarom het zo belangrijk is, dat wij massaal overstappen op glasvezel. Mensen denk aan de toekomst!

Donderdag 5 januari 2012. In de rubriek "Jarig" staat voor morgen één jarige die dan 70 jaar oud wordt. Jullie gaan hem toch ook even feliciteren, hij is tijdelijk via de link te bereiken.

Donderdag 5 januari 2012. In de rubriek "Provincie LIMBURG" is een (1) nieuw bericht binnen gekomen. Gaat U even kijken, of het U interesseert?

Donderdag 5 januari 2012. Aan de fotograven die dat transport van de windmolendelen willen fotograferen, laat Har Geenen weten: Ik heb je bij de foto van de torendelen in de haven Wanssum bericht dat het transport richting Neer in de vroege morgen van volgende week dinsdag zou beginnen. Vanwege de slechte weersomstandigheden is dit uitgesteld tot volgende week donderdag. Met vriendelijke groet, Har Geenen.

Donderdag 5 januari 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3360 een foto zien van Fred Waegemans, hij is een nieuwe uitdaging aangegaan. Ga maar eens gauw kijken en mensen in Neer, geef even de toestemming om jullie adres te gebruiken. In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, hebben de oud Neerenaren Petra en Bert Janssen-Geelen een aparte Nieuwjaarswens voor jullie.

Woensdag 4 januari 2012. De uitvaartdienst voor Tjeu Franssen, (zie 3-1-2012) is a.s. zaterdag 7 januari 2012 om 11.00 uur in onze parochiekerk, waarna de crematie zal plaatsvinden in het crematorium te Baexem. Condoleanceadres is: Leukeshoef 1, 6086RB NEER.

Woensdag 4 januari 2012. Will van den Brand in Voorthuizen laat ons weten, dat zijn site is uitgebreid met de rubriek "Roofvogels". Een link naar zijn site, staat in de rubriek "Natuur".

Woensdag 4 januari 2012. Wie, o wie, is op de Baand een dubbele fietstas verloren? Gevonden door en daarom terug te halen op 't adres van Thy Konings, Baand 23, Neer. Tel.593341.

Woensdag 4 januari 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3359 een drietal foto's zien, van het gehouden "Kruutsfestijn" bij Maneslust.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, neemt Harrie van Pietjes ons mee naar de "Vaarwaarsluip" en de "Kwirluip". Hij laat ons zien waar die zich treffen. 

Dinsdag 3 januari 2012. Gistermiddag 2 januari 2012 is thuis in zijn vertrouwde omgeving op 83 jarige leeftijd dood gevonden, mijn klasgenoot Tjeu Franssen, voor velen beter bekend als Tjeuke van Kauve Baer. 
Aan zijn zussen, familie en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming. 
Eventueel nader bericht volgt nog.

Dinsdag 3 januari 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3358 twee foto's zien, van de op 1 januari 2012 gehouden Nieuwjaarsduik in de Maas.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laat Peter Metsemakers ons een foto zien van de zeventiende Kerst ATB tocht op Tweede Kerstdag 26 december 2011, georganiseerd door Wielerclub Midden Limburg met ondersteuning van 't Naers Peloton.

Maandag 2 januari 2012. In Baarlo is op 85 jarige leeftijd op 30-12-2011 overleden, de in Hout-Blerick gewoond hebbende oud Neerse Christien Grubben-Otten, weduwe van Piet Grubben. Voor de duidelijkheid: het gaat om Stien van de Zuul! 
Aan haar kinderen, kleinkinderen en alle andere betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming. 
De uitvaartdienst is op donderdag 5 januari 2012 om 10.30 uur in de parochiekerk van Hout-Blerick, waarna aansluitend de begrafenis volgt op het kerkhof aldaar.
Condoleanceadres: Jacqueline Titulaer-Grubben, Zalzerskampweg 63, 5926PK HOUT-BLERICK.

Maandag 2 januari 2012. In de rubriek "Jarig" staan twee jarigen voor de komende dagen, beiden met een zeer respectabele leeftijd, een van 91 en een van 90 jaar.
Jullie gaan toch ook even feliciteren, ze zijn tijdelijk via de link te bereiken.

Maandag 2 januari 2012. Bij Nicole Beckers van Kapsalon Different is donderdag 29 december 2011 zoontje Sem geboren. Alle gegevens staan tijdelijk in de rubriek "Geboren".

Maandag 2 januari 2012. In de rubriek "Ons Mooi Limburg" staat deze week een foto, door Joost Verheijden genomen in Maastricht.

Maandag 2 januari 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3357 die andere foto, die Pierre Geelen mij gestuurd heeft zien. Ik had het wel goed, dat ik die al eens eerder geplaatst had, zelfs tweemaal al. Maar omdat er veel vraag naar was en omdat het een betere foto is, heb ik ze nu voor de derde maal geplaatst.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, laten John en Franka Bouten ons weten, dat ze per 1 januari 2012 Electro Luijten hebben overgenomen. PROFICIAT!

Zondag 1 januari 2012. Gisteren 31 december 2011 is in Roermond op 78 jarige leeftijd overleden onze oud dorpsgenote Til Puts-Rijks, echtgenote van Jan Puts uit Roggel. 
Voor de duidelijkheid: Til was een dochter van Thei Rijks van Kinkhoven. 
Aan Jan, kinderen en alle betrokkenen: Onze Oprechte Deelneming.
Eventueel nader bericht volgt nog.

Zondag 1 januari 2012. In de rubriek "Zomaar un foto" van vandaag, laat ik jullie met foto nummer 3356 een paar foto's zien, elk met een boot op de Maas. De ene vaart zwaar beladen met het oude jaar weg en op de andere foto brengt een andere boot het Nieuwe jaar 2012. 
Laten wij hem in de loop van het jaar proberen te laden, met allemaal gelukkige dingen.
In de rubriek "Bezoekers schrijven" van vandaag, kan ik jullie met medewerking van Graad Adams een paar Vastelaovesfoto's laten zien, waar vermoedelijk weer enkele mensen blij mee zijn.

Zondag 1 januari 2012. Als U toevallig een paar dagen niet hebt gekeken naar deze site, dan raad ik U aan om even "hier" te klikken.

Zondag 1 januari 2012. U weet toch, dat men het "Nieuws van eerder" gemakkelijk kan gaan bekijken, door naar die rubriek toe te gaan. Nu nog gemakkelijker, door "hier" te klikken.

Zondag 1 januari 2012. Als jullie dit lezen is het Nieuwe jaar 2012 alweer begonnen en ik beloof jullie, dat ik mijn uiterste best zal doen om 2012 ook weer tot een goed einde te brengen.  
Zouden jullie, toch ook weer heel even de tijd willen nemen om naar de sites van de sponsoren die op mijn startpagina staan, te gaan kijken. Jullie weten toch, dat door toedoen van die bedrijven, deze site kan blijven bestaan. 
Als dank voor alles laat ik jullie op deze Nieuwjaarsdag het lied Happy New Year
"Auld Lang Syne" gezongen door Sissel, horen en zien. Klik op de datum voor een andere uitvoering.